Offentlige anskaffelser: Stort og smått 15.september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 15.september1.oktober kommer ny norsk standard med funksjonelle og tekniske krav for busser, utviklet av både leverandører og innkjøpere. Standarden presenteres under Difis kursserie om balanserte anskaffelser gjennom dialog. Den nye standarden skal bidra til en mer kostnadseffektiv anbudsprosess. I tillegg setter den krav til miljøvennlige løsninger og energibærere. - Vi er glade for at standarden blir en referanse og et verktøy i Difis kursserie, sier adm. dir. Jacob Mehus i Standard Norge (bildet).

Skriv ut artikkelen

Noen få avgjorte Kofa-saker uten enn med regelbrudd, en ny veiledning for ansvarlige innkjøp i leverandørkjeden er på vei, og Difi åpner kursserie om balanserte anskaffelser gjennom dialog. På Universitetet i Oslo er det snart 20 års-jubileum for den første elektroniske ordren, og formannskapet i EU vil prioritere sirkulære og innovative offentlige anskaffelser i høst. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Overvekt av saker uten regelbrudd

Kofa har realitetsbehandlet 68 klager hittil, og av disse har 31 vært med og 37 uten regelbrudd, ifølge statistikken på kofa.no. Til sammen er 102 klagesaker behandlet i nemnda, men 34 saker er enten trukket av klager eller avvist. Det er i år kommet til 123 nye saker, hvorav sju gebyrsaker.

Ny veiledning for etikk-innkjøp

Initiativ for etisk handel (IEH) og Norges OECD kontaktpunkt inviterer til lansering av en ny veiledning for ansvarlige innkjøp i leverandørkjeden «Guide to Buying Responsibly» i Oslo 18. september. Veiledningen er, heter det, et must for ledere og innkjøpere som ønsker å bidra til gode arbeidsforhold i leverandørkjeden.

Nye bransjer ut i dialog …

Difis kursserie om balanserte anskaffelser gjennom dialog blir nå et tilbud både for rutebusser, velferdsteknologi og medisinsk forbruksmateriell og for entreprenørtjenester BAE. – Nå kan du som innkjøper spørre om andres erfaringer og få svar med en gang, sier seniorrådgiver Tanja Huse-Fagerlie i Difi.

… og rutebuss er først ut

I oktober starter Difi sin kursserie –  innkjøpere, operatører eller produsenter av kollektivtransport med rutebuss er først ute. 1.oktober kommer ny norsk standard med funksjonelle og tekniske krav for busser, utviklet av både leverandører og innkjøpere. Denne presenteres under Difis kursserie. Påmeldingsinfo finner du her. 

100% rettferdig kaffe i Oslo 

Etter flere runder med forhandling, smaksprøver, kontraktspørsmål og terping på sporbarhet og rettferdig handel, står Oslo kommune nå med ny rammeavtale for kaffe og leie av vann- og kaffemaskiner: Utsøkt velsmakende, billigere enn før og hundre prosent rettferdig kaffe klar til bestilling, heter det. 

Laboratoriedatasystem for Helse Midt-Norge 

Evaluering av leverandørenes første tilbud i anskaffelse av nytt laboratoriedatasystem for Helse Midt-Norge er gjennomført. Prosjektet har valgt hvem de ønsker å gå videre med. Det kom inn sju tilbud, og fem tilbydere er invitert til forhandlinger. Prosjektet er et av de fire største prosjektene i Helse Midt-Norge akkurat nå.

Samarbeid med ideell aktør videreføres

Helse Sør-Øst RHF bekrefter at LHLs hjertesenter skal videreføres i henhold til gjeldende rammeavtale med stabile og forutsigbare rammebetingelser. I det videre samarbeidet skal det vurderes ulike samarbeidsmodeller mellom LHL som ideell aktør og Helse Sør-Øst RHF for å sikre et godt tilbud til hjertepasientene, melder Helse Sør-Øst. 

Anskaffelser i regjeringserklæringen? 

Offentlig sektor må være effektiv, smartere og bærekraftig. Gjennom offentlige innkjøp må staten utvikle nye markeder. Det offentlige må opptre slik at det ikke kveler markeder som allerede fungerer godt, fremgår det av NHO-foreningen Abelias forslag til regjeringserklæring for regjeringen Solberg II. 

Byutviklingsoppdrag i Oslo

Statsbygg ønsker å engasjere inntil fire konsulentteam for parallelle oppdrag innen byutvikling, arkitektur og eiendomsutvikling på Adamstuen i Oslo. I 2020 fristilles ca. 60.000 kvm bygningsmasse der når veterinærmiljøene flytter til Ås. Bygningsmassen spenner fra 200 år gamle gårdsbygninger til moderne laboratoriebygg.  

E-ordrejubileum på Universitetet i Oslo 

Om få måneder er det 20 år siden første elektroniske ordre tikket inn hos Universitetet i Oslo. 18.desember er den eksakte datoen. Minner om at Internett slik vi kjenner det i dag, fikk sitt store gjennomslag to år tidligere da World Wide Web ble tatt i bruk.

Anskaffelser på EU-program

I høst overtar Estland formannskapet i EU, og sirkulære og innovative anskaffelser står høyt på deres dagsorden. To store konferanser i Tallinn 17.-19. oktober skal bl.a. vies disse temaene.

Anskaffelsesbarrierer og avfall

Det EU-finansierte prosjektet “PPI4Waste» er etablert for å utforske mekanismer som kan fjerne barrierene for å benytte offentlige anskaffelser til innovasjon i avfallssektoren. Åtte partnere samarbeider i prosjektet, blant disse Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB.

Oppgjør med urettferdig konkurranse

Dansk Industri støtter sin regjerings forslag med sikte på å imøtegå konkurser i hjemmetjenestene, men etterlyser samtidig reell likebehandling av leverandørene. Den danske arbeidsgiverorganisasjonen mener at det bør tas et oppgjør med den urettferdige konkurransen på dette området.

Drøyt 3000 svenske offentlige innkjøpere

Statistiska centralbyrån i Sverige har regnet ut hvor mange innkjøpere av ulikt slag som finnes i landet, og kommet frem til 17908 – de fleste i privat sektor. 3053 har sitt arbeid i offentlig sektor. Det skriver inkopsradet.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 15.september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.