Offentlige anskaffelser: Stort og smått 19. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 19. augustArbeidsminister Anniken Hauglie varsler hardere lut mot renholdsjukserne.

Skriv ut artikkelen

Ny, midlertidig sjef i Statens innkjøpssenter. 90 leverandører – 75 fra bygg og anlegg – på Oslo kommunes advarselsliste. Leverandør på kontrakt betaler oppdragsgiver 20 000 for hvert oppdrag. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Sverre Svensen overtar i Statens innkjøpssenter

Sverre Svensen er konstituert som leder for Statens innkjøpssenter i inntil seks måneder etter at Anders Skumsnes sa opp som direktør. Stillingen vil lyses ut på permanent basis i høst. Det melder Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

90 leverandører på Oslos obs-liste

Oslo kommunes liste over leverandører kommunen skal være særlig obs på, teller nå 90 navn, skriver rørfag.no. Bygg og anlegg dominerer. Avdelingsdirektør for konserninnkjøp, Gunnar Wedde i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune opplyser at cirka 75 av disse 90 leverandørene kommer fra bygg- og anleggsnæringen.

Hardere lut mot ikke–godkjente firmaer

Arbeidsminister Anniken Hauglie varsler hardere lut mot renholdsjukserne, skriver Dagbladet. Karantene og bøter er aktuelle tiltak. Fire år etter at en godkjenningsordning for renholdsbransjen gjorde det ulovlig å bruke ikke-godkjente firmaer, viser en ny rapport at nesten halvparten av bedriftskundene ikke kjenner til ordningen.

Status for samordning ved busskjøp

Bruk av standardkontrakter og bedre samordning ved innkjøp kan gi kostnadsbesparelser både ved materiellfornyelse og drift som kan tilbakeføres sektoren i form av et styrket kollektivtilbud. Samferdselsdepartementet har nå bedt om tilbakemelding fra fylkeskommunene om status i dette arbeidet.

Ber det offentlige følge nasjonal transport-tariff

– Det offentlige kjøper hyppig transporttjenester. For transportkjøp bør landsomfattende tariffavtale legges til grunn, også for verdi under 500 000, sier forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet (YTF) Svein Furøy.

Stor interesse for læringsarena for anskaffelser

28 leverandører fra 17 ulike selskaper er påmeldt nasjonal læringsarena for anskaffelser av medisinsk forbruksmateriell til sykehus og kommuner.  Det er Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), sammen med Medtek Norge, som står bak tilbudet til innkjøpere og leverandører. Kurset starter for leverandørene 9. september.

Mangelfullt anbudsmateriell gir problemer

Kvaliteten på anbudsdokumentene er en av bransjens største utfordringer de kommende år. Det fremgår av en rundspørring blant danske tømmermestre. Ifølge Dansk Byggeri er det imidlertid tale om et generelt problem for hele byggebransjen.

Negativ pris gav kontrakt

Skanska dumper prisen på sitt arbeid for den svenske kommunen Gnesta. Prisen er ikke bare lav – kommunen får 20 000 kroner hver gang dette arbeidet skal utføres. Det er resultatet av en anskaffelse som kommunen har gjennomført.Det rapporterer SN (Södermanlands Nyheter).

Kritikk av sommerferie–kunngjøringer

Alle blir tapere – også samfunnet – når offentlige anskaffelser velter ut i sommerferien – ofte med korte frister og hastverk. Dansk Byggeri oppfordrer oppdragsgivere til å tenke seg om neste år.

Ikke se bare på innkjøpsprisen

Mange ganger er det prisen som avgjør hvilket tilbud som vinner en anskaffelse. Foretaket Cenva leverer energieffektive sentralstøvsugere, men de ser at de fra tid til annen velges bort som leverandør fordi bestillerne bare sammenlikner innkjøpsprisen og ikke hva produktet koster gjennom hele sitt livsløp.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 19. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.