Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 26. oktoberKlart for nytt, fullsatt Anbud365-seminar i dag, denne gangen i samarbeid med Arntzen de Besche.

Skriv ut artikkelen

Nytt Anbud365-seminar i dag, vi presenterer det nye styret i KS Innkjøpsforum og Mattilsynet synes det er ok å forskriftsfeste kravet om e-faktura. Tre kjemper om å få bygge Norges lengste jernbanebru, og Statsbygg har tatt fatt på det som blir deres største avtale gjennom historien. Svenskene har vært hos Nasjonalt program for leverandørutvikling, og bestikkelsesdømte Atea har allerede kapret ny kontrakt. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anbud365-seminar om innsyn og leverandørrettigheter

I dag arrangerer Anbud365 i samarbeid med Arntzen de Besche frokostseminar i Oslo om leverandørrettigheter og innsyn. Interessen for temaet er påtakelig, de 135 disponible plassene ble revet bort – en drøy time etter at invitasjonen til seminaret ble publisert, var det fullt. De som imidlertid ønsker presentasjonene fra seminaret, kan melde seg på denne lenken.

Styret i KS Innkjøpsforum (KSI)

Slik er styret i KSI: Tommy Hestem, Asker kommune, styreleder, Rita Endresen, Værnesregionen, nestleder, Jonny Indrevåg, Ålesund kommune, Trond Eilert Holte, Ringsaker kommune, og Kine Rustad Kristiansen, Fredrikstad kommune. Varamedlemmer: Jorunn Birkeland, Gjesdal kommune, Jorid Bye, Trondheim kommune; Øyvind Takle, Grimstad kommune.

Inviterer til NIMA Forum

I samarbeid med Deloitte inviterer NIMA til NIMA Forum 2018: Procurement 4.0, hvor temaet er innkjøp etter digitalisering og fremtidens kompetanse. Forumet vil gi et innblikk i hvilken kompetanse og verktøy som kreves for å forberede og optimalisere innkjøpsfunksjonen. Arrangementet foregår i Oslo 6. november.

Vil ha e-faktura i forskrift

Selv om det i dag er et krav at alle offentlige oppdragsgivere skal kunne ta imot og prosessere elektronisk faktura i standardformat, synes Mattilsynet det er en fordel at krav om elektronisk fakturering fastsettes i forskrift. Konsekvensen vil være at næringslivet vil stå ovenfor et enhetlig krav fra hele offentlig sektor og oppdragsgivere.

Anskaffelse av IKT-system til AMK-sentralene

Helseregionene vil i desember 2018 ta stilling til beslutningsgrunnlag for anskaffelse av IKT-system til AMK-sentralene. Anskaffelsesprosjektet er planlagt gjennomført i perioden januar 2019 til september 2019. Tidspunkt for innføring av ny løsning vil først være klart i september 2019, ifølge helseminister Bent Høie i et svar til Stortinget.

Milliardkontrakt i sikte

Statsbygg har inngått kontrakt med HENT AS om grunnarbeider for det kommende Livsvitenskapsbygget i Oslo. Dette er første del av det som kan bli den største avtalen i Statsbyggs historie. Det nye bygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2024. Samlet kostnadsramme er omlag 7 mrd kroner inkludert brukerutstyr.

OPS-prosjekter trekker internasjonal interesse

Nytt Sotrasamband og Hålogalandsveien er blant verdens mest interessante veiprosjekt, skal vi dømme etter deltakelsen på Statens vegvesens markedsmøte nylig, skriver vegnett.no. På benkene satt 200 representanter for de fleste store, norske entreprenør- og rådgiverselskap, samt entreprenører fra Japan, Kina, Sør-Korea, Spania og USA.

Konkurranse om Norges lengste jernbanebru

Bane NOR inviterer tre entreprenører videre i konkurransen om å bygge dobbeltspor for jernbanen i Eidsvoll, et prosjekt som bl.a. omfatter bygging av 836 meter lange Minnevika jernbanebru. Entreprenørene er Fellesforetaket BetonmastHæhre Anlegg og PNC, NCC Norge og Veidekke Entreprenør.

Ikke mer anbud for Hardanger-båt

I Hordaland er Turistrute Hardangerfjord i faresonen. Fylkeskommunen har vedtatt at denne ruten ikke skal legges ut på anbud etter 1. januar 2020. Vedtaket er fattet uten å sjekke med aktørene i Hardanger hva denne båtruten betyr for Hardanger, skriver norskindustri.no.

Båtambulanse under skarpt juss-lys

Båtambulansetjenesten i Vest-Finnmark lyses nå ut på anbud. To eksterne advokatselskaper og Sykehusinnkjøps egne jurister har vurdert grunnlaget i anbudet. Samtlige konkluderer med at krav om virksomhetsoverdragelse eller overføring av ansatte i anbudet trolig vil er i strid med grunnleggende regelkrav om likebehandling.

Tar grep for danske vinduspussere

Det er vanskelig for seriøse vinduspusserbedrifter i Danmark å få gjort fornuftige avtaler med kommuner og virksomheter. Det skal det nå gjøres noe ved, mener Danske Service. De har nedsatt en arbeidsgruppe som skal sikre ordnede forhold for bransjen.

Ny avtale kort etter bestikkelsesdom

IT-selskapet Atea har kort tid etter en bestikkelsesdom inngått en ny avtale om offentlige nettverk, datasentertjenester og IT-sikkerhet. Kammeradvokaten har vurdert at det er i orden. Den nye ordren er en avtale som er inngått med Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), som er Danmarks største innkjøpsorganisasjon til det offentlige.

Nyttige norske innovasjons-erfaringer

Svenske offentlige innkjøpere har nylig besøkt Nasjonalt program for leverandørutvikling, og inntrykket er formidlet: Det ble veldig tydelig hvor viktig det er med et nav og en motor som kan gi støtte og hjelp i innovasjonsanskaffelser. Vi som besøkte programmet, heter det, innså også at dette er en viktig faktor som mangler i Sverige i dag.

Tørken kan bryte økologisk trend

Andelen økologisk mat i kommuner og landsting er opp 1,4 prosentpoeng til 36,1%, skriver upphandling24.se. Men etter sommerens tørke kan det komme et tilbakeslag etter 15 år med ubrutt økning av offentlige virksomheters kjøp av økologisk mat. Statistikken bygger på innkjøp fra første halvår 2018 sammenlignet tilsvarende i 2017.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.