Lanserer internasjonale innovasjonskonkurranser i pakt med Paris-avtalen

Anbud365: Lanserer internasjonale innovasjonskonkurranser i pakt med Paris-avtalenGjennom å utvikle og øke kompetansen innenfor behovsdrevne anskaffelser er det meningen at A Challenge from Sweden skal bidra til å nå energi- og klimamålene. Initiativet er også med på å få frem samfunnsøkonomiske gevinster ved å effektivisere anskaffelsesprosesser som forvalter skattepenger, ifølge Sveriges samordnings- og energiminister Ibrahim Baylan (foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet).

Skriv ut artikkelen

Sverige lanserte nylig to internasjonale innovasjonskonkurranser: Bærekraftig mobilitet som tjeneste og lokale, bærekraftige energisystemer. Entreprenører og foretak fra hele verden oppfordres til å være med i konkurransene. Dette vil garantere et høyt nivå på innovasjonene, sier Sveriges samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan, som lanserte konkurransene. Dette skjer halvveis inn i det femårige arbeidet i kjølvannet av Paris-avtalen.

Begge konkurransene er en del av den svenske satsingen «A Challenge from Sweden»Det er et initiativ fra Energimyndigheten, i samarbeid med flere organisasjoner, som skal gjøre det lettere å kjøpe bærekraftige og formålstjenlige innovasjoner med det for øyet å bidra til å nå energi- og klimamål.

Metoden i satsingen går ut på gjennom innovasjonsdrevne anskaffelser og konkurranser finne de løsninger som Sverige og resten av verden trenger for å nå sine klimamål, heter det. Initiativet er til hjelp for dem som er i behov av løsningene å bli bedre bestillere og spare ressurser gjennom å samarbeide med organisasjoner med lignende behov.

Konkurransene innenfor rammen av denne satsingen skal alle møte de miljø- og klimamål som byer, regioner, land, internasjonale organisasjoner og foretak har forpliktet seg til etter Paris-avtalen.

Høyt nivå på innovasjonene

Det er et langsiktig initiativ og energi- og klimamålene er en oppfølging av avtalen fra klimamøtet COP21 i Paris. Innovatører fra hele verden oppfordres til å være med i konkurransene. Dette vil garantere et høyt nivå på innovasjonene. Slik kan vi koble investors og innovatører slik at man får de beste løsningene ut i markedene. Det er samordnings- och energiminister Baylan som ordlegger seg slik i en pressemelding.

Gjennom å utvikle og øke kompetansen innenfor behovsdrevne anskaffelser er det meningen at A Challenge from Sweden skal bidra til å nå energi- og klimamålene. Initiativet er også med på å få frem samfunnsøkonomiske gevinster ved å effektivisere anskaffelsesprosesser som forvalter skattepenger. Det skaper forutsetninger for foretak å vokse og skape nye arbeidsplasser, identifisere nye eksportgrener og øke eksport og velferd, heter det i omtalen av initiativet.

World Economic Forum

Lanseringen av konkurransene skjedde i samband med publiseringen av World Economic Forums rapport «Accelerating Sustainable Energy Innovation».  Flere av anbefalingene i World Economic Forums rapport virker svært relevante sett i lys av Energimyndighetens initiativ «A Challenge from Sweden». Derfor er det glede hos Energimyndigheten når initiativet løftes frem som eksempel på satsinger som tar disse anbefalingene på alvor.

Konkurransene er åpne for nasjonale og internasjonale deltakere og de kriterier som kommuniseres i konkurransene er basert på faktiske behov hos en mengde organisasjoner, som står bak satsingene. Det innebærer at de innovatører og entreprenører som er med i konkurransene, får et godt bilde av hva som kreves for å vinne markedsandeler innenfor konkurransenes tematiske område, skriver Energimyndigheten.

Bli den første til å kommentere på "Lanserer internasjonale innovasjonskonkurranser i pakt med Paris-avtalen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.