Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11.september

Anbud365: Offentlige ansdkaffelser Storet og smått 14. septemberStatsbygg har inngått kontakt med Steen & Lund om utomhusarbeidene i det nye regjeringskvartal – til en anslått verdi på ca. 450 mill. kr. eks. mva. På bildet adm. dir i Statsbygg, Harald Nikolaisen.

Skriv ut artikkelen

Høstens første av Anbud365s populære webinarer er rett rundt hjørnet, Helse Sør-Øst forplikter seg til å bruke innkjøpsmakt for grønn omstilling, og en veiledning for kjøp av miljøkartlegging er lansert. Flere kommuner kutter i innkjøp, og Trøndelag fylkeskommune gjennomfører en plan- og designkonkurranse med sikte på å få frem løsninger for håndtering av brukt kunstgress. Finland har fått sin første anskaffelsesstrategi. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Høstens første – gratis – Anbud365-webinar

Allerede tirsdag 15. september kl. 11:00–13:00 kommer høstens første – gratis – Anbud365-webinar – og det med en riktig godbit fra Simonsen Vogt Wiig: Tema er betalingsvillighet og evaluering. På webinaret får du også mer rede på bruken av den nylanserte app’en som viser betalingsvillighet.

Bruker innkjøpsmakt for grønn omstilling

Helse Sør-Øst RHF slutter seg til strakstiltakene i eiendomssektorens veikart for grønn omstilling. – Offentlige aktører som Helse Sør-Øst har en viktig pådriverrolle for vår sektor, blant annet gjennom sin store innkjøpsmakt, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev.

Tidenes største utomhuskontrakt

Statsbygg har inngått kontrakt med Steen & Lund om utomhusarbeidene i det nye regjeringskvartal. Det er trolig den største i sitt slag her i landet, heter det. Steen & Lund får dermed ansvaret for byggingen av gater og plasser i det nye regjeringskvartalet. Kontrakten har en anslått verdi på ca. 450 mill. kr. eks. mva.

Sirkulært om håndtering av brukt kunstgress

Det er per i dag få eller ingen helnorske sirkulære løsninger for avhending av kunstgress. Det er det behov for. Trøndelag fylkeskommune gjennomfører derfor en plan- og designkonkurranse med sikte på å få opp slike løsninger. Konkurransen følges tett av 16 andre virksomheter og aktører. Leverandørene skal utfordres til å utvikle nye løsninger.

Veiledning om kjøp av miljøkartlegging

Forum for miljøkartlegging har laget en veiledning med anbefaling av hvordan miljøkartleggingsoppdrag lyses ut. Ofte er det kun fokus på pris, noe som ikke nødvendigvis gir det beste resultatet for kunden og som kan være utfordrende for tilbyderne hvis det er vanskelig å konkurrere uten å gå på akkord med kvalitet.

StartOff – hjelp til nye, innovative

Regjeringen vil at det offentlige skal ha mer nytte av kreative og innovative oppstartsbedrifter, og har derfor besluttet å etablere programmet StartOff. Et hovedmål er å ta i bruk mulighetene i anskaffelsesregelverket slik at det ikke utgjør en barriere, ifølge Paul Chaffey, statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet (H).

Kommuner kutter i innkjøp

Kommunene Ullensvang, Tokke og Sør-Fron melder om innkjøpsstopp eller sterke begrensninger i innkjøpene, ifølge lokalpressen. Rådmannen i Tokke anbefalte f.eks. å innføre innkjøpsstopp fra 3. september.

Får svi for anbudstabbe

Sunndal kommune har inngått forlik etter anbudstabbe. Et krav fra en entreprenør på NOK 340 000 etter en feil er godtatt, men kommunen krever regress fra prosjektlederfirmaet som hadde ansvaret for feilen, ifølge avisen Driva.

Ikke lønnsomt å innføre utskillingsplikt

Det er hverken samfunnsøkonomisk lønnsomt eller nødvendig som følge av EØS-avtalen å skille ut tjenester kommuner yter i konkurranse med private aktører, skriver KS-advokatene. Det er en kommentar til innstillingen fra en arbeidsgruppe som skulle utrede og vurdere konkurranseforholdene mellom offentlige og private virksomheter.

Vant el-busskontrakt i Danmark

Tide har vunnet anbudet om busskjøring i danske Esbjerg. På kort tid har selskapet sikret seg kontrakter for 1,5 milliarder kroner i Danmark. I løpet av et par måneder har transportselskapet Tide vunnet to kontrakter med el-busser i Danmark

En tusenlapp under grensen

Lunds kommun i Sverige skulle kjøpe en såkalt minihusbebyggelse, som har vakt betydelig oppmerksomhet. Et kunstnerkollektiv tilbød en slik bebyggelse for 99 000 svenske kroner – en tusenlapp under grensen for at flere leverandører måtte få muligheter til å komme med tilbud, skriver upphandling.se.

Frir til bygg- og anleggsentreprenører

Region Stockholm gjennomfører nå den største satsingen på kollektivtrafikk i Stockholmsregionen siden 1970-tallet – tunnelbanen skal bygges ut. Regionen søker nå leverandører som vil være med å bygge, og inviterer til leverandørdag 20.oktober, melder offentligaaffarer.se. Utbyggingen vil vare i åtte-ti år.

Finsk anskaffelsesstrategi lansert

Nylig ble Finlands første nasjonale strategi for offentlige anskaffelser lansert. Anskaffelsesstrategien skal bidra til å øke det økologiske, sosiale og økonomiske gjennomslag – med tilsvarende ansvarstagende. I strategien fins konkrete metoder for å øke de samfunnsmessige gjennomslag, heter det.

Kontraktsfestede læreplasser havnet i Polen

Det nye supersykehuset i Odense skulle ha sikret Fyn en masse læreplasser. Av kontrakten med byggeselskapene kan man lese at arbeidsstyrken på prosjektet skulle bestå av 6% lærlinger. Læreplassene er imidlertid ikke opprettet på Fyn, men i stedet blitt skapt på en fabrikk i Poznan i Polen.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11.september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.