Offentlige anskaffelser: Stort og smått 22. desember

Anbud365: Innovativ anskaffelse gir enklere medisinering i 29 kommunerLarvik kommune har stått i spissen for en innovativ anskaffelse av elektroniske medisineringsstøtteløsninger, der totalt 29 kommuner var med. På bildet ordføreren i leadkommunen Larvik, Rune Høiseth.

Skriv ut artikkelen

Statens innkjøpssenter har halt i land enda en avtale med potensial for tosifret besparelser pr år. I mars legger Sykehusinnkjøp frem sin anskaffelsesplan for 2018 på en dialogkonferanse, som trolig blir en årlig foreteelse. Oslo avslutter anbud på barnehager, Larvik leder an i en innovasjons-anskaffelse, og en svensk kommune har etablert en ordning med anskaffelseslos – en hjelpeordning for leverandører. Dette og mer til kan du lese nedenfor.

Felles innkjøpsavtale for internrevisjon

Difi ved Statens innkjøpssenter har inngått felles innkjøpsavtale for internrevisortjenester i staten. I tillegg til lavere transaksjonskostnader og lavere priser legger avtalen til rette for innføring av internrevisjon for flere statlige virksomheter. Det er inngått avtale med fire leverandører. Estimert gevinst er usikker, 12 mill. årlig er sannsynlig.

Erfaring fra leverandørdialog?

Difi setter i 2018 i gang en pilot for utprøving av styringsparameter for leverandørdialog. De søker derfor 2-3 virksomheter som har erfaring med bruk av leverandørdialog i anskaffelsene.

Sykehusinnkjøp med dialogkonferanse

Sykehusinnkjøp arrangerer dialogkonferanse for leverandører på Gardermoen 6. og 7. mars. Der legges deres anskaffelsesplan for 2018 frem. Vi ser gjerne at dette blir et årlig arrangement, sier adm. dir. Kjetil M. Istad i Sykehusinnkjøp.

For dårlige IKT-leveranser

Styret i Oslo universitetssykehus er blitt informert om at manglende levering fra Sykehuspartner utgjør en risiko for sikkerheten og driften av IKT-systemene ved Norges største sykehus. Nå ser de seg nødt til å vurdere andre leverandører for å gjøre jobben, ifølge Dagens Medisin.

Slutt med anbud på Oslo-barnehager

Oslo kommune skal avslutte konkurranseutsettingen av åtte kommunale barnehager. – Klokest at kommunen driver det vi eier, sier byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) til avisen Klassekampen.

Larvik i front i innovasjonsanskaffelse

Larvik kommune leder an når 29 kommuner på nyåret lyser ut en felles innovativ anskaffelse av elektronisk medisineringsstøtte, skriver leverandørutviklingsprogrammet. Programmet har de siste årene lagt mye innsats i å få offentlige virksomheter til å samarbeide om innovative anskaffelser på områder der de har samme behov.

Fornebubanen – plan- og designkonkurranse

Det skal bygges i alt seks nye stasjoner på Fornebubanen. Fornebubanen (FOB) går bredt ut med en plan- og designkonkurranse for å få inn designforslag på de ulike T-banestasjonene, samt verkstedbygning.

100 mill-kontrakter til Drammen-sykehus

Helse Sør-Øst RHF har inngått kontrakter for arkitekt- og rådgivertjenester til nytt sykehus i Drammen. Kontraktene har en verdi på om lag 100 millioner kroner for forprosjektet, fordelt på syv fagvise kontrakter. Arbeidet med å prosjektere nytt sykehus i Drammen begynner i januar 2018.

14 interessert i ny E6-strekning

I alt 14 norske og utenlandske entreprenørselskaper har meldt interesse for Nye Veiers konkurranse om E6-utbygging fra Ranheim til Værnes, med en kontraktsverdi på fire milliarder kroner. Konkurransegrunnlaget – basert på «integrert samhandling» – er lagt fram. Nå starter arbeidet med prekvalifisering. Totalentreprenør velges neste sommer.

Innovasjon: Nordisk erfaringsutveksling

De nordiske landene kan lære av hverandre gjennom f.eks. dele kunnskap og erfaringer når det gjelder utvikling av innovasjonsstimulerende lovgivning, regler og praksis innenfor offentlige anskaffelser og konkrete utviklingsprosjekter. Det står å lese i «Nordiskt samarbetsprogram för närings- och innovationspolitik 2018-2».

Attraktiv anskaffelses-plattform

Mer enn 22 000 leverandører har nå registrert seg på den britiske plattformen for offentlige anskaffelser, The Contracts Finder. Nesten 2/3 er små og mellomstore. Nær 200 nye registreres ukentlig på plattformen, som nå har flere kunngjøringer enn EUs anskaffelsesportal, TED.

Oppretter anskaffelseslos

En anskaffelseslos skal fra og med 2018 hjelpe potensielle leverandører med å finne ut hvorledes Malmö kommune gjør sine anskaffelser. På noe sikt er det ventet at losen skal bidra til at flere småforetak kommer med i konkurransene, ifølge offentligaaffarer.se.

Informativt om dynamisk innkjøpsordning

På anskaffelsessidene til den skotske regjeringen finnes en informativ gjennomgang av dynamisk innkjøpsordning (Dynamic Purchasing System-DPS). Det er en kosteffektiv metode som kan begrense behovet for komplekse anskaffelsesprosesser og være nyttige for så vel leverandørene og oppdragsgiveren, heter det.

Hjelp til e-handel i Sverige

Det går tregt med e-handelen i de svenske, statlige myndighetene, ifølge upphandling24.se. Derfor har Ekonomistyrningsverket, ESV, satt i gang et utviklingsprogram for mer effektive innkjøp med e-handel med deltakere fra 15 statlige virksomheter.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 22. desember"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.