Vegvesenet på vei mot heldigital verdikjede for veier, bruer og tunneler

Anbud365: Vegvesenet på vei til heldigital verdikjede for veier, bruer og tunnelerVegvesenet velger M-Files for metadata-drevet dokumenthåndtering og samhandling (fra venstre): Arve Lien Nielsen (daglig leder i NettPost), Kristin Korsell (prosjektleder i Statens Vegvesen), Bjørn Laksforsmo (direktør for divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen), Juha Nurmi (Partner Manager, M-Files Norge) og Stig-Arne Ryeng (Account Executive, M-Files Norge) (foto: Coxit).

Skriv ut artikkelen

God og enkelt tilgjengelig teknisk dokumentasjon på alle veiobjektene – gjennom hele livsløpet fra innledende bygging til drift, vedlikehold og demontering av veieiendeler. Det er hva Statens vegvesen vil ha ut av en nylig inngått avtale. Det skal bli slutt på å bruke tid på hverdagslige, repeterende oppgaver med tilhørende unødvendige frustrasjoner. Dermed vil dokumentasjonen til titusenvis av veikilometer, tusenvis av bruer og hundrevis av tunneler bli å finne på en mye smidigere måte.

Statens vegvesen har valgt M-Files som leverandør av dokumentasjons- og samhandlingsløsning for teknisk dokumentasjon i hele veiens livsløp. NettPost er med som implementeringspartner. 12 leverandører ønsket i utgangspunktet å levere en løsning, og fire av disse var med i konkurransen om kontrakten. Kontrakten som helhet har en varighet på tre år, og med alle opsjoner og tilhørende elementer er verdien anslått til mer enn 120 mill. Dette er den største enkeltstående avtalen for M-Files med en partner noensinne på et globalt nivå.

M-files har kunder i over 100 land, Informasjonsforvaltningsselskapet M-Files etablerte seg i Norge våren 2022. De har kunde i over 100 land, mer enn 500 ansatte og hovedkontor i Finland. Dokumenthåndteringsløsningen deres leverer intelligente løsninger for styring av informasjon, der poenget er å få kontroll over innholdskaos og administrere forretningskritisk informasjon, uavhengig av hvor den kan lagres.

Enkel tilgjengelig dokumentasjon

Statens vegvesen har ansvar for et riksveinett med bl.a.: 10 600 km vei, 1 500 km gang- og sykkelvei, over 6000 brukonstruksjoner og nærmere 600 tunneler. Med avtalen med M-files tar de sikte på god og enkelt tilgjengelig teknisk dokumentasjon på alle veiobjektene – gjennom hele veiens livsløp.

Statens vegvesen definert tre hovedområder som man ønsker forbedret: bedre informasjonsforvaltning og bedre dokumenthåndtering i forvaltningsfasen, i tillegg til bedre overlevering mellom investeringsprosjekter og forvaltning. Løsningen er også en hjelp for Statens vegvesen til å nå målet om en heldigital verdikjede for vei. M-File-løsningen har vesentlige fortrinn, heter det, siden plattformen ikke bruker tradisjonelle mappestrukturer, men i stedet gjør informasjon enkel å finne og bruke, basert på aktive søk.

Teknologisk etterslep

– Dokument- og informasjonshåndtering er gjerne ikke det første du tenker på når man snakker om IT-løsninger og teknologi. Det er et teknologisk etterslep i mange virksomheter, da det har vært en sterk innovativ utvikling innen dette området de siste årene. Mange bruker mye tid på å lage, lagre og lete etter innhold. Det er både smartere, enklere og mindre tidkrevende dersom du kan finne og dra nytte av dokumentene på en smidigere måte, heter det fra M-files.

Bli den første til å kommentere på "Vegvesenet på vei mot heldigital verdikjede for veier, bruer og tunneler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.