190 vegvesen–kontrakter under 100 mill. i år

Anbud365: 190 vegvesen–kontrakter under 100 mill. i årPlanen til vegvesenet for 2016 viser foreløpig at litt over 84 % av kontraktene – 190 kontrakter – har en verdi på under 100 millioner kroner.

Skriv ut artikkelen

Bare en milliard–kontrakt så langt, men 190 kontrakter som hver har en verdi under 100 millioner kroner. Det er status for Statens vegvesens planer så langt. Disse omfatter trolig om lag bare halvparten av de kontraktene vegvesenet kommer til å kunngjøre i år. Men det blir åpenbart noe å henge fingrene i også for SMB’ene blant entreprenørene.

Tallene ble fremlagt av samferdselsminister Ketil Solvik–Olsen i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås (sp). Hun spurte om hvorledes statsråden ville sikre at kontraktene som Statens vegvesen inngår, blir bedre tilpasset den norske entreprenørmarkedet. Hun ønsket seg også mer sammenhengende og kostnadseffektive vei – og infrastrukturprosjekter.

Statsråden opplyste at i 2015 gikk 94 % av alle vegvesenets kontrakter til norske entreprenører. Foreløpig fins det 225 kontrakter i planene som Statens vegvesen har for utlysinger i år. Dette er, sa han, ikke en komplett plan. Normalt ligger tallet på utlyst kontrakter på 400 – 500 pr. år.

190 kontrakter under 100 mill

Planen til vegvesenet for 2016 viser foreløpig at litt over 84 % av kontraktene – 190 kontrakter – har en verdi på under 100 millioner kroner. Bare sju kontrakter har en verdi over en halv milliard, og bare en av disse kontraktene hadde en verdi over milliarden.

I fjor var det seks kontrakter med verdi over en halv milliard. To av disse hadde verdi over en milliard hver. Tallene for 2015 baserer seg på 419 kontrakter.

Ut fra dette konkluderte samferdselsministeren med at han syntes at kontraktene til Statens vegvesen er godt tilpasset det norske markedet. Bare få kontrakter går til utenlandske entreprenører.

Overordnet strategi

– Vegvesenet har en overordnet kontraktstrategi som bevisst legger til rette for både mindre, mellomstore og store aktører, fremholdt Solvik–Olsen i sitt svar. Denen strategien bidrar til et godt fungerende marked, og den sikrer at små og mellomstore aktører kan utvikle seg for å ta større kontrakter og konkurrere både med norske riksentreprenører og med utenlandske entreprenører.

Bli den første til å kommentere på "190 vegvesen–kontrakter under 100 mill. i år"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.