Kvikk leverandør sikret utslippsfri avfallshenting i Bergen sentrum raskt

Anbud365: Kvikk leverandør sikret utslippsfri avfallshenting i Bergen sentrum rasktRådgiver Tone Mari Dahle (midten) i Innkjøp konsern gleder seg over at nå blir det kommunale avfallet i sentrum hentet av en utslippsfri søppelbil. Her er Dahle sammen med salgsleder Tor Mario Auran (t.v.) og renovatør Emil Retegan i BIR Bedrift (Foto: Ola Henning Målsnes).

Skriv ut artikkelen

Bergen kommune skjerpet kravene til utslipp i ny avtale om henting av kommunalt avfall: Alle bilene som skal benyttes i oppdrag for kommunen innenfor den indre bomringen, skal være helt uten utslipp. Leverandøren som vant konkurransen, fikk et år på seg til å oppfylle kravet. Allerede etter to måneder kom imidlertid den første bilen. Vi var forberedt, vi så hva som ville kom, sier leverandøren.

– Vi synes det er ekstra gledelig å se den første bilen på veien allerede nå, sier rådgiver Tone Mari Dahle i Innkjøp konsern i et oppslag på kommunens nettside.

Kontrakten ble signert i slutten av juli 2020, og leveransen tok til 1. oktober. Leverandøren BIR Bedrift har vært tidlig ute med å oppfylle kravet fra innkjøperne i kommunen.

Den første i sitt slag

– Dette er den første elektriske komprimatorbilen til BIR Bedrift. I BIR-systemet ellers er denne den femte. De andre bilene henter avfall fra husholdningene. Bilen vår er den første i regionen som henter næringsavfall. Det er salgsleder Tor Mario Auran i BIR Bedrift veldig stolte over.

Han forteller at de skjønte hvilken vei bar når det gjelder utslippskrav. I forrige kontrakt ble det krevet biodrivstoff. – Vi så hva som ville komme og bestilte denne bilen for halvannet år siden. Den er mer kostbar enn en vanlig søppelbil og har en leveringstid på et drygt år, sier Auran.

Ca. 300 kommunale adresser

Den nye avtalen gjelder om lag 300 kommunale adresser over hele Bergen. Den omfatter all kommunal virksomhet fra kontor til skoler, sykehjem og barnehager.

– Vi stiller krav til utslipp i konkurransene våre for å følge opp den grønne strategien til kommunen, forteller rådgiver Tone Mari Dahle i Innkjøp konsern. Vi skal bli mer klimavennlige totalt som kommune, og området innenfor bompengeringen er valgt ut som et foregangsområde.

I Grønn strategi heter det at kommunen vil arbeide for å få et fossilfritt sentrum med fossilfri kollektivtransport og varelevering. Et mål i strategien er at det ikke skal være utslipp av klimagasser og NOx ved avfallstransport i Bergen sentrum.

Bli den første til å kommentere på "Kvikk leverandør sikret utslippsfri avfallshenting i Bergen sentrum raskt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.