Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. november

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. novemberSykehuspartner, her ved adm. dir Gro Jære, er kommet til enighet med selskapet DXC Technology om et omforent oppgjør etter avbestilling av kontrakten om modernisering av IKT-infrastrukturen (foto: Sykehuspartner).

Skriv ut artikkelen

De to store, norske anskaffelseskonferansen gjennomføres til uken, på Anskaffelseskonferansen til Difi skal det også deles ut priser. Regjeringen skal lage SMB-strategi, der det offentlige som kunde står sentralt. KSIs sertifiseringskurs 2019 er klart for påmelding, en rapport antyder at egenregi er bedre enn anbud for kommunene i helse og omsorg, og i Danmark er det kommet et nytt anskaffelsesråd. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Konferanseuken for døren

Til uken samles mange hundre, ja, godt over 1000 til sammen, for å delta på Anskaffelseskonferansen til Difi i Oslo på onsdag 7. november og Kofas fagkonferanse i Bergen dagen etter. Det er de to desidert største anskaffelseskonferansene i Norge. Her er rik anledning til kunnskapsløft og pleie av nettverk.

Nominert til anskaffelsespris

Anskaffelsesprisen deles ut på Anskaffelseskonferansen onsdag til uken, den 7. november. De nominerte er nå klare, tre i hver av de to klassene: for bærekraftige anskaffelser og for digitalisering og god styring. Følg lenken her, så finner du de nominerte!

Sareptas anskaffelses-krukke pusset opp

Difis nettside med en masse praktisk hjelp til et godt innkjøp, anskaffelser.no, er pusset opp.

Stabil utvikling i DNB PMI i oktober

DNB PMI for oktober ble 56,0, opp 0,2 poeng fra september. Det var store svingninger i PMI (Purchasing Managers’ Index) gjennom sommeren, men indeksen har vært mer stabil de siste par månedene. Indeksen er nå på nivå med en beregnet trend det siste halve året og indikerer solid aktivitet i industrien.

SMB-strategi og offentlige kunder

Regjeringen skal legge frem en strategi for små og mellomstore bedrifter før sommeren 2019. Fire problemstillinger skal strategien svare på, blant disse: Det offentlige er en viktig kunde og det er viktig at små og mellomstore bedrifter kan være med og tilby når det offentlige etterspør.

Sertifisering av kommune-innkjøpere

KS Sertifiseringskurset 2019 har som formål å bidra til et kunnskapsløft blant offentlige ansatte som har anskaffelser som sitt hovedarbeidsområde. 1. samling finner sted i slutten av januar. Kurset er for kommuner og fylkeskommuner. og har maksimum 60 plasser. Frist for påmelding er 5.desember 2018.

Løsning etter avbestilling av IKT-kontrakt

Sykehuspartner HF og selskapet DXC Technology er enige om et omforent oppgjør etter avbestilling av kontrakten om modernisering av IKT-infrastrukturen. Sykehuspartner kjøper ut maskin- og programvare samt vedlikehold og support for 151,6 mill, og DXC Technology får kompensert kostnader ifm avbestilling av avtalen med i alt 53,5 mill.

Når egenregi fremfor anbud lønner seg

En ny forskningsrapport slår fast at det lønner seg for kommunene å drive helse- og omsorgstjenestene sine selv framfor å sette dem ut på anbud. Høgskolen i innlandet har laget rapporten på oppdrag fra LO og Fagforbundet. Det er bl.a. undersøkt hva som skjer med lønn og skatteinntekter når offentlige tjenester blir konkurranseutsatt.

Ny, åpen arkitektkonkurranse på Hamar

Hamar kommune har utlyst en åpen idékonkurranse for arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere for å utvikle området ved Ankerhagen på Hamar. Konkurransen blir gjennomført som en åpen plan- og designkonkurranse.

LO: Nytt slag om jernbanen

– I høst står et nytt slag om jernbanen. Vi protesterer mot regjeringens planer om obligatorisk anbud i togtrafikken, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en appell nylig. LO-lederen oppfordret politikerne til å lytte til erfaringer fra andre land som har stykket opp og delt ut jernbanestrekninger til de som har det laveste anbudet.

Innkjøp nøkkel til lavere klimaavtrykk

I Region Midtjyllands klimaregnskap viser at innkjøp står for det meste av regionens samlede klimaavtrykk. Mens transport og energiforbruk står for hhv. 8 og 7 %, tegner innkjøp av varer og tjenester seg for hele 70 % av den samlede påvirkning. Nå skal regionen i dialog med leverandørene for å finne et realistisk nivå for krav i innkjøpene.

Ny modell for leverandørstyring

Innkjøpsavdelingen i Landstinget Sörmland har fått miljøstipendium for sitt arbeide med bærekraftige anskaffelser. Avdelingen har innført en ny modell for leverandørstyring, som innebærer en strategisk tilnærming der man i løpet av planleggingsfasen analyserer mål, markedstilgang, ressurser for oppfølging og leverandørdialog.

Nytt, dansk anskaffelsesråd

Mer effektive anskaffelsesprosesser og styrket konkurranse om offentlige oppgaver er formålet med det nye, danske rådet, ”Forum for Udbud”, som erhvervsminister Rasmus Jarlov har nedsatt. Det skal bl.a. drøfte aktuelle anskaffelsesfaglige problemstillinger og skape dialog og kunnskapsdeling mellom sentrale aktører innenfor offentlige innkjøp.

Tilbakeviser næringslivskritikk mot sysselsettingskrav

Upphandlingsmyndighetens modell for å gjøre det lettere å stille sysselsettingskrav fikk tommelen ned av Svenskt Näringsliv. Risikoen er at konkurransen blir påtakelig svekket, og det er kontraproduktivt å fordekt trekke foretak inn i arbeidsmarkedspolitikken, heter det. Kritikken bygger på en misforståelse, ifølge myndighetens generaldirektør Inger Ek.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.