Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9.desember

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9.desemberNæringsminister Monica Mælands folk har det travelt med å ferdigstille veiledninger til det nye regelverket som ventelig trer i kraft ved kommende årsskifte.

Skriv ut artikkelen

Merk deg fristene for kunngjøringer frem mot årsskiftet, og husk at Doffin er stengt i julen. Statsråd Monica Mælands folk jobber på spreng med å lage veiledninger til det nye regelverket – mange er allerede å finne ute på nettet. Og i bygg og anlegg skjerper man stadig kampen mot korrupsjon og useriøse aktører. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kunngjøringskrav og julestengt Doffin

I forbindelse med innføringen av nytt anskaffelsesregelverk holder Doffin stengt i jule– og nyttårshelgen. For å garantere publisering av alle kunngjøringer innen det nye regelverket trer i kraft må nasjonale kunngjøringer sendes til publisering senest 21 desember 24:00 og alle kunngjøringer over EØS terskelverdien 19 desember 24:00.

Fortløpende veiledninger til nytt regelverk

Nærings– og fiskeridepartementet legger fortløpende ut veiledninger til ulike temaer i det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Følg med her.

Nyttig budsjettavtale for offentlige innkjøp

Budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og støttepartiene i Stortinget gav et par «håndslag» til offentlige anskaffelser: Difi fikk 15 mill. til grønne anskaffelser, og det skal lages en plan for fossilfrie anleggsvirksomhet etter modell fra prosjektet som Omsorgsbygg og Nasjonalt program for leverandørutvikling sto bak.

Bør ikke ha hemmelige priser

Hemmelige priser er ikke akseptabelt når det offentlige gjør innkjøp, ifølge Pressens offentlighetsutvalg (POU). Det ferskeste eksempel på hvor galt dette kan bli, er meldingen om at Helseforetakenes Innkjøpssentral (HINAS) vil gjøre fullstendig knefall for legemiddelindustriens krav om hemmelige medisinpriser, heter det.

Må gi taushetsbelagt info til Forsvarsbygg

Forsvarsbygg og Skatteetaten har undertegnet avtale om felles innsats mot kriminalitet i arbeidslivet, melder bygg.no. Forsvarsbygg vil i 2017 kjøpe varer og tjenester for 6 mrd. Avtalen betyr at leverandører og underleverandører, som får oppdrag for Forsvarsbygg, må gi Forsvarsbygg fullmakt til å innhente taushetsbelagt informasjon fra Skatteetaten.

Vil kikke entreprenørene tettere i kortene

Statens vegvesen mener det er vanskelig å avvise et selskap som kun er mistenkt for ulovlig aktivitet. Nå ønsker de utvidede fullmakter til å hente ut mer informasjon om entreprenørene, ifølge bygg.no.

Driften av Haugesund lufthamn på anbud

Samferdselsdepartementet vil i 2017 vil starte arbeidet med en tjenestekonsesjonsmodell på Haugesund lufthamn, Karmøy. Dette betyr at Avinor fortsetter med å eie lufthavnen, mens hele driften blir satt ut til andre aktører etter enn anbudskonkurranse.

Skal evaluere anbudsbaserte tiltak

Arbeids- og sosialdepartementet har gitt Proba Samfunnsanalyse A/S i oppdrag å evaluere iverksettingen av nye anbudsbaserte avklarings- og oppfølgingstiltak, opplyste arbeids– og sosialminister Anniken Hauglie i et svar til Stortinget.

IT–leverandører avstår fra å delta

Stadig færre IT–leverandører deltar i offentlige anbudskonkurranser, skriver salgsdirektør i Imento Norge, Tommy Steen, på digi.no. Dette er fordi at innenfor dagens system for it-anbudskonkurranser blir all risiko lagt på leverandøren av it-utstyr og løsninger.

Danske innkjøpere kapret internasjonal pris

Innkjøpere fra Danmark, Storbritannia og Nederland tok hjem internasjonale priser nylig. Det gjaldt 2016 Procura+–prisene, som gis til fremragende anskaffelser utført innenfor tre kategorier innenfor innovasjon og bærekraft. Det er ICLEI som står bak. ICLEI er et internasjonalt nettverk for bærekraft der over 1500 lokale myndigheter er med.

Britiske «anskaffelsesråd» til SMB–er

Britiske myndigheter har som mål at hvert tredje pund som benyttes til offentlige anskaffelser innen 2020, skal gå til små og mellomstore bedrifter. Det betyr anskaffelser for rundt regnet 15 mrd pund (nær 160 mrd norske kroner etter dagens kurs) hvert år. Nå lanseres fem gode råd for hvordan SMB’ene skal kunne kapre offentlige kontrakter.

Mer konkurranseutsetting i Danmark

Den utvidede danske regjeringen vil konkurranseutsette langt flere oppgaver i stat, kommuner og regioner. I arbeidsprogrammet for fornyelse av offentlig sektor skal det komme en plan for dette med bruk av obligatoriske måltall, heter det i regjeringsgrunnlaget.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9.desember"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.