Offentlige anskaffelser: Stort og smått 1. juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 1. juniRådgivende Ingeniørers Forening (RIF), her ved sin adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen, takket ja til å prøve ut egne Best Value Procurement-kontrakter (BVP) for rådgiverne (foto: RIF/Nicolas Tourrenc).

Skriv ut artikkelen

Difis avtale om bruk av Ehandelsplattformen er historie, det er kommet inn 56 høringsuttalelser til utredningen om like vilkår, og NHO Transport vil forsikre seg om at utsettelse av store jernbanekontrakter ikke skyldes ønske om å forfordele NSB. Svenske bedrifter er fortsatt lite fornøyd med kommunal anbudspraksis, og en helt fersk leverandør vant frem i en konkurranse om innovasjonspartnerskap. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Difi slutter å bruke Ehandelsplattformen

Difis avtale om bruk av Ehandelsplattformen opphører fra og med i dag, 1.juni. Årsaken er at det Difi nå har lagt til rette for i stedet, er standard digital samhandling i handelsprosesser.

Rådgiver-ja til egne BVP-kontrakter

RIF takket ja til en invitasjon fra Statsbygg om å prøve ut egne Best Value Procurement-kontrakter (BVP) for rådgiverne i siste episode av podkasten Byggeplassen, skriver bygg.no.

56 uttalelser om like vilkår

56 høringsuttalelser er kommet inn til rapporten fra Hjelmeng-gruppen om like konkurransevilkår for offentlige og private aktører, fremgår det av en oversikt på Nærings- og fiskeridepartmentets nettside.

Jakter innovative IT-løsninger

Marker kommune har som ambisjon å bli en innovativ kommune med fokus på gode og moderne IT-tjenester for kommunens innbyggere og ansatte. Derfor har kommunen ute på Doffin en forespørsel om informasjon (RFI) for å få bedre oversikt over markedet for IT-tjenester. Kunngjøring kommer trolig i begynnelsen av september i år.

Frykter NSB-fordeler

NHO Transport ber om dokumentasjon på at utsettelsen og forlengelsen av dagens trafikkavtaler ikke bidrar til å sette NSB i en bedre konkurransemessig posisjon enn ved tildeling og oppstart i henhold til opprinnelige datoer. Bakgrunnen er meldingen fra Jernbanedirektoratet om utsettelse av tildeling av omfattende jernbaneanbud.

Fersking vant frem

Innocom AS er et eksempel på at også en helt fersk leverandør kan vinne fram i det som er en av de mest krevende anskaffelsesprosedyrene, nemlig innovasjonspartnerskap. I et intervju med Leverandørutviklingsprogrammet forteller Hege Eiklid, daglig leder i gründerselskapet, om sine erfaringer med Stavanger kommunes innovasjonspartnerskap.

Fellesanskaffelse av trygghetsalarmer

Grenlandskommunenes innkjøpsenhet (GKI) og Skien kommune inviterte alle kommunene til Telemark, Vestfold og Kongsbergregionen til en fellesanskaffelse av digitale stasjonære og mobile trygghetsalarmer. I alt 19 kommuner i Telemark og Vestfold gikk sammen om anskaffelsen. 5 leverandører ble prekvalifisert og deltar i forhandlinger.

Kikkerter for 280 mill.

Forsvaret kan snart ta i bruk nye multifunksjonskikkerter. Nå har Forsvarsmateriell signert kontrakt for termiske kikkerter. Kontraktsverdien er ca. 285 millioner NOK. Den første leveransen av kikkertene får Forsvaret allerede mot utgangen av året. Hovedleveransen av kikkertene er i 2019.

Nye land går for PEPPOL

I løpet av de siste ukene har både Tyskland og Singapore vedtatt å bruke PEPPOL for å fakturere offentlig sektor, melder Difi. Norge har stått i spissen for å få på plass felles løsninger for utveksling av elektroniske handelsdokumenter i Europa gjennom PEPPOL.

25 IEH-medlemmer i det offentlige

Ti kommuner/fylkeskommuner og 15 statlige virksomheter er nå blant medlemmene i Initiativ for etisk handel. Blant de statlige fins seks universitet, alle de regionale helseforetakene og Sykehusinnkjøp. BaneNOR, NSB og Statsbygg er også IEH-medlemmer. To fylkeskommuner og åtte kommuner er også på medlemslisten.

Islandsk gevinst på minikonkurranse

Rikiskaup på Island melder om gode resultater av en minikonkurranse på en rammeavtale for skrivesaker og kontorrekvisita saker for grunnskolene. Besparelsen var på drøyt 64% i forhold til budsjett, og dette var representantene for skolene og kommunene godt forøyde med.

Verktøy for kjøp av elbusstrafikk

Hvordan skal vi vite hvor ladere for elbusser skal bygges? Og hvor store batterier behøver egentlig disse bussene? Et nytt, svensk analyseverktøy gir svaret. Verktøyet er utviklet i prosjektet «Energiförsörjningsalternativ för elektrifierade bussystem (EAEB)» – en del av Energimyndighetens forskningsprogram Demonstrationsprogram för elfordon.

Hjelp i kamp mot useriøse

Riskfaktorer – en vägledning för schysst konkurrens” heter en ny veiledning som er utviklet i regi av Upphandlingsmyndigheten. Veiledningen er tenkt til hjelp for arbeidet med å kontrollere leverandører og underleverandører for ikke å gjøre avtale med useriøse foretak.

Ikke fornøyd med anskaffelsespraksis

Svenskt Näringslivs ferske undersøkelse av næringslivsklimaet i kommunene viser at bedriftene fremdeles bare er måtelig tilfreds med kommunens anskaffelsespraksis. Alt er blitt mer komplisert og skal-kravene fører ikke til beste leveranse til laveste pris, heter det. Dette fører til at kommunen får inn for få tilbud i sine konkurranser.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 1. juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.