Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 6. septemberOmsorgsbygg deltar i Difis pilotprosjekt for Best Value Procurement (BVP). Pilotprosjektet er etablert for å samle erfaringer fra BVP for å se hvilke effekter metoden kan gi i norske bygg- og anleggsprosjekter. Oppegård-rådmann Lars Henrik Bøhler blir for øvrig ny administrerende direktør i Omsorgsbygg og tiltrer til uken - 9.september (foto: Jan Walbeck).

Skriv ut artikkelen

Det stunder mot årets utgave av Anskaffelseskonferansen, NHO går til ny kamp for frittstående hotell, og den første kontrakten med krav til materialgjenvinning er inngått. Første prosjekt i Difis pilotprogram på BVP (Best Value Procurement) er ferdigstilt. Nasjonal Program for leverandørutvikling har vært i Danmark med norske innovasjons-erfaringer og Bergen kommune høster leverandør-ros. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Program for Anskaffelseskonferansen

I 2019 har vi fått ny stortingsmelding som staker ut kursen for offentlige anskaffelser, der innovasjon, effektivisering og profesjonalisering er viktige tiltak og mål. Dette er et av flere temaer på årets anskaffelseskonferanse på Ullevål Meet i Oslo 28. oktober. Foreløpig program er nå lagt ut.

Omsorgsbygg først ute

De første prosjektene i Difis pilotprogram på BVP (Best Value Procurement) er ferdigstilte, ifølge anskaffelser.no. Først ut i løypa var Munkerud og Vollebekk barnehage i Oslo. BVP, eller prestasjonsinnkjøp, er en metode for innkjøp og prosjektstyring som skal gjøre det enklere for oppdragsgiver å finne riktig kompetanse til oppdraget.

Ny NHO-kamp for frittstående hotell

Tre offentlige virksomheter nekter frittstående hoteller fra å delta i konkurranser om offentlige oppdrag. – Det er en kampsak for NHO å stoppe dette, sier NHO-advokat Arnhild D. Gjønnes. NHO og NHO Reiseliv ber nå om møter med de respektive departementene, blant annet for å få belyst hvor utstrakt problemet er.

DNB PMI tok seg opp i august

DNB PMI (innkjøpssjef-indeksen) for august steg med 5,1 poeng til 53,8.  Indeksen for august ble trukket opp av delindeksene for ordre og produksjon, de samme delindeksene som bidro til å trekke PMI ned i juli. Sysselsettingsindeksen bidro isolert sett til å trekke ned DNB PMI i august. PMI’en utarbeides i samarbeid mellom DNB og Nima.

Første kontrakt med krav til materialgjenvinning

Resirkuleringsselskapet Geminor vant en anbudskonkurranse for håndtering av returtrevirke fra Renovasjon i Grenland IKS (RIG), skriver anleggsmaskinen.no. i Grenland. Avtalen er den første i sitt slag inngått i Norge.  Kontrakten omfatter henting, transport og sluttbehandling av blandet og impregnert returtrevirke.

Utfordret på funksjonalitet og nytteverdi

Bergen kommune har inngått partnerskap med GK Inneklima og MazeMap om å utvikle nye løsninger for å holde et nøye øye med 1,2 mill kvm bygningsmasse. – Dette er et kjempespennende prosjekt, heter det fra GK Inneklima i VVSForum. Mange kan lære av Bergen kommune, både med tanke på ambisjonsnivå og konkurranseform.

Full score på alle kvalitetskriterier

Forsvaret har signert avtale med Eurest om drift av samtlige velferd- og lunsjkantiner over hele landet. Kontrakten er verdt 900 millioner kr. over 7 år. Avtalen innebærer også drift av messeforpleining på Kolsås og kafeen på Akershus Festning. Eurest AS, som er en del av Compass Group, fikk full score på alle kvalitetskriterier i anbudsrunden.

En lysere Oslo-fremtid

Oslo kommune har fått ny samkjøpsavtale for lyskilder, med særlig reduserte priser på LED-produkter. Levering foregår via elbil, splitter ny for anledningen. Avtalen inkluderer også kostnadsfri returordning av brukte lyskilder, defekte og feil leverte varer.

Gnisninger om driftskontrakter

Anbudsprosesser og kontraktsforhold må bli bedre om vi skal ha en oppegående vinterdriftsnæring i landet, mener NLF (Norges Lastebileieres Forbund). Det har vært gnisninger, spesielt om anbudsprosesser og kontraktsforhold. Særlig har det vært fokus på måten innkjøpene har blitt gjort, og på oppgjørsformene, skriver veier24.no.

Hvordan bli miljøsertifisert?

Stadig flere virksomheter velger å bli med i en miljøsertifiseringsordning. Men hva betyr det egentlig å bli miljøsertifisert? Virke gir informasjon om ordningen. Det finnes flere miljøsertifiseringer i Norge, men for de fleste virksomheter i tjenestenæringen vil Miljøfyrtårn være den mest relevante, heter det.

Danmark får norske innovasjons-erfaringer

Nasjonalt program for leverandørutvikling har vært på Danmarks-tur – på «Offentlig-Privat anno 2019» med nær 200 sentrale deltakere. I Norge, heter det derfor på udbudsmedia.dk, viser erfaringer at en sentral enhet, bredt representert og med mandat kan sette gang i utvikling, som kan være med å skape offentlig fornyelse og innovasjon.

Nordisk om fremtidige IT-avtaler

Kan vi lage rammeavtaler som følger den teknologiske utviklingen? Det og andre spørsmål ble drøftet på det første Nordic Software Summit. Statens og Kommunernes IndkøbsService (SKI) i Danmark fikk nylig besøk av svenske og finske kollegaer for å drøfte fremtidens rammeavtaler for et IT-landskap i rask utvikling.

Hjelp til å sortere bort de uegnede

Svenske offentlige innkjøpere har fått en obs-liste. Hensikten er å spre informasjon og på den måten hindre at offentlige kontrakter havner hos useriøse foretak eller hos leverandører med sviktende yrkesmessig vandel, skriver inkopsradet.se.

Oppdatert om reglene om dokumentasjon

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netopp oppdatert det juridiske notatet “Gennemgang af reglerne om dokumentation” fra 30. juni 2017, slik at det følger den senestetids rettspraksis.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.