Samme leverandør av to systemer ville være enklest, men se hva kommunen valgte

Anbud365: Samme leverandør av to systemer ville være enklest, men se hva kommunen valgteTrondheim kommune sto overfor en klassisk utfordring – og satset på en trygg måte å finne løsning på den. På bildet kommunedirektør i kommunen, Morten Wolden (foto: Carl-Erik Eriksson).

Skriv ut artikkelen

Kommunen ønsket integrasjon mellom to systemer. Leverandør for det ene systemet var i boks, nå sto det andre systemet for tur. Det enkleste ville være om samme leverandør fikk begge kontraktene. Men ville det holde med å nøye seg med en intensjonskunngjøring? Etter en sjekk i markedet og å ha fått krystallklare signaler fra en liten konkurrent ble Trondheim kommunes konklusjon denne: Vi kjører anbudskonkurranse!

Saken ble omtalt i bladet Nidaros først.

Trondheim kommune har i dag en avtale om kommunikasjonsløsning for skole-hjem. Det er «Meldeboka» levert av Netpower – en kontrakt som løper ut ved kommende årsskifte. Samtidig har kommunen en avtale om leveranse av oppvekstadministrativt system med Vigilo.

Til Nidaros sa enhetsleder for Fagenhet for oppvekst og utdanning i kommunen, Bjørn Helge Græsli, at kommunen har vurdert ulike kommunikasjonsløsninger over lengre tid. Blant annet har de hentet inn informasjon fra ulike leverandører. Ønsket var en løsning som var tett integrert med det oppvekstadministrative systemet. Konklusjonen den gang var at det bare var Vigilo som kunne levere løsningen på det grunnlaget. Det kunngjorde kommunen i en intensjonskunngjøring.

Konkurrent slo alarm

Da slo et annet firma, en konkurrent, Transponder, alarm. Den mente riktignok at Vigilos løsning nok kan være den enkleste å ta i bruk for kommunens skole-hjem-samarbeide. Imidlertid var denne løsningen ikke en del av anskaffelsen da kommunen gjorde avtale om oppvekstadministrativt system. Etablering av andre løsninger vil kreve noe mer jobb, ifølge Transponder, som hevder at kommunen av den grunn mente at det bare var Vigilos løsning som var aktuell.

Det lille firmaet inngikk for øvrig forlik med Oslo kommune i 2018 etter regelbrudd i forbindelse med anskaffelse av kommunikasjonsløsningen skole-hjem. I den saken konstaterte Kofa at kommunen hadde brutt bl.a. begrunnelsesplikten og kravet til etterprøvbarhet. En Kofa-sak mot Vestland fylkeskommune ble også vunnet av Transponder. Også en tredje Kofa-sak gjelder Transponder. Det dreier seg om en klage mot Bærum kommune. Klagenemnda har ennå ikke konkludert.

Blir anbudskonkurranse

Enhetsleder Græsli i Trondheim kommune forteller i en epost til Anbud365 at kommunen er kommet til at de vil legge anskaffelsen av kommunikasjonsløsning for skole og hjem-samarbeidet ut på anbud. Det vil skje så raskt konkurransegrunnlaget er klart. Til Nidaros slo han tidligere fast at kommunen ønsket å gjennomføre en ryddig anskaffelse og at man ville følge opp etter regelverket. – Vi har ment at det var ryddig med intensjonserklæring. Hvis vi ser at det er tvil om det, velger vi å gjøre det på annet vis i henhold til reglene, ifølge Græsli til Nidaros.

Bli den første til å kommentere på "Samme leverandør av to systemer ville være enklest, men se hva kommunen valgte"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.