Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 2. septemberUniversitetet i Bergen vant Difis anskaffelsespris for innovasjon i fjor. Fra venstre prisutdeler og direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, prismottaker og innkjøpsleder ved Universitetet i Bergen Kjetil Skog, og avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi. Foto: Stig Weston.

Skriv ut artikkelen

Nytt e–læringskurs i offentlige anskaffelser fra Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT). Bodøs næringsliv jubler over heving av terskelverdiene. Lokale leverandører har 40% av det offentlige markedet. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kandidater til Anskaffelsesprisen 2016?

Har din virksomhet gjort noe på anskaffelsesområdet som andre kan lære av? Er dere gode på å skape resultater gjennom anskaffelser? Da oppfordrer Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) deg til å nominere din virksomhet til Anskaffelsesprisen.

Nytt e-læringskurs om offentlige anskaffelser

Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) lanserer nytt e-læringskurset: «Jakten på den gode anskaffelsen». E-læringskurset er delt i fem korte episoder om strategisk bruk av offentlige anskaffelser, og om planlegging, gjennomføring og oppfølging av anskaffelser.

Regelseier for Virke

En seier for Virke at helse- og sosialtjenester fikk en egen bestemmelse i Regjeringens nye forskrift til lov om offentlige anskaffelser. Det sier Inger Helene Venås, direktør for Virke Ideell, som ser frem til den juridiske betenkningen som er i gang. Den skal gi basis for videre reservasjon for ideelle.

Nye forskrifter: Bodøs næringsliv jubler

Nærings- og Fiskeridepartementet har økt terskelverdien for offentlige innkjøp. I Bodø jubler næringslivet, ifølge nettavisen bodonu.no. I Bodø Næringsforum håper man da at Bodø kommune og de geografisk nære offentlige etater følger opp og velger lokalt og regionalt næringsliv.

Lokale leverandører har 40 % av markedet

I snitt gikk fire av ti kroner fra kommunene i fjor til leverandører som har postadresse i samme kommune. Det viser beregninger Kommunal Rapport har utført med basis i Leverandørdatabasen, som nå er oppdatert med 2015-tall.

Kristiansand forankret helt til topps

Kristiansand kommune har forankret innovative anskaffelser helt opp til rådmannen. Anskaffelsesstrategien ble vedtatt i bystyret i april 2015, skriver leverandorutvikling.no.

Milliardkjøp av ny e–pasientjournal i Midt-Norge

Helse Midt-Norge RHF har kunngjort en konkurranse om ny regional løsning for elektronisk pasientjournal i Midt-Norge i samarbeid med kommunene i regionen. Anskaffelsens verdi er anslått til mellom 1,4 og 2,7 milliarder kroner eks. mva.

Tre vil fly regionalt i Nord-Norge

Ved tilbudsåpning mottok Samferdselsdepartementet tilbud fra tre flyselskap for drift av regionale ruteflyginger i Nord-Norge fra 1. april 2017 til 31. mars 2022. Beslutning om tildeling vil skje i løpet av høsten. Disse selskapene har lagt inn tilbud: Danish Air Transport AS (DAT), FlyViking AS og Widerøes Flyveselskap AS (Widerøe).

Økt kunngjøringsplikt for små byggeoppdrag

Den danske regjeringen vil utarbeide et nytt og enklere regelsett for anskaffelse av bygge– og anleggsoppgave runder EU/EØS–terskelverdien. Det vil bli økt kunngjøringsplikt. Samtidig skal de nye reglene styrke konkurransen slik at det offentlige får mer for pengene, heter det i regjeringens handlingsplan, «Et stærkere Danmark».

Svensk tippeselskap må følge anskaffelsesreglene

Svenska Spel –svenskenes Norsk Tipping – er et offentlig styrt organ og skal således følge reglene for offentlige anskaffelser, skriver Konkurrensverket i en uttalelse.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 2. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.