Fersk statlig, felles reisebyråavtale signert – sparer 43%

Anbud365: Fersk statlig, felles reisebyråavtale signert – sparer 43%–Vi tror at den største innsparingen vil komme av at virksomheten vil oppnå lavere priser på reiser og overnatting gjennom å benytte reisebyrå som gir dem bistand med reisepolicy, bestillinger, analyser og statistikk. I tillegg vil innsparingen avhenge av avtalelojalitet og faktisk reisevirksomhet, forteller lederen av Statens innkjøpssenter, Kjetil Østgård.

Skriv ut artikkelen

Ved å opptre som én kunde, sparer staten nær 43% på innkjøp av reisebyråtjenester, sammenlignet med i dag. I dag kjøper virksomhetene slike tjenester hver for seg. Nå har Difi ved Statens innkjøpssenter inngått avtale om felles innkjøp av reisebyråtjenester på vegne av staten. Bare på sine to første avtaler har Statens innkjøpssenter sørget for at staten sparer over 100 millioner årlig. I tillegg kommer store besparelser av transaksjonskostnader.

Det er inngått avtale med to leverandører: Egencia Norway AS og G Travel Norge AS.

Fellesavtalen som er inngått i dag, omfatter alle former for reisebyråtjenester, deriblant web-portal for bestilling av reiser og hotellopphold og manuell oppfølging. Til sammen vil staten spare rundt 43%, tilsvarende 17 millioner i året, på felles innkjøp. Dette kommer i tillegg til sparte transaksjonskostnader, og ikke minst frigitt tid og ressurser ute hos virksomhetene, fremgår det av en melding på anskaffelser.no.

Bruken av reisebyråtjenester vil antakelig øke med den nye avtalen, siden mange virksomheter ikke bruker reisebyrå i dag, men vil gjøre det når de blir del av en fellesavtale. –Vi tror at den største innsparingen vil komme av at virksomheten vil oppnå lavere priser på reiser og overnatting gjennom å benytte reisebyrå som gir dem bistand med reisepolicy, bestillinger, analyser og statistikk. I tillegg vil innsparingen avhenge av avtalelojalitet og faktisk reisevirksomhet, forteller lederen av Statens innkjøpssenter, Kjetil Østgård.

Store prisforskjeller

Det er i dag veldig store forskjeller på hva virksomhetene betaler for reisebyråtjenestene. For noen av virksomhetene vil den nye avtalen bety nesten 90% lavere priser, for andre blir forskjellen vesentlig mindre. Det er bare honoraret til reisebyråene som er omfattet – ikke selve flybillettene og hotelloppholdene. Neste år vurderer Statens innkjøpssenter også å inngå avtaler om innkjøp av reiser og hotell, som i så fall forventes å gi vesentlig større besparelser.

Den andre avtalen av mange

Dette er den andre fellesavtalen Statens innkjøpssenter inngår. Den første avtalen gjelder innkjøp av forbruksmateriell, og fører til at staten sparer rundt 90 millioner hvert år. Om kort tid inngås også avtale om felles innkjøp av internrevisjonstjenester. Neste år planlegges flere nye avtaler. –Dette er ikke den største avtalen isolert sett. At vi kan bidra til at staten sparer så mye som 43% på innkjøp av en enkelt tjeneste illustrerer likevel på en god måte at innsparingspotensialet ved felles innkjøp er svært stort. Bare på to avtaler sparer staten over 100 millioner årlig, sier direktør Steffen Sutorius i Difi. I tillegg kommer store besparelser av transaksjonskostnader.

Hvem omfattes

Alle statlige forvaltningsorganer i sivil sektor er obligatorisk omfattet av fellesavtaler inngått av Statens innkjøpssenter. Obligatorisk omfattede virksomhetene kan velge fravalg dersom de ikke har behov for tjenestene som avtalen dekker, eller dersom de har spesifikke behov som ikke dekkes av avtalen.

Bli den første til å kommentere på "Fersk statlig, felles reisebyråavtale signert – sparer 43%"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.