Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 13. oktoberFinansminister Siv Jensen la i går frem regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 – et budsjett der det var ett og annet av interesse både for dem som kjøper for og som handler med det offentlige (foto: Rune Kongsro).

Skriv ut artikkelen

Difi skal øke satsingen på digitalisering av anskaffelsesprosessene, Statens vegvesen skal sjekke sine IT-kontrakter, i Forsvaret blir det mer anskaffelser av hyllevarer og innovasjonseffekten av anskaffelser i helsesektoren skal økes. Dette er noen smakebiter fra regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt fram i går. Ellers: Kofas fagkonferanse i november er nå fulltegnet. Dette og mer til kan du lese nedenfor.

Fullt på Kofas fagkonferanse

Kofa melder at deres fagkonferanse i Bergen 9. november nå er fulltegnet.

Ny jobb for Kofa-sjef

Nærings- og fiskeridepartementet har ansatt Anneline Vingsgård som direktør for Klagenemndssekretariatet i fast stilling. Vingsgård har frem til nå fungert som midlertidig leder i sekretariatet som ble opprettet i Bergen 1. april i år, og er tidligere leder/direktør for Sekretariatet i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa).

Togtilbud i sør konkurranseutsatt

Jernbanedirektoratet har nå konkurranseutsatt Trafikkpakke 1 Sør, som omfatter driften av lokaltogtrafikken på Jærbanen og Arendalsbanen og fjerntogtilbudet på Sørlandsbanen på strekningen Oslo – Kristiansand – Stavanger. Avtale med togselskapet som vinner, ventes gjort i juni 2018. Planlagt trafikkstart er i juni 2019.

Se hva vi fant i forslaget til statsbudsjett for 2018:

Tre vil utvikle hydrogenferje

Statens vegvesen sørger for et nytt stort skritt i det grønne skiftet i maritim sektor. De tre rederiene Norled, Fjord 1 og Boreal er kvalifisert av Statens vegvesen til å være med videre i konkurransen om å utvikle og drifte verdens første hydrogen-elektriske ferje.

Strømmer til ehandel-nettverk

Nå kommer flere svenske myndigheter til å slutte seg til Pan-European Public Procurement On-line, Peppol, nettverket for elektronisk handel.  Til sammen åpner en rammeavtale som Ekonomistyrningsverket nylig har inngått, døren til Peppol for 225 myndigheter, melder upphandling24.se.

EU-veiledning for innovasjon

EU-kommisjonen har lagt frem utkast til en veiledning for bruk av offentlige anskaffelser til å fremme innovasjon. Meningen er at veiledningen etter hvert skal på høring.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.