Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. februar

Anbud 365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 24. februarOslo kommune har valgt å overta husholdningsrenovasjonen i egenregi. – Vi vil fortsette å jobbe for konkurranseutsetting og fokus på gjennomføringsevne og erfaring fremfor pris, ifølge fagsjef for avfall og gjenvinning i Maskinentreprenørenes forbund (MEF), Sverre Huse-Fagerlie.

Skriv ut artikkelen

Slik kan du handle varer på statlige fellesavtaler, nye terskelverdier og skuffelse over at Oslo ikke konkurranseutsetter renovasjonen igjen. Uheldig å gi oppdragsgivere plikt til å bruke bestemte tildelingskriterier. Prestisjefylt plan– og designkonkurranse i gang. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Oversikt over gamle og nye terskelverdier

Regjeringen har offentliggjort en oversikt over terskelverdiene i nytt og tidligere regelverk. Her finner du terskelverdiene etter det nye anskaffelsesregelverket, og etter det gamle.

Kjøpe varer på statlige fellesavtaler

Arbeidet med å lage felles innkjøpsavtaler på vegne av staten er i gang. For å kunne kjøpe varer gjennom de nye avtalene trenger din virksomhet en elektronisk bestillingsløsning. Her finnes det flere alternativer.

Vil ha konkurranseutsatt renovasjon

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) er skuffet over Oslo kommunes valg om å overta husholdningsrenovasjonen etter at Veirenos kontrakt nå ble hevet. På noen få måneder har man klart å rasere en ordning som har fungert utmerket i over 22 år.

Prestisjefylt plan- og designkonkurranse

Nå er plan- og designkonkurransen for det nye regjeringskvartalet i gang. De sju konkurransedeltakerne får tre måneder på seg til å finne de gode løsningene for hvordan regjeringskvartalet kan utformes.

Uheldig med plikt til tildelingskriterier

Det er særlig uheldig dersom oppdragsgiver gis absolutt plikt til å bruke bestemte tildelingskriterier som ikke faller innenfor anskaffelsesreglenes kjerneformål. Det er likevel naturlig at klima- og miljøhensyn gis en plass i anskaffelsesregelverket, skriver Domstolsadministrasjonen i sin høringsutaleløse til ny miljøforskrift.

Standard for busser

Nå kommer standarden som skal bidra til bedre økonomi, forenkling og forutsigbarhet for alle aktørene i verdikjeden for persontransport med buss. Den retter seg spesielt mot myndigheter og private aktører som deltar i anbud for offentlig persontransport med buss, melder Standard Norge.

13 kjemper om millionanbud

13 leverandører har søkt om å få bli prekvalifisert til å delta i anbudskonkurransen for anskaffelse av et nytt laboratoriedatasystem (LIMS) i Helse Midt-Norge, skriver Dagens Medisin. Verdien på anskaffelsen er anslått til å være mellom 75 og 150 millioner kroner.

Tilskudd til innovative anskaffelser

NHO mener det må etableres en søknadsbasert tilskuddsordning som fremmer bruken av innovative anskaffelser hos offentlige virksomheter og at det settes av minimum 50 mill. kroner til denne i 2018. Ordningen kan innføres som en prøveordning rettet mot spesielle områder, heter det i organisasjonens innspill til statsbudsjettet for 2018.

Kontrakt på «grønt flaggskip»

Kystverkets neste fartøy, OV Ryvingen, er omtalt som etatens grønne flaggskip. Kontrakten om bygging av det miljøvennlige fartøyet er nå signert.  Det er Fitjar Mekaniske verksted som skal bygge OV Ryvingen, og kontrakten omfatter opsjon på ytterligere ett fartøy.

Hva er en kjøpende myndighet?

Innenfor rammen av Konkurrensverkets oppdragsforskning er det utført en utredning av hva som egentlig er en kjøpende myndighet eller en separat operativ enhet. Spørsmålet har betydning for f.eks. en kontrakts verdi hensyn tatt til regelen om å regne sammen kontrakter av samme slag.

Redusert utslipp gjennom innkjøp

Europeiske ordførere har underskrevet en erklæring, som bl.a. forplikter dem til å fremme bærekraftige innkjøp som et ledd i kampen for å redusere CO2-utslipp.Leverandørene og markedet skal aktivt trekkes med når det samarbeides om grønne innkjøp på tvers av de europeiske kommuner og byer, heter det.

Viktig påminnelse om kontraktoppfølging

En sak fra danske Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion er en påminnelse om at det er viktig å følge opp om leverandørene lever opp til konkurransegrunnlagets kriterier og kontraktens krav. I alt ble 49 forskjellige rengjøringsprodukter kontrollert.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.