Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29.september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 29.septemberAnskaffelsesprisen 2017 omfatter to kategorier: Den ene er digitalisering og god styring, den andre er bærekraftige anskaffelser. Universitet i Oslo kapret av av prisene i 2016, for god styring. Prisen ble mottatt av - fra venstre - direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, innkjøpsleder Jacob Landsvik, nestleder Tori Norheim Sandlie og avdelingsdirektør Jan Børge Tjäder, alle ved Universitetet i Oslo (foto: Thomas Eckhoff).

Skriv ut artikkelen

Jubileumsprogrammet for årets Anskaffelseskonferanse er klart, det haster med å melde seg på til Kofa-konferansen i november og det er tid for å nominere til Anskaffelsesprisen. En svensk undersøkelse viser at anskaffelsesområdet i kommunene ikke står plagsomt høyt i kurs hos leverandørene. Og: En førkommersiell anskaffelse er fullført. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anskaffelseskonferansen: Programmet er klart!

Programmet for Anskaffelseskonferansen i regi av Difi 23. november er klart, og nå gjelder det bare å melde seg på! Evne til omstilling, bruk av handlingsrommet og arbeid for å realisere effektiviseringspotensial er hovedtema for årets konferanse. Og ikke minst: Det er 10-årsjubileum for konferansen i år.

Hvem får Anskaffelsesprisen 2017?

Prisen, som deles ut på anskaffelseskonferansen 23. november, kommer i år i to kategorier: Digitalisering og god styring og bærekraftige anskaffelser. Alle offentlige virksomheter som kommuner, fylkeskommuner, statlige virksomheter, helseforetak kan nomineres, frist 25. oktober.

Haster med Kofa-påmelding

Nå haster det! Påmeldingsfristen til årets utgave av Kofas fagkonferanse i Bergen løper nemlig ut 6. oktober. Konferansen skal i hovedsak fokusere på de nye endringene i anskaffelsesregelverket. Mange spennende foredragsholdere med lang fartstid innenfor faget skal dele sine erfaringer med oss.

Helsetjeneste-kjøp for 9 mrd

Helse Sør-Øst RHF kjøper årlig helsetjenester for nesten ni milliarder kroner fra private og ideelle leverandører. Dette tilsvarer 11,5% av foretaksgruppens totale driftskostnader. I femårsperioden fra 2011 til 2016 har kjøp av eksterne helsetjenester økt med 30%.

Målrettet innsats mot sosial dumping

Difi vil kartlegge hvilke hjelpemidler innkjøpere i kommunene trenger for å forhindre arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Difi arrangerer nå to workshoper med innkjøpere av tjenester og bygg- og anleggskontrakter.

Førkommersiell anskaffelse fullført

Nylig markerte Vann og avløpsetaten (VAV) i Oslo avslutningen av NoDig Challenge som er kjørt som en førkommersiell anskaffelse i tett samarbeid med Nasjonalt Program for leverandørutvikling. I denne prosessen har leverandørene utviklet en prototype som klarer å bore stikkledning fra kjeller til hovedvannledning – uten å grave opp gatene.

Mer standardisert busskjøp

Til nå har fylkeskommunene eller tilhørende administrasjonsselskaper stilt ulike krav til teknisk utforming av busser. Bransjen har operert med inntil 100 forskjellige bussmodeller. Nå lanseres en ny Norsk Standard med felles nasjonale krav til busser, og Standard Norge inviterer til markering 16. oktober.

Sykehusinnkjøp i farten

Sykehusinnkjøp HF har hatt ledermøte i Tromsø. Noen stikkord derfra viser at foretaket virkelig er på gang: Videre utvikling av konkurransegjennomføring (KGV), ny IKT plattform, ny rapporteringsløsning for anskaffelser og veien videre for omstilling- og utvikling for kategoribasert innkjøp.

Nye driftsavtaler for avtalespesialister

Helse Sør-Øst har driftsavtale med 965 avtalespesialister rundt om i regionen. Nå kunngjøres det ni nye driftshjemler og ytterligere to kommer om kort tid.

Hangarer for F-35 kampfly

Forsvarsbygg har innstilt AF Gruppen som entreprenør for oppføring av hangarer for F-35 kampfly på Ørland flystasjon. Arbeidet planlegges med oppstart i oktober 2017 med forventet ferdigstilling våren 2020. Avtalen er en generalentreprise og kontraktens verdi er estimert til 763 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

Anskaffelsesområdet ingen vinner

Anskaffelsesområdet er en utfordring for svenske kommuner. Svenskt Näringslivs måling av kommunenes næringslivsklima viser at anskaffelsesområdet ikke kommer altfor godt ut. Sett på landsbasis viser karaktersettingen fra næringslivets at anskaffelsesområdet i kommunene ikke en gang når opp til «godkjent», ifølge inkopsradet.se.

Ny grønn innkjøpspolitikk i København

Med en ny miljøvennlig innkjøpspolitikk vil Københavns kommune sikre flere miljømerkede varer og rette søkelyset mer mot miljømerket leketøy og kontormøbler. Mat- og bakepapir, rengjøringsservice og bomullstøy skal ha Svanemerket eller EU-blomsten når kommunen kjøper inn, heter det.

Mer penger og nye oppdrag

Mer penger og flere oppdrag. Det er hva Upphandlingsmyndigheten i Sverige får ut av regjeringens budsjettproposisjon for 2018. Budsjettforslaget er på 94 mill mot 85 mill i år. Blant de nye oppgavene er å gi veiledning til kommuner og landsting om statsstøttespørsmål.

Milliardanskaffelse av hurtige tog

SJ AB, som tidligere var en del av Statens Järnvägar, har besluttet å anskaffe et tredvetalls ny hurtigtog. Det er en del av selskapets investeringsstrategi på totalt ni milliarder kroner i løpet av en femårsperiode, melder upphanmdling24.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29.september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.