Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. november

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 24. novemberStatsbygg investerer 6 milliarder kroner i byggeprosjekter hvert eneste år, og ønsker å bruke den store markedsmakten de har, til å ta klimaansvar og til å forme morgendagens byggenæring. På bildet: Harald Vaagaasar Nikolaisen, adm. dir. i Statsbygg (foto: Geir Anders Rybakken Ørslien)

Skriv ut artikkelen

Difi skal bruke penger på gevinstanalyser av grønne offentlige anskaffelser, Halden kommune forbereder innovativ anskaffelse i forbindelse med demens-senter og KS inviterer til neste års sertifiseringskurs. Ny avtale sikrer rask levering av blodprøver også etter nyttår, selv om A-postordningen da faller bort. Nye Veier måtte avlyse konkurranse om gigantkontrakt. Dette og mer til kan du lese nedenfor.

Sertifiseringskurset til KS 2018

KS Sertifiseringskurs er et sjudagers kurs med formål å bidra til et kunnskapsløft blant offentlige ansatte som har anskaffelser som sitt hovedarbeidsområde. Kurset starter 30. januar og er for kommuner og fylkeskommuner. Frist påmelding 15.des. 2017. Max 45 plasser.

Halden med innovativ anskaffelse

Halden kommune skal bygge Norges største senter for demente, Bergheim bo- og aktivitetssenter. Kommunen gjennomfører nå en innovativ anskaffelse på teknologien i bygget. Det er spesielt ønske om innspill på løsninger for effektiv dokumentasjon, trygghets- og mestringsskapende teknologi, effektiv administrasjon og reminisens.

Gevinstanalyser av grønne anskaffelser

Etter avtale mellom Difi og Miljødirektoratet, skal 400 000 kroner benyttes til gevinstanalyser av grønne offentlige anskaffelser, samt grafisk bearbeiding og formidling av disse, ifølge et brev fra Miljødirektoratet til Difi.

Sikrer rask levering av blodprøver

A-postordningen faller bort ved nyttår. I den anledning har Sykehusinnkjøo, på vegne av de regionale helseforetakene, frem en avtale med Posten Norge AS, som sikrer rask levering av prøvene, uavhengig av hvor i landet de er tatt. Avtalen sikrer også utkjøring lørdager, slik at blodprøver som sendes fredag vil ankomme laboratoriene neste dag.

Registrerte 203 konkurranseutkast

Innen fristen fredag 10.11.2017 klokken 15.00 var det registrert hele 203 innkomne konkurranseutkast til den åpne plan- og designkonkurransen om Museumsbygg for Norsk Skogfinsk Museum, melder arkitektur.no.

Avlysning, bare to prekvalifiserte på kjempekontrakt

Nye Veier måtte avlyse konkurransen om å bygge ny E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst. For få kvalifiserte tilbydere gjør at den utlyses på ny. Bare to tilfredsstilte kravene Nye Veier stiller til sine leverandører. Totalentreprisen er Nye Veiers hittil største, med en ramme på 3,6 milliarder kroner.

Nytt milliard-prosjekt på veg

Hovedkontrakten som gjelder Nordøyvegen-prosjektet, blir lyst ut i januar og er den største enkeltkontrakten på veg i Midt-Norge så langt. Kostnadsanslaget ligger mellom 1,8 og 2,2 milliarder kroner, eks. mva., melder Statens vegvesen. Byggestarten er planlagt til høsten neste år.

Dokumentasjonsbevis og kontraktsperiode

Forskriften krever at kvalifikasjonskravene hos valgte leverandør skal være oppfylt ved tildeling av kontrakt. Oppdragsgiver har ikke hjemmel for å kreve oppdaterte dokumentasjonsbevis i løpet av kontraktsperioden, heter det bl.a. i en epost fra Nærings-og fiskeridepartementet til Statens vegvesen.

Statsbygg: 6 mrd i byggeprosjekter hvert år

Statsbygg investerer 6 milliarder kroner i byggeprosjekter hvert eneste år, og ønsker å bruke den store markedsmakten de har, til å ta klimaansvar og til å forme morgendagens byggenæring. Dette gjør de blant annet ved å stille strenge miljøkrav der effekten er stor, og ikke tillate at anskaffelsene inneholder helse- og miljøskadelige stoffer.

Grønne anskaffelser i bærekraftig bioøkonomi

Den nordiske bioøkonomien har potensial for å spille en nøkkelrolle i et globalt perspektiv. En del av den nordiske bioøkonomistrategien består i å definere fem prinsipper for bærekraftig bioøkonomi, og i ett av punktene under ett av prinsippene: Oppmuntre til grønne anskaffelser i både offentlig og privat sektor.

Fakturakontroll gav million-besparelse

I Fællesindkøb Fyn har de så langt spart 1,4 millioner kroner gjennom fakturakontroll. Men den største gevinsten er en bedre datakvalitet. Det betyr kontraktsperioder som fungerer bedre, compliance, dokumentasjon og viktig kunnskap om kommunenes innkjøpsbehov.

Folkeflertall mot konkurranseutsetting

Pleie av eldre og rengjøring bør ikke i større grad legges ut til private firmaer. Det mener annenhver danske ifølge ny undersøkelse. Konkurranseutsetting burde vært langt mer fremme i den danske valgkampen, slik eksperter og toppfolk i fagbevegelsen ser det. De mange konkurser i hjemmepleien maner til ettertanke, heter det fra fagbevegelsen.

Småkommuner redd gevinsttak-forslag

60 arbeidsplasser kan risikere å forsvinne fra en liten kommune i Sverige, Essunga kommun, om Schedevi Psykiatri må nedlegge dersom forslaget om gevinsttak blir gjennomført. Vi er svært urolige for fremtiden, heter det. Å kjøpe inn velferdstjenester er en bra løsning for en liten kommune, der det f.eks. råder kompetansebrist.

Forbud å kjøpe inn mikroplast

Region Västmanland i Sverige har besluttet å innføre forbud mot anskaffelse av produkter med mikroplast. Forbudet skal imidlertid først gjelde når man har funnet fullgode erstatningsprodukter, skriver upphandling24.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.