Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. april

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 8. aprilI løpet av året setter Posten også stopp for anskaffelse av nye fossile varebiler til bruk i norske byer, melder Hans Øyvind-Ryen, som er konserndirektør i Posten.

Skriv ut artikkelen

Sunnaas sykehus satser mer på innovative anskaffelser, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er ute med krise-råd og Forsvaret vil bruke innkjøpsmakten sin i miljøet tjeneste. EHF-statistikk foreligger, leverandør opplevet at miljøsatsing betalte seg, og i Danmark er det lansert brettspill om offentlige anskaffelser- til skolebruk! Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

God påske fra Anbud365

Anbud365 ønsker sine lesere, samarbeidspartnere, forretningsforbindelser og annonsører en riktig god påske. Anbud 365 vil også bringe godt anskaffelsesstoff i påskeuken, samtidig som vi gleder oss til – rett over påske – å åpne for påmelding til årets utgave av Anbud365-dagen, som går av stabelen 16.juni.

Anskaffelser i krise

Russlands invasjon av Ukraina har en rekke konsekvenser for leverandører og oppdragsgivere. Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) trekker frem problemstillinger offentlige oppdragsgivere må vurdere i forhold til eksisterende kontrakter og fremtidige konkurranser.

Sunnaas med ny innovativ anskaffelse

Med penger fra Innovasjon Norge skal Sunnaas sykehus gjøre en innovativ anskaffelse for å utvikle ny digital løsning for å gi pasienten et større eierskap og deltakelse for egen behandling. Målet er mer effektiv klinisk arbeidsflyt. Prosjektet er et samarbeid mellom sykehuset, Nesodden kommune, Høgskolen i Østfold og Sykehuspartner HF.

Tog-forhandlinger, ikke tog-konkurranse

Regjeringen har bedt Jernbanedirektoratet om å invitere de to statlige togselskapene Vy og Flytoget til forhandlinger om direktetildeling av togtilbudet på Østlandet. Regjeringen avlyste i november 2021 videre arbeid med konkurranser om å drive dette persontogtilbudet.

Skal samarbeide om info-sikkerhet

Helseregionene skal samarbeide om bruk av fagressurser med kompetanse innen informasjonssikkerhet i flerregionale og nasjonale anskaffelser. Sykehusinnkjøp HF skal årlig utarbeide en oversikt over planlagte IKT-anskaffelser for det kommende året, heter det i et notat til styret i Sykehusbygg.

Forsvaret satser på miljømerking i anskaffelser

Med et innkjøpsbudsjett på 14 mrd vil Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) bruke markedsmakten sin i miljøets tjeneste. Derfor har de blitt medlem av Nettverk for miljømerket innkjøp, ifølge Dagsavisen..

Markedsplassen for skytjenester – rapportering

Markedsplassen for skytjenester skal i 2022 rapportere på utvikling av antall brukere av markedsplassen samt gi en vurdering av brukernes tilfredshet med den, inkludert markedsplassens bidrag til økt informasjonssikkerhet i offentlig sektor.

DNB PMI tydelig opp i mars

DNB PMI (innkjøpssjefindekse), justert for normale sesongsvingninger, steg med 3,3 poeng til 59,6 i mars. Det var en tydelig oppgang for produksjon, nye ordre og sysselsetting. Indeksen for leverandørens leveringstid steg på ny. Indeksen for leverandørens leveringstid steg på ny.

Fikk betalt for klimasatsing

Utvelgelseskriteriet for Statens vegvesens anbudskonkurransen for Innlandet var 70% pris og 30% miljø. Det var etter miljøvurderingene at Gjermundshaug Anlegg rykket opp på førsteplass for de aktuelle rammeavtalene basert på selskapets klimagassutslipp og systematisk arbeid for å redusere disse i årene framover, melder Østlendingen.

Posten stopper kjøp av fossil-biler

I løpet av året setter Posten også stopp for anskaffelse av nye fossile varebiler til bruk i norske byer. Postens nye elektriske varebiler, Opel combo-e, vil erstatte 177 dieseldrevne postbiler. Disse kommer på toppen av de 439 elektriske kjøretøyene som ble bestilt i oktober, skriver nettavisen.

Har testet ny, effektiv kontraktsform

Statens vegvesen har testet ny vegutviklingskontrakt for E6 i Namdalen. Kontrakten er en totalentreprise hvor både reguleringsplanlegging, prosjektering og utbygging inngår. – Å ha entreprenør i «førersetet» i reguleringsplanarbeidet på denne måten er en ny måte å utvikle og planlegge vegbygging på, heter det.

Fellesnordisk soldatuniform-kontrakt

Et godt eksempel på Nordefco-samarbeid er kontrakten om felles innkjøp av soldatuniformer som ble undertegnet i februar. Kontrakten har en ramme på rundt 4,5 mrd, opplyste utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i Stortinget. Nordefo er et nordisk forsvarssamarbeid som inkluderer Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark.

EHF-purringer opp 17581%

Statistikk fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) om bruk av bruken av EHF: Antall fakturaer pr. år opp 28% fra 2020 til 84,6 mill i 2021, antall ordre pr. år opp 51 % fra 2020 til 2, 8 mill året etter, og antall kataloger pr. år opp 3% fra 2020 til nær 25 000 i fjor, og antallet purringer pr. år opp 17581% fra 2020 til drøyt 92 000 i 2021.

Null respons på anbudet

Et nytt havnebasseng skal bygges, men det kan bli forsinket: – Havnebassenget har vært på anbud, men det kom ingen tilbud inn, sa kommunedirektør Bodil Sivertsen i formannskapet. Kommunen skal nå gjøre vurderinger for å se om det finnes endringer som kan gjøres før anbudet lyses ut på nytt, ifølge Sandnesposten.

Om å følge opp anskaffelsestrategien

Lillesand kommune har slått fast i sin anskaffelsesstrategi at universell utforming skal være et kriterium når utstyr anskaffes. Dette må selvsagt også være et avgjørende punkt når kommunene går til anskaffelse av både software og hardware, ifølge Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne til Lillesands-Posten.

Arena for innovasjonsanskaffelser

Upphandlingsmyndigheten har lansert en arena for innovasjonsanskaffelser, Afori, sammen med innovasjonsmyndigheten Vinnova og Patent- og registeringsverket i Sverige. Det er en møteplass som skal bidra til å virkeliggjøre den innovasjonskraften som finns i møte mellom kjøpende organisasjoner, næringsliv, sivilsamfunn og akademia.

Brettspill til skolebruk om anskaffelser

Fremtiden har bruk for dyktige, offentlige innkjøpere. Derfor har SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) presentert «UDBUDSSPILLET» – et brettspill, hvor skoleelever på en artig måte får innsikt i alt fra kravspesifikasjoner til TCO-beregninger og grønne verdikjeder.

Håper på mer forskning

SOI (Sveriges Offentliga Inköpare) tror på bredt samvirke for å utvikle offentlige innkjøp og ser kravet om økte forskningsressurser som en viktig start. SOI vil også ha en økning av akademiske kurser, og økt tempo i program som gir erfaringsoverføring med vekt på IT- og konsulent anskaffelser i år, ifølge upphandling24.se.

Drøyt 19 00 finske kunngjøringer

I 2021 ble det publisert totalt 19 076 kunngjøringer i finsk «Doffin», Hilma. De omfatter 16 135 ulike anskaffelser. Antall anskaffelser er mindre enn antall kunngjøringer, da det kan gjøres flere kunngjøringer for én anskaffelse, for eksempel forhåndskunngjøringer, anskaffelser og etterkunngjøringer. Sammenlignet med 2020 er dette opp 8,5 %.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.