Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9. september

Anbud365:Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9. septemberBedriftsforbundet med adm.dir. Olaf Thommessen i spissen, inviterer medlemmer til å komme med innspill som gjelder offentlige anbudskonkurranser.

Skriv ut artikkelen

De store november–konferansene nærmer seg – har du meldt deg på? Statens innkjøpssenter har sin avtaleliste klar, Bedriftsforbundet ber om anbudsinnspill og en innovativ anskaffelse hjalp en nettbutikk godt i gang. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Meld deg på Anskaffelseskonferansen

Nytt regelverk er hovedtema på årets anskaffelseskonferanse 3. november: Ny tilbudsprosedyre, økt adgang til forhandlinger, mer vekt på samfunnsansvar og ikke minst digitalisering. Økningen av den nasjonale terskelverdien er også med.

Har du meldt deg på Kofa–konferansen?

Vi minner om årets KOFA-konferanse om offentlige anskaffelser. Den arrangeres på Clarion Hotel Bergen Airport den 10. november 2016. Påmeldingsfristen er 13. oktober.

Innkjøpssenterets avtaleliste er klar

De elleve innkjøpsområdene Statens innkjøpssenter skal lage avtaler på, er klare. Senteret skal forhandle frem innkjøpsavtaler for blant annet IT/telekom, konsulenter og forbruksmateriell.

Innspill fra SMB–leverandører

Bedriftsforbundet er invitert av Statens innkjøpssenter til å komme med innspill i forbindelse med anbud til offentlige anskaffelser. Derfor oppfordres relevante medlemsbedrifter til å komme med innspill til f.eks. utforming av konkurransegrunnlag.

Vurderer påstand om regelbrudd

Nærings- og fiskeridepartementet har frist til 3. oktober til å svare på en grunngitt uttalelse fra ESA (EFTAs overvåkingsorgan). Saken gjelder etablering og drift av et parkeringsanlegg i Kristiansand. ESA mener at kommunen brøt EØS–reglene om offentlige anskaffelser da den gjorde kontrakt om bygging og drift av anlegget.

Konkurransetilsynet hos flytilbyder

Tre flyselskaper kjemper om kontrakt på kortbanenettet fra Trondheim og nordover, blant disse FlyViking AS. Konkurransetilsynet gjennomførte nylig en uanmeldt kontroll hos dette foretaket for å få bekreftet eller avkreftet en mistanke om brudd på konkurranseloven.

Innovativ anskaffelse gav nettbutikk god start

Bærum kommunes innovative anskaffelse var en viktig oppstartshjelp for oss. Nå snakker vi med flere nye kommuner som ønsker å følge etter, sier økonomisjef Vegard Vik i Kolonial.no. Det er mindre enn to år siden matbutikken Kolonial.no vant kontrakten med Bærum kommune på «Smart mat».

Nye avtaler for radiologiske tjenester

Curato og Unilabs er valgt som leverandører av radiologiske tjenester i Helse Vest. Dette kommer i tillegg til tilbudet som finnes i sykehusene i regionen. De nye avtalene gjelder fra 1. september 2016 og har en årlig ramme på i alt 116 mill.

Danske «Doffin» nå også på engelsk

Den danske «Doffin» – Udbud.dk – finnes nå også i engelsk versjon. Det kan, heter det, gi utenlandske virksomheter en oversikt og en inngang til aktuelle anbudskonkurranser i Danmark.

Offentlige anskaffelser og Paris–avtalen

Ordførere fra en rekke land i alle verdensdeler er blitt enige om å styrke bruken av offentlige anskaffelser for å bidra til oppfyllelse av løftene i Paris–avtalen når det gjelder klimaendringene. Det kom frem på et møte i Global Lead City Network on Sustainable Procurement (GLCN on SP). Helsinki var enste deltaker fra Norden.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.