Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28.oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28.oktoberStyreleder Helge Bryne (t.v.) overlater sitt gamle selskap, HINAS, til styreleder Steinar Marthinsen i Sykehusinnkjøp HF.

Skriv ut artikkelen

Svært gode kandidater til Anskaffelsesprisen 2016. Helseforetakenes Innkjøpsservice forsvinner og blir Sykehusinnkjøp HF. Anker sak om feillevering av tilbud til lagmannsretten. Drammen er først ute med kjøp av el-busser med hurtiglading. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

De nominerte til Anskaffelsesprisen 2016

De nominerte til årets tildeling av Difis anskaffelsespriser er nå klare. Det rapporteres om mange og svært gode kandidater. Prisene blir delt ut på festmiddagen på anskaffelseskonferansen 3.november.

Blir til Sykehusinnkjøp HF

Onsdag denne uken ble det høytidelig markert at Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS) blir til Sykehusinnkjøp HF. Ved virksomhetsoverdragelsen til Sykehusinnkjøp står HINAS for om lag ti % innkjøpene til norske sykehus: Det anslås at de nasjonale anskaffelsene har spart helsevesenet for rundt 1,6 mrd siden oppstarten for 13 år siden.

«Fillesak» anket til lagmannsretten

Hæhre Entreprenør har valgt å anke den mye omtalte anbudssaken rundt prosjektet E6 Helgeland sør til Borgarting lagmannsrett, melder bygg.no. Saken gjaldt feilleveringen av et tilbud til Statens vegvesen, den såkalte «fillesaken».

Fikk se kravene til Helseplattformen

Nærmere 400 helsemedarbeidere har deltatt i workshops for å stille krav til den nye journalløsningen som Helseplattformen skal anskaffe. Kravene er satt sammen til en utstilling. Innholdet er foreløpig unntatt offentlighet på grunn av anbudskonkurransen, men utstillingen er vist til workshopdeltakere og helseledere i Helseplattformens lokaler.

Sju skal konkurrere om regjeringskvartalet

Statsbygg har valgt ut sju prosjekteringsgrupper til å delta i den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Ved fristens utløp, 15. september, hadde Statsbygg mottatt åtte søknader fra tverrfaglige grupper, og utgangspunktet var at fire til sju grupper skulle velges ut og inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen.

Innovativ anskaffelse gav kvantesprang

Den innovative anskaffelsesprosessen bak ByggLett, webløsningen for enkle byggesaker, har med et grep bragt oss 15 år fram i tid. Det sier kommunaldirektør Kristin Barvik i Sandnes kommune.

Krever over 300 mill. av Staten

Skanska Norge og tyske Ed. Züblin har stevnet staten ved Samferdselsdepartementet for brudd på anskaffelsesreglene i forbindelse med utbyggingen av Follobaneprosjektet. De krever hele 308 millioner kroner i erstatning når saken skal opp i Oslo Tingrett siste uke i januar 2017.

Først ute med elbusser med hurtiglading

Norconsult er engasjert av Brakar for å bistå selskapet i Norges første anskaffelse av elektriske busser med hurtiglading. Prosjektet har fått 10 millioner i støtte fra Enova. Som første kollektivtransportselskap i Norge går Brakar i Drammen nå til anskaffelse av elektriske busser med hurtiglading, ifølge bygg.no.

Flere private slår gress for kommunene

Danske kommuner sender gradvis litt flere oppgaver ut på anbud. Dermed får private virksomheter mulighet til å komme med tilbud på alt fra at slå gress til å rydde snø og lappe huller i veiene. Men hvis alle vei- og parkoppgaver ble konkurranseutsatt, skriver Dansk Byggeri, kunne kommunene spare over en halv milliard kroner, viser ny analyse.

Tar temperaturen på anskaffelses–Sverige

Upphandlingsmyndigheten skal nå ta temperaturen anskaffelses–Sverige ved å stille spørsmål til offentlig sektor og foretak. Dette blir en nullmåling i en tilbakevendende undersøkelse, sier generaldirektøren i Upphandlingsmyndigheten, Inger Ek.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28.oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.