Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17. november

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 17. novemberDifis avdelingsdirektør for offentlige anskaffelser, Dag Strømsnes, åpner torsdag 23. november dørene for den tiende utgaven av Anskaffelseskonferansen - denne gang med et rekordstort deltakerantall.

Skriv ut artikkelen

Snart skal Sykehusinnkjøp presentere anbudsåret 2018 for legemidler, Difis jubileumskonferansen står for døren, og Statens vegvesen har begynt å arbeide med et OPS-prosjekt verd 10 milliarder. Et nytt innovasjonspartnerskap er på gang, spendanalyser blir stadig mer populært i Sverige og den danske regjeringen vil ha slutt på uklare krav til leverandørene. Dette og mer til kan du lese nedenfor.

Tid for jubileumskonferansen

Førstkommende torsdag er det tid for årets utgave av Difis Anskaffelseskonferanse, som i år feirer tiårs-jubileum. Regjeringen, NHO, Verdensbanken og Skatteetaten preger talerlisten. I tillegg blir det prisutdelinger og en lang rekke mindre sesjoner med mye nyttig kunnskap å hente.

Forbereder OPS-kontrakt for 10 mrd.

I mars-april starter Statens vegvesen prekvalifisering til OPS-konkurransen for Sotrasambandet. De regner med kontrakten blir på 10 milliarder kroner.

Må få samarbeide om gigantkontrakter

Nye Veier håper Konkurransetilsynet ser positivt på norske entreprenørsamarbeid, og mener regelverket gir rom for arbeidsfellesskap mellom de store når kontraktene bikker fire milliarder.

Presenterer anbudsåret 2018 for legemidler

13.desember arrangerer Sykehusinnkjøp leverandørseminar på Radisson Blue Plaza Hotel i Oslo. Der presenteres anbudsåret 2018 for legemidler. Sjekk informasjon om programmet og påmelding.

Nytt innovasjonspartnerskap på gang

Sykehuset Østfold vil i samarbeid med et bredt knippe aktører invitere næringslivet til et innovasjonspartnerskap. Løsningene skal danne grunnlag for mer tilrettelagt informasjon og riktigere og raskere diagnostisering samt en pasientbehandling preget av god medvirkning, kvalitet, effektivitet og sikkerhet.

IKT-sikkerhet og tjenesteutsetting

– Arbeidet med sikkerhet i forbindelse med tjenesteutsetting vil ha stor oppmerksomhet fra min side fremover, og jeg er opptatt at IKT-sikkerhetsfagmiljøer utarbeider gode råd som gjør virksomhetene best mulig i stand til å ivareta sitt ansvar, slår justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen i et svar på et spørsmål fra Stortinget.

Tillitssvikt etter regjeringskvartal-konkurransen

Ingen parter er tjent med at det knytter seg en usikkerhet til hvorvidt gjennomføringen av arkitektkonkurransen var i tråd med gjeldende regelverk, og vi imøteser en prosess som kan bidra til at tilliten mellom arkitekter og Statsbygg gjenopprettes, kommenterer Norske arkitekters landsforbund i forbindelse med regjeringskvartalsaken.

Kaprer 9 av 10 kontrakter

I årene 2014-16 vant norske entreprenører 91 pst. av kontraktsverdiene på veinettet, mot 78,3% i perioden 2011-13. Det gjelder alle inngåtte kontrakter over 10 mill. T.o.m. september i 2017 har norske entreprenører vunnet alle veikontrakter (en i samarbeid med en utenlandsk aktør) over 100 mill., ifølge samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Et av Norges største bygg i massivtre

Borg Havn IKS har anskaffet et lagerbygg i massivtre på havneområdet Øra i Fredrikstad og med et samlet areal på ca. 10.800 kvadratmeter har Fredrikstad fått et av Norges største bygg i massivtre. Bygget stod ferdig januar 2017.

Klager på kinesisk brutildeling

Skanska Norge og PNC Norge klager på Statens vegvesens beslutning om å gi et kinesisk selskap oppdraget med å bygge Beitstadsundbrua i Nord-Trøndelag.

Handler for 642 mrd

Verdien av offentlige anskaffelser i Sverige var ca. 642 milliarder kroner i 2015. Det tilsvarer drøyt en sjettedel av Sveriges BNP. Når ideelle organisasjoner deltar i anskaffelser vinner de oftere kontrakt enn andre leverandører, melder Konkurrensverket.

Spendanalyser stadig hetere

Spendanalyser blir stadig hetere på innkjøpsområdet, skriver inkopsradet.se. Ikke uventet gjelder dette spesielt i virksomheter med stort innkjøpsvolum, men også mindre enheter har fått øynene opp for at det er penger å spare. Privat sektor ligger fremdeles foran det offentlige i bruk av spendanalyser i Sverige.

Vil ha slutt på uklare krav

Hvis den offentlige sektor skal bli bedre til å gjøre ansvarlige offentlige innkjøp, må det bli slutt med uklare krav til leverandørene. Erhvervsminister Brian Mikkelsen er nå gått i dialog med Kommunernes Landsforening (KL) for å igangsette en rekke initiativer med et slikt formål, heter det i en pressemelding fra Erhvervsministeriet i Danmark.

Oppfordrer til reserverte kontrakter

Offentlige myndigheter oppfordres til å benytte reserverte kontrakter der det er mulig å gjøre det, heter det i en såkalt Policy Note fra regjeringen i Skottland. Når de planlegger en innkjøpsøvelse, bør de tenke gjennom om en kontrakt eller en rammeavtale skal være «reservert».

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17. november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.