Slår til med anskaffelseskonferanse der tidsaktuelle tema skal under lupen

Anbud365: Slår til med anskaffelseskonferanse der tidsaktuelle tema skal under lupenMali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftsdirektør, IKT-Norge, er blant dem som skal ønske velkommen til og innlede IKT-Norges anskaffelseskonferanse 2021 (foto: Veslemøy Vråskar).

Skriv ut artikkelen

Med høyaktuelle tema midt i tiden – og ikke minst i tiden fremover: Bærekraft, StartOff, innovasjon, sirkulærøkonomi og næringsutvikling angir tonen for IKT-Norges anskaffelseskonferanse 2021 11. februar. Også suksesshistorier skal frem. I tillegg noe for bedrifter som er interessert i å handle med store, offentlige oppdragsgivere: Representanter for kommuner, fylkeskommuner og sykehus vil informere om kommende anbudskonkurranser i år og neste år.

Konferansen til IKT-Norge er digital og spenner over et vidt spekter av anskaffelsesrelaterte tema. Noen dekkes gjennom foredrag, andre i form av debatt eller diskusjon. En juridisk orakeltjeneste er også blant tilbudene – der advokater svarer på spørsmål fra deltakere på konferansen. Programmet oppdateres løpende, heter det. I skrivende stund er det flere bidragsytere som ennå ikke har meldt seg.

Bærekraft foran pris

Øyvind Husby, adm.dir., IKT-Norge, Kristin Weidemann Wieland, områdedirektør FID, KS, Elisabeth Nissen Eide, bærekraftssjef, Atea og Inger Roll-Matthiesen, managing partner, Advokatfirmaet Berngaard tar i en paneldebatt for seg muligheter og flaskehalser med grønne offentlige anskaffelser. Alt for ofte er pris i praksis det eneste eller viktigste kriteriet i anbudskonkurransen, heter det. Selv i kommuner som styres av politikere med skyhøye klima- og miljøambisjoner glipper dette ubehagelig ofte. Billig teknologi må byttes ut oftere. I tillegg er det en miljøgevinst i reparasjon av elektroniske enheter fremfor å kjøpe nytt. Ved innkjøp av teknologi, digitale løsninger og smarte innretninger, må bærekraftsperspektivet vektes over pris.

StartOff, makt og muligheter

Etter en runde med kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, direktør i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) Hilde Singsaas og Mali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftsdirektør, IKT-Norge om StartOff, dukker tema makt og muligheter med grønne offentlige anskaffelser opp. Norges første handlingsplan for grønne offentlige anskaffelser er rett rundt hjørnet. Nye EU-regler kommer, og hva kommer disse til å bety for leverandør og innkjøper? Marit Holter-Sørensen, avdelingsdirektør, DFØ, og Ellen Hambro, adm.dir., Miljødirektoratet, sammen med Emmanuelle Maire, enhetsleder i Miljødirektoratet i Eurpakommisjonen.

Innovasjon og næringsutvikling

Ved å stille krav til innovasjon og bærekraft i anbudskonkurransene utvikles morgendagens teknologi og tjenester. Men innovasjon er bare første del av jobben – hvordan får vi til næringsutviklingen?  Svarene kommer fra Arne Mjøs, gründer og CEO, Itera, Helene Frihammer, strategisk prosjektleder, Klimapartner, Mette Nygård Havre, bærekraftssjef, Fjordkraft og Per Harbø, programleder, Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Grønt og sirkulært

Det skal også komme bidrag knyttet til hva som er mulig i dag å få til når det gjelder transport, smarte bygg, sensorikk, energioptimalisering, maskiner/pc-er, avfallshåndtering og utslippsreduksjoner? Det dreier seg om grønn og sirkulær – muliggjørende teknologi. Joachim Trøbråten, bærekraftsansvarlig, Itera og Elisabeth Nissen Eide, Head of Sustainability & Compliance, Atea, sammen Jan Thomas Hagen, bærekraftansvarlig i Accenture,  Christian Lien, markedsdirektør Norge, Mercell og Øyvind Grepperud, leder faggruppe bærekraft i Steria står for det faglige.

Suksesshistoriene

Suksesshistoriene skal også frem: Sven Moe Bjørnson, Asker Kommune, Loopfront, Hans Erik Skari, Elverum Kommune, Veien til Ydalir, Gunnar Slinning Østad, Undervisningsbygg Oslo KF, Smart digital eiendomsledelse og Magnus Inderberg Vestrum, Trondheim kommune, bærekraftige banktjenester har lykkes med offentlige anskaffelser og gir innsyn i hvordan de fikk dette til.

Bli den første til å kommentere på "Slår til med anskaffelseskonferanse der tidsaktuelle tema skal under lupen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.