Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. april

Anbud365 Offentlige anskaffelser Stort og smått 8. aprilFire store flyselskap har levert tilbud i den pågående konkurransen om hvem som skal få fly helikoptrene til Luftambulansetjenesten ANS fra 1.juni 2018. (Foto: Øystein Eugene Hermstad)

Skriv ut artikkelen

Krav om mer innovasjon og lavere kostnader i offentlige anskaffelser, KOFA sparer miljøet gjennom å kreve elektronisk format, fire store flyselskaper kjemper om milliardkontrakt og en ny europeisk pris for grønne innkjøp. Dette er blant de nyhetene du kan lese mer om nedenfor.

Opp med innovasjon, ned med kostnader (I)

Offentlige anskaffelser kan og bør være en kilde til innovasjon og produktivitetsforbedringer i offentlig sektor. Anskaffelsesregelverket og organiseringen av innkjøp må skje mer effektivt og med lavere kostander enn i dag, skriver Finans Norge i en høringsuttalelse til innstilling nr. 2 fra Produktivitetskommisjonen.

Opp med innovasjon, ned med kostnader (II)

Å styrke innovasjon i offentlig sektor gjennom bl.a. innovative innkjøp kan gi bedre offentlig sektor og utvikle bedre norske leverandører. – I dag er det for lite innovative innkjøp og for store transaksjonskostnader i kjøpsprosessen, i følge en høringsuttalelse fra Forskningsinstituttenes Fellesarena til innstilling nr. 2 fra Produktivitetskommisjonen,

Kofa sparer miljøet

Fram til nå har Kofa bedt om å få tilsendt klagene og senere dokumenter i papirformat. Dette blir nå endret. For å spare miljøet ønsker Kofa fremover utelukkende å motta saksdokumentene i elektronisk format. Helst ønsker vi at partene sender disse via e-post.

Få med krav om lønns- og arbeidsvilkår

En ny Difi-undersøkelse viser at bare 40 prosent stiller krav i henhold til forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter. Dette er en nedgang fra en tilsvarende undersøkelse fra 2013.

Fire kjemper om milliardkontrakt

Fire store flyselskap har levert tilbud i den pågående konkurransen om hvem som skal få fly helikoptrene til Luftambulansetjenesten ANS fra 1.juni 2018. Anskaffelsen omfatter en komplett drift av 12 luftambulansebaser, og dreier seg om milliardbeløp, opplyser Luftambulansetjenesten. De fire selskapene som konkurrerer om kontraktene er Airlift AS, Lufttransport RW AS, Norsk Luftambulanse AS og Scandinavian Medicopter AB.

Skal lede nytt OECD-styre

OECDs generalsekretær har utnevnt avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi til leder (chair) av et nyopprettet styre som skal være strategisk premissgiver for OECD sitt arbeid med å styrke anskaffelsesfunksjonen i OECD-landene og øke læring på tvers mellom landene.

Nasjonal rammeavtale for boliger

Svenske kommuners interesse for en nasjonal rammeavtale for boliger er svært stort, ifølge en undersøkelse som SKL (Sveriges Kommuner och landsting) har gjort 190 kommuner med nesten 70 % av landets befolkning har svart, og nær ni av ti sier at de er interessert i en slik rammeavtale.

Svensk strid om direktekjøp–grense

Regjeringen i Sverige vil åpne for direkteanskaffelser av konsesjoner. Men det har oppstått strid mellom tunge aktører i det svenske anskaffelsesmiljøet om hvor grensen skal gå. Regjeringen har tatt til orde for en grense på ca. 2, 4 mill, mens f.eks. Sveriges kommuner och landsting mener den bør være dobbelt så høy.

Europeisk pris for grønne innkjøp

I 2016 utdeles for første gang en europeisk pris for grønne innkjøp. Det skjer i regi av EU’s Green ProcA–prosjektet. Vinnerne vil bli valgt i tre kategorier inndelt etter kommunestørrelse. Juryen vil legge spesielt vekt på CO2–kutt, graden av innovasjon og mulighetene for at andre kan lære og gjenta prosessen. Søknadsfrist er 30. april.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.