Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 20. septemberÅ spre kunnskap og kompetanse innen bruk av globale, digitale standarder i anskaffelser er helt avgjørende for at kommune-Norge skal nå sine digitale mål i årene som kommer, mener Marianne Clausen, nyansatt Industry Development Manager i GS1Norge. Hun leg-ger til at det derfor er en utfordring å få alle involverte til å forstå nytteverdien av eHan-del og digitale standarder.

Skriv ut artikkelen

Snart er det tid for høstens Anbud365-seminarer, til uken går startskuddet for fornyet sertifiseringsordning – og til uken går også fristen ut for forslag til årets utgave av Anskaffelsesprisen. Sykehuset Østfold er det første norske sykehuset som inngår et innovasjonspartnerskap med en privat aktør. I Danmark påpekes mislighold, men ikke så mye at det kommer til oppsigelse. Og entreprenører murrer mot en OPS-kontrakt. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Snart klart for høstens Anbud365-seminar

De populære Anbud365-seminarene er tilbake, som tidligere med toppadvokater innenfor offentlige anskaffelser som foredragsholdere. I høst arrangeres seminar 22. oktober og 28.november. Påmelding til oktober-seminaret åpnes om kort tid, og da gjelder det å være rask – det begrensede antall plasser fylles opp utrolig raskt. Sett av datoene!

Kjempemulighet for kursleverandører

Difi holder markedskonferanse 25. september for alle som tilbyr kurs innen offentlige anskaffelser. Kursleverandøren får en avgjørende rolle for å få til nødvendig kompetanseheving hos alle innkjøpere i offentlig sektor. Det dreier seg om en sertifiseringsordning som erstatning for innkjøpskortet fra 2010.

Hvem bør få Anskaffelsesprisen 2019?

Anskaffelsesprisen skal deles ut på Anskaffelseskonferansen 28. oktober. Difi oppfordrer til å komme med forslag til kandidater innen 27. september. Anskaffelsesprisen skal i år deles ut til en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess av en vare eller tjeneste.

Første sykehus med innovasjonspartnerskap

Sykehuset Østfold er det første norske sykehuset som inngår et innovasjonspartnerskap med en privat aktør. Diffia vant fram i knallhard konkurranse med mange andre leverandører. Sykehuset mottok hele 20 søknader om partnerskap, mange av dem bestående av konsortier av leverandører, skriver Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Vil bidra til å effektivisere offentlige anskaffelser

Marianne Clausen er ansatt i GS1 Norway som Industry Development Manager, heter det i en melding fra GS1. Hun skal bidra til å øke kunnskapen rundt digitale anskaffelser i kommune-Norge. Clausen har mange års kompetanse innen offentlige anskaffelser og eHandel, bl.a. har hun vært 4,5 år i Nittedal kommune i Akershus.

Helseanalyse-kontrakt verd hundrevis av mill.

Kontrakten på Helseanalyseplattformen er kunngjort. Den skal i første omgang være treårig, med en mulighet til forlengelse på inntil syv år. Verdien er av Dagens Medisin anslått til opptil 800 mill.  Konkurransepreget dialog skal benyttes, og av interessentene som melder seg, blir inntil fem prekvalifisert til å delta i konkurransen.

Reviderte krav til menneskerettigheter

Difi og Etisk handel Norge presenterer forslag til reviderte kontraktsvilkår og ønsker innspill fra interessenter. Fristen er 27. september.

Avskriver OPS-prosjekter

Statens vegvesen skal etter planen lyse ut OPS-prosjektet E10/rv. 85 Tjeldsund–Gullesfjordbotn–Langvassbukt (Hålogalandsvegen) tidlig i 2020. Kostnaden er beregnet til ni mrd. Det blir det svært vanskelig for norsk anleggsbransje å delta, sier Øivind Larsen, konserndirektør anlegg i Veidekke, til bygg.no.

Minimere, gjenvinne eller ombruke?

Direktoratet for byggkvalitet utlyser vi nå konkurransen «Samfunnsøkonomisk analyse av avfallsminimering fra nybygg, gjenvinning og ombruk av byggevarer». Direktoratet utlyste i vår en konkurranse om forsvarlig ombruk. Resirqel AS vant konkurransen og skal levere sluttrapport 1. oktober.

Vil ha egen reisebyråavtale

De fire eldste universitetene vil ha egen reisebyråavtale fordi de ikke er fornøyd med den staten har. Det er umulig å bestille togreiser gjennom den reisebyråavtalen staten nå har, skriver rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen i en avisartikkel. I tillegg stiller ikke staten krav om miljøsertifisering for de selskapene som leverer tilbud.

Åpenhet gir bedre anskaffelser

Hemmelighold gjør det vanskeligere å gjøre gode avtaler og få det meste ut av skattepengene. Større åpenhet vil gi mer effektive anskaffelser, skriver anskaffelsesekspertene Ellen Hausel Heldahl och Birgitta Laurent i Svenskt Näringsliv.

Mislighold, men ikke nok til oppsigelse

Kammeradvokaten har konstatert at det er tilfeller av mislighold av en kontrakt fra tolkefirmaet EasyTranslates side. Men Kammeradvokaten mener samtidig at det ikke på nåværende tidspunkt er tilstrekkelig grunnlag for at heve kontrakten, skriver justisminister Nick Hækkerup i et svar til Folketinget.

Stol på offentlige innkjøpere

– Offentlig anskaffelser er et kraftfullt verktøy for å redusere klimapåvirkningen. Statens oppgave er å sette mål, eksempelvis for klimaet, ikke bestemme hvilke midler som skal benyttes for å nå dem. Stol på at offentlige oppdragsgivere i de enkelte tilfellene løser oppgaven, sier Inger Ek, generaldirektør i Upphandlingsmyndigheten. 

Økt vilje til konkurranseutsetting

Kommunene er sett under ett blitt mer imøtekommende med å la private virksomheter vedlikeholde og stå for kommunale veier, parker, grøntanlegg og snørydding. Men det er markant forskjell på hvor mye de enkelte kommuner konkurranseutsetter, viser en rapport fra Dansk Byggeri.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.