Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17.juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 17.juniBente Hayes (48) er ny innkjøpsdirektør for legemidler i Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS), og direktør Anders W. Skumsnes i Statens innkjøpssenter varsler de første avtalene fra sin hånd om et halvt års tid.

Skriv ut artikkelen

De første avtalene i regi av Statens innkjøpssenter kommer ved årsskiftet 2016/2017.Legemiddelinnkjøpsamarbeidet (LIS) har fått ny direktør. NAV vil heretter også vurdere miljøbelastningen ved transport i forbindelse med sine anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Første nye statsavtaler i 2017

Statens innkjøpssenter jobber for at de første avtalene skal komme på plass ved årsskiftet 2016/2017. – Vi gjennomfører nå en analyseprosess hvor vi vurderer ulike områder, sier direktør Anders W. Skumsnes i Statens innkjøpssenter.

Hun er ny LIS-direktør

Bente Hayes (48) er ansatt som ny innkjøpsdirektør for legemidler i Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS), melder Dagens Medisin. Til sammen ønsket 38 personer direktørjobben for det som tidligere het Legemiddelinnkjøpssamarbeidet (LIS), men som nå er avdeling for legemidler i HINAS.

Ny e-læring om statens standardavtaler

Et nytt e-læringskurs fra Difi gir deg veiledning ved spørsmål om valg av avtale ved kjøp av IT- og konsulenttjenester.

Vil vurdere miljøbelastning ved transport

Miljøbelastning i tilknytning til transport er ikke et element som NAV har lagt inn som kriterium i sine anskaffelser hittil. Direktoratet vil imidlertid vurdere dette nærmere, opplyste arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i et svar på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Grønne ytelser må beskrives tidlig

– Vi mener at det offentlige må beskrive grønne ytelser tidlig i anskaffelsesprosessen, det er også viktig at det offentlige følger opp intensjonen ved at man lar miljøytelse reelt sett være en konkurranseparameter, mener daglig leder John-Erik Reiersen i Betongelementforeningen, ifølge bygg.no.

Kofa på flyttefot i dag, 17. juni

I dag, fredag 17. juni, flytter Konkurransetilsynet og Kofa til Zander Kaaes gate 7 i Bergen, og vil den dagen være noe utilgjengelig. Sentralbord, epostmottak, kofa.no og konkurransetilsynet.no må påregnes offline.

Møt over 100 energiinnkjøpere

Mer enn 100 innkjøpsledere fra nordiske energiselskap forventes å delta på Achilleslive 2016 – the Nordic Utilities Conference & Exhibition (20) 21. – 22. september i Oslo.  Flere av disse kommer for å dele informasjon om kommende prosjekter til en verdi av flere hundre milliarder euro, heter det.

Drøyt 10 mill. til forskning

Konkurrensverket i Sverige har besluttet å dele ut 4,4 millioner kroner til ny forskning knyttet til konkurranse og offentlige anskaffelser. Allerede foregår det forskningsprosjekter på området, og disse får 6,7 millioner fra Konkurrensverket for å fortsette sitt arbeid.

Venter milliardgevinst fra effektivisering

I Danmark er regjeringen og foreningen Danske Regioner blitt enige om avtalen for regionenes økonomi i 2017. Bl.a. skal regionene oppnå samlede effektiviseringer på anskaffelsesområdet beregnet til 1,5 mrd. i 2020 målt i forhold til 2015. Partene er også enige om å etablere et anskaffelsesstrategisk samarbeid med start høsten 2016.

EU–kriterier for «grønne» kontorbygninger

EU–kommisjonen har nå publisert sine nye, frivillige kriterier for design, bygging og forvaltning av «grønne» kontorbygninger. Bygging og drift av slike bygninger i EU–området står for om lag 50 % av energibruken og en tredjedel av bruken av vann og generert avfall, ifølge EU–kommisjonen.

 

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17.juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.