Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3.mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 3.marsBåde medisinpriser og anbud på pasientekspress på dagsorden for Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord.

Skriv ut artikkelen

Helseforetak–direktører har vedtatt hemmelige medisinpriser, og Øvre Eiker kommune mener at den nye miljøbestemmelsen gir utfordringer. Svensk statskasse har fått inn 30 mill i erstatninger for brudd på anskaffelsesreglene. Trondheim forbereder en anskaffelse der 4300 trygghetsalarmer skal digitaliseres. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Hurra, vi er snart 1 år!

Neste fredag gjør vi en liten vri på publiseringen, som har vært kjennetegnet av to faste «poster»: «Stort og smått» og en fredagskommentar. 10. mars er Anbud365 nemlig 1 år, og det må selvsagt markeres. Gratulasjoner kommer, likeledes jubileumsartikkel. Gled deg!

Vedtok hemmelighold av medisinpriser

Direktørene i de regionale helseforetakene har bestemt at anbudspriser på legemidler skal hemmeligholdes, skriver Dagens Medisin. Det skjedde i et møte de hadde for noen dager siden.

Ny miljøbestemmelse gir utfordringer

Øvre Eiker kommune tiltrer at det må være fleksibilitet i bestemmelsen om miljøkrav ved offentlige innkjøp. I en uttalelse fra kommunen pekes det på at den nye bestemmelsen gir administrative utfordringer for kommunens innkjøpsorganisasjon, som allerede har betydelige ressursutfordringer. Økte transaksjonskostnader er også utfordrende.

Flere verktøy for miljøhensyn

En oppdragsgiver må ha flere innkjøpsverktøy å velge mellom for best å kunne fremme miljøet. Det er hovedbudskapet i KS Bedrifts høringssvar til forslaget om miljøkrav ved offentlige innkjøp.

Ny milliardkontrakt på E18

Styret i Nye Veier AS har valgt å gå videre med Hæhre Entreprenør AS inn i konkretiseringsfasen på strekningen E18 Rugtvedt-Dørdal. Tilbudet fra Hæhre er på cirka 1.8 milliarder kroner (eks. mva.).

Anskaffelse: 4300 trygghetsalarmer digitaliseres

Trondheim kommune skal nå digitalisere sine 4300 trygghetsalarmer og inviterer aktuelle leverandører og andre interesserte til dialogmøte 15. mars med workshop for å kunne gi informasjon og diskutere muligheter for gjennomføring av anskaffelsen.

Sykehusinnkjøp i Europa–samarbeid

Sykehusinnkjøp HF vil fremover delta aktivt i den europeiske samarbeidsorganisasjonen European Health Public Procurement Alliance (EHPPA). EHPPA består av lignende organisasjoner som Sykehusinnkjøp fra ni forskjellige europeiske land. Tidligere HINAS deltok i samarbeidet fra oppstarten i 2013.

Anbud for nytt bygg for Brønnøysundregistrene

Det skal gjennomføres en offentlig anbudskonkurranse så raskt som mulig for å avgjøre hvem som skal sette opp det nye bygget for Brønnøysund–registrene. – Jeg er opptatt av at Brønnøysundregistrene skal ha et moderne bygg, som samtidig skal være en kostnadseffektiv løsning, sier næringsminister Monica Mæland.

Anbud på pasientekspress i nord

Helse Nord RHF har kunngjort anbudskonkurranse på pasientekspress i faste ruter i Nordlandssykehuset HF. Helse Nord RHF er ansvarlig for gjennomføringen av anskaffelsesprosessen, mens Nordlandssykehuset HF er oppdragsgiver og vil være kontraktspartner med den enkelte leverandør. Tilbudsfrist er satt til 06. april 2017.

30 mill i erstatning til statskassen

Den svenske statskassen fikk i fjor inn om lag 30 millioner kroner i erstatninger fra offentlige oppdragsgivere som hadde gjort brudd på anskaffelsesreglene. Det fremgår av Konkurrensverkets årsberetning. Det største enkelterstatningsbeløpet var på 9 millioner.

Rammeavtale for flere boliger

SKL och SKL Kommentus Inköpscentral har gjennomført en anskaffelse av høye boliger. Lindbäcks Bygg og NCC kom med på rammeavtalen. Tidligere har fire leverandører fått avtale for lavere hus.

Nye anskaffelsesformer skaper bry for SMB–ere

Den nye anskaffelsesloven i Danmark virker bare i begrenset omfang etter hensikten, skriver nettavisen idag.dk. Det brukes for mye tid på å utarbeide tilbud, lyder kritikken fra SMB–miljøer. Alternative anskaffelsesformer benyttes bare i begrenset omfang. Disse skulle bidra til innovative og mere effektive innkjøp.

Kart over konkurransevillige kommuner

Danske Konkurrence– og forbrugerstyrelsen har laget et kart som viser hvilke kommuner som er de beste på å skape konkurranse om offentlige oppgaver.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 3.mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.