Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 26. februar– Når Viken fylkeskommune ikke skal kjøpe varer eller tjenester som er produsert i områder okkupert i strid med folkeretten, gjelder dette generelt for alle slike områder. Dette er å ta et samfunnsansvar, sier Halvard Ingebrigtsen, fylkesråd for finans og administrasjon (foto: Viken fylkeskommune).

Skriv ut artikkelen

Nytt, gratis Anbud365-webinar, KS Innkjøpsforum har digitalt årsmøte 23.mars, og Statsbygg-dialog med anleggsgartnere gav gode kontrakts-resultater. Nye verktøy til BVP-prosjekter lagt frem, svenske innkjøpere mener arbeidsbelastningen nå er for stor og hele 26 anbud foreslås for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Logistikk i anbud bør premieres, mener Bellona. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anbud365-webinar 4. mars: Avlysningsrett

Torsdag 4. mars er det tid for et nytt, gratis Anbud365-webinar. Denne gangen er temaet avlysningsrett, der vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig tar seg av det faglige. Har du ennå ikke meldt deg på? Gjør det nå! Mer om programmet og påmeldingslenke finner du her.

KSI Årsmøte 2021 23. mars

Årets årsmøte blir avholdt digitalt på grunn av koronasituasjonen. Dato for møtet er 23. mars klokken 12:00-15:00. Dette året vil KSI også be om å gi innspill på hvordan medlemmene mener at KSI skal tilby enda bedre tjenester og støtte fremover. Resultatene av undersøkelsen vil bli lagt frem på årsmøtet.

To verktøy til bruk i BVP-prosjekter

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har publisert en sjekkliste i konkretiseringsfasen og risikostyringsplan med ukentlig risikorapportverktøy til bruk i anskaffelser med Best Value Procurement (BVP) metoden.

Helt nye anleggsgartner-kontrakter

For tre år siden satte Statsbygg helt nye krav i kontrakter med anleggsgartnere i Bergen. Det har gitt meget gode resultater, heter det. I samarbeid med lauget utviklet Statsbygg kontrakter med fast pris på leveransen, og konkurransen handlet nesten utelukkende om hvilke løsninger og kvaliteter som blir tilbudt.

Viken-nei til kjøp fra okkuperte områder

Fylkestingets flertall har vedtatt at Viken fylkeskommune ikke skal kjøpe varer eller tjenester som er produsert i områder okkupert i strid med folkeretten. Dette gjelder generelt for alle slike områder, dette er å ta et samfunnsansvar, heter det.

Utlyser 26 nye anbud på sykehusbygg

Basert på en totalvurdering av pris, marked og risiko, anbefaler adm.dir. Øyvind Bakke at styret i Helse Møre og Romsdal skal vedta en gjennomføringsmodell for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal som innebærer sidestilte entrepriser.

Anskaffelseshjelp til forsvarsleverandører

Forsvarsdepartementet har jobbet målrettet med ulike tiltak for å redusere de negative konsekvensene for deler av forsvarsindustrien i forbindelse med koronapandemien. Blant annet er Forsvarsmateriell og Forsvarsbygg gitt dispensasjon fra anskaffelsesregelverket, slik at prosedyrer for betaling av varer og tjenester fra enkelte leverandører er forenklet.

Stanser tjenestekjøp

Lindesnes kommune har stanset kjøp av malertjenester fram til en rammeavtale er på plass i løpet av våren. Kommunerevisjonen har også bedt om opplysninger knyttet til anskaffelsene. – Vi skulle dokumentert konkurransene bedre. Der har vi gjort en for dårlig jobb, sier innkjøpssjef Jonas Leyre Amstrup til Lindesnes Avis.

Bellona: Premier logistikk i anbud

Bellona har utarbeidet en ny rapport sammen med Solar Norge om effektiv transport til og fra byggeplass. I rapporten legger Bellona frem konkrete tiltak rettet mot både byggherrer, myndigheter, entreprenører og leverandører: Premiering av logistikk i anbud.

Bærekraft, seriøsitet og lokale …

Lillesand kommune har fått mål og strategier for sine anskaffelser med lokale seriøsitetskrav i bunn. Kommunen skal også vektlegge FNs bærekraftsmål og hensyn til klima. I tillegg ønsker kommunen å inkludere det lokale næringslivet og legge til rette for lokal deltakelse i anbudskonkurranser, ifølge Lillesand-Posten.

Ubåt-kontrakt kaster av seg

Forhandlingene med leverandøren om en industrisamarbeidsavtale er nylig sluttført, slik at en forpliktende avtale kan signeres i forbindelse med kontraktsinngåelse for ubåter, opplyste forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i et svar til Stortinget.

Lofoten-satsing på miljøkrav

Lofotrådet har søkt Klimaforsk om bistand til et prosjekt med seks satsingsområder, hvorav et er: Å stille miljøkrav i offentlig budsjettering og anskaffelser. Lofotrådet er regionråd for Lofoten-kommunene Røst, Værøy, Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan, skriver Lofot-Tidende.

Kommunal innkjøpsmakt og el-biler

Fremover skal Sokndal kommune gå fra å lease biler til å kjøpe, og samtidig gå over til elektriske biler for å redusere utslippene sine. De vil bruke kommunens innkjøpsmakt på grønne løsninger, heter det. Nå har de søkt om støtte fra Klimasats, og skriver der at de vil gå til innkjøp av ti elbiler i løpet av 2021 og 2022, melder Dalane Tidende.

For få anbud fra fylkeskommunen

– Tilbakemeldingen fra våre kunder innenfor anleggsbransjen er at det for tiden er for få prosjekter ute på anbud, heter det fra Midt-Gudbrandsdal Næringsforening. Oppfatningen i bransjen er nok til dels at den nye fylkeskommunen har hatt hovedfokus rettet mot intern organisering, og dermed forsømt arbeidet med nye anleggskontrakter.

Høy arbeidsbelastning for svenske innkjøpere

Tre av fire svenske innkjøpere opplever at arbeidsbelastningen er for høy. Nesten hver femte kjenner ikke til om kommunen eller regionen man arbeider i, stiller bærekraftige krav i sin anskaffelsesstrategi. Det viser en undersøkelse i regi av fagforbundet Vision.

Svenske anskaffelsesreformer før sommeren

Enklere anskaffelsesregler og sanksjoner som merkes for dem som bryter reglene. Det er høyeste prioritet, skriver civilminister Lena Micko i en debattartikkel. Dessuten vil hun se en mer effektiv klagebehandlingsprosess. Lena Micko sikter på to lovforslag før sommeren.

Utfordringer med to-språklige kunngjøringer

Rådgivningsenheten för offentlig upphandling i Finland har fått utredet problemene knyttet til to-språklige anskaffelser. En av konklusjonene var at de offentlige oppdragsgiverne syntes de nåværende språkalternativene i Hilma-kunngjøringene som altfor restriktive. Hilma er Finlands Doffin.

Krever mer ambisiøs sirkulær-plan

Regjeringens utkast til handlingsplan for sirkulær økonomi mangler ambisjoner, lyder meldingen fra Plastindustrien og IDA (Ingeniørforeningen i Danmark). De foreslår å bruke handlingsplanen til å få fokus på kvalitet i gjenbruk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.