Offentlige anskaffelser: Stort og smått 30. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 30. septemberStatsminister Erna Solberg er en av hovedforedragsholderne på årets utgave av Zerokonferansen, der også grønne innkjøp står på programmet.

Skriv ut artikkelen

Nærmere 170 var med på årets utgave av anskaffelseskonferansen for spesialisthelsetjenesten. Fem grupperinger kjemper om kontrakt for Statsbyggs hittil største bygg i Trondheim. Grønne innkjøp står på programmet for årets Zerokonferanse. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Grønne innkjøp på Zerokonferansen

ZERO arrangerer 23.-24. november Zerokonferansen, Nord-Europas største klimaløsningskonferanse. Grønne offentlige innkjøp – fra ord til handling er en av bolkene du kan oppleve som deltaker på årets konferanse!

IT-anskaffelser i digitaliseringsprosjekt

Difis nye veiledning er laget for deg som er prosjektleder eller på annen måte ansvarlig for et digitaliseringsprosjekt. – Du får veiledning i hvordan du skal anskaffe IT-utvikling, dette er digital agenda i praksis, sier seniorrådgiver Mari Vestre i Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Innkjøpskonferanse for spesialisthelsetjenesten

Til sammen var rundt 170 deltakere samlet på årets innkjøpskonferanse for spesialisthelsetjenesten. Innkjøpskonferansen er et samarbeid mellom alle de regionale helseforetakene og HINAS, og ble arrangert i Tromsø. Presentasjonene er lagt ut på nettsiden til Helseforetakenes innkjøpsservice (HINAS).

Fem grupperinger i kamp om Trondheim–bygg

Statsbygg har godkjent fem grupper som ønsker å prosjektere og bygge nytt bygg for helse- og sosialfag ved NTNU og studentsamskipnaden i Trondheim. Dette blir Statsbyggs største byggeprosjekt i Trondheim. Nå er konkurransegrunnlaget sendt til de fem som konkurrerer om oppdraget. De har fått frist til like før jul med å levere forslag.

NAV vil ha mer dialog med leverandører

–Ved å utnytte leverandørenes kompetanse vil vi lettere kunne oppnå formålet med våre anskaffelser.   NAV ønsker å involvere leverandørene i anbudsprosessen i større grad enn tidligere, sa Christian Lupke, som leder NAV Kontor for brukeranskaffelser, på et MedTek Norge–seminar nylig.

Statens innkjøpssenter i tett dialog med markedet

– På leverandørkonferansen 8. september kom det mange gode innspill på hvordan vi på best mulig måte skal dekke virksomhetens behov på forbruksmateriell, sier Sverre Svensen, konstituert direktør i Statens innkjøpssenter

Luftambulansetjenesten får jetfly

To jetfly skal settes inn i den norske luftambulansetjenesten fra sommeren 2019. Anskaffelsen skal ut på anbud med endelig avgjørelse sommeren 2017. Kontrakten tegnes for seks år med mulighet til forlengelse til 2030. En høringsrunde knyttet til kvalifikasjonskrav er nettopp avsluttet.

Nye terskler for forsvar og sikkerhet

Terskelverdiene i forsvars- og sikkerhetsanskaffelsesdirektivet skal endres for perioden 2016 og 2017. Det følger av en forordning fra EU–kommisjonen. Når forordningen er innlemmet i EØS-avtalen, vil ESA offentliggjøre nye norske terskelverdier i EØS tillegget til EU-tidende.

Fremmer offentlig–privat partnerskap

Den danske regjeringen vil fremme offentlig–private partnerskap (OPP) og bevilger 400 millioner kroner til formålet. Pengene skal gå til tre regionale byggeprosjekter med private leverandører.

EU–veiledning for urban mobilitet

EUs Civitas–prosjekt har nettopp kommet med en veiledning som skal bidra til politisk refleksjoner og praktisk innsikt. Det gjelder hvorledes anskaffelsesstrategier kan bidra til bærekraftige urbane mobilitetsmønstre.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 30. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.