Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 16. marsStatskog er ute med landets største oppdrag innen skogbrukstjenester, her representert med adm. dir. Gunnar Lien og styreleder Gunnar Olofsson (foto: Martin Haagensen).

Skriv ut artikkelen

Landets største oppdrag innen skogbrukstjenester er i gang, årets etisk handel-pris skal deles ut, og Bergen har til nå gjennomført over 300 konkurranser med dynamisk innkjøpsordning. Finland har etablert kompetansesenter for bærekraftige og innovative anskaffelser, og byggebransjen her hjemme har fått nye miljøkriterier. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Landets største skogoppdrag på anbud

Statskog inviterer til konkurranse om landets største oppdrag innen skogbrukstjenester. Avtalen gjelder for perioden 2019 – 2022. Selskapet er landets største skogeier med totalt 4,6 mill dekar produktiv skog fordelt over store deler av landet. Avtalen har en samlet ramme på 1,1 mill m³ tømmer med et årlig avvirkningsnivå på 275.000 m³.

Årssamling for kommune-innkjøpere

Vi minner om at KS Innkjøpsforum arrangerer sin årssamling i Bergen 18.-19.april 2018. Blant temaene: Planleggings- og dialogfasen, der mye av grunnlaget for en god anskaffelse legges, og et dykk ned i sentrale deler av kontraktsoppfølgingen. Strategi, dialog, samfunnshensyn og gevinstrealisering er andre temaer.

Årets etisk handel-pris

På Lead or let die konferansen 26. april deler Initiativ for etisk handel (IEH) ut årets pris for godt etisk handel arbeid. Grete Solli fra Helse Sør-Øst var første kvinne ut og vant prisen i 2011, og hun er hittil eneste fra offentlig sektor. Nominasjonen må skje innen 13. april 2018. Nå er for øvrig over 180 påmeldte til konferansen.

Byggebransjen får nye miljøkriterier

Difis nye kriterieveiviser gjør det enklere å legge vekt på bærekraft i bygganskaffelser. Hvis en kommune for eksempel skal ha en ny skole, kan de nå bruke kriterieveiviseren til å stille miljøriktige krav til leverandørene.

Innkjøpspraksis og arbeidsforhold

Initiativ for etisk andel inviterer alle innkjøpere til å delta i en internasjonal undersøkelse der målet er å kartlegge i hvilken grad egen innkjøpspraksis påvirker arbeidsforhold i leverandørkjeden.

Bergen med over 300 DPS-konkurranser

Over 40 innkjøpere fra hele landet var nylig samlet i Bergen for å høre om Bergen kommunes erfaringer med bruk av Dynamisk innkjøpsordning (DPS). Totalt har kommunen gjennomført over 300 DPS-konkurranser, og er derfor ledende på dette området i landet.

BaneNOR med leverandørkonferanse 2018

Bane NOR inviterer til leverandørkonferanse 19. april 2018. Årets konferanse vektlegger tilrettelegging av møter mellom hovedentreprenører og leverandører innen vei og jernbanesektoren, samt innen jernbaneteknikk. Bane NORs strategiske retning og samlede prosjektportefølje blir presentert.

Ulovlig anbudssamarbeid er anket

Konkurransetilsynets vedtak om over 18 mill i gebyr til seks aktører i elektrobransjen for ulovlig anbudssamarbeid i Oslo er anket inn for Konkurranseklagenemnda. Samarbeidet fant sted våren 2014, og anbudskonkurransen gjaldt vedlikehold og reparasjon av elektriske installasjoner i Undervisningsbygg Oslo KF sine skolebygg.

NCC-kontrakt til 4,7 mrd i Gøteborg

NCC har inngått avtale med svenske transportmyndigheter om oppdraget til å bygge Centralen, som er en betydelig parsell av jernbaneprosjektet Västlänken i Gøteborg, melder bygg.no.

Startprogram for innovative anskaffelser

Nylig var 80 personer fra 50 ulike virksomheter, stat, kommune og næringsliv, samlet i Næringslivets Hus for å delta på premieren av Startprogram for innovative anskaffelser. Startprogrammet er en introduksjon til metode for innovative anskaffelser konkretisert gjennom eksempler fra over 150 gjennomførte innovative anskaffelser.

Finsk kompetansesenter

Finland har etablert et nettverksbasert kompetansesentrum for bærekraftige og innovative anskaffelser. Formålet med kompetansesenteret er å forbedre virkningene og kvaliteten på offentlige anskaffelser og tjenester, heter det i en pressemelding fra Arbets- och näringsministeriet og Miljöministeriet.

Veiledning til bærekraftige IT-kjøp

Skotske myndigheters anskaffelsesteam har bidratt til en ny global veiledning som tar sikte på kjøp av bærekraftige IT-produkter. The Green Electronics Council (GEC) står bak veiledningen, som tar for seg menneskerettigheter og arbeidsvilkår ved IT-kjøp. GEC er en nonprofit-organisasjon som leder an med innspill til en rekke anskaffelsesprosjekter.

Kutter transaksjonskostnader ved strategisk partnering

Göteborgs Stad skal bygge fire til åtte skoler og vil gjøre det ved hjelp av strategisk partnering. Det innebærer at samme entreprenør skal, gjennom en anskaffelse, sikre seg oppdraget med å bygge flere av skolene. En av grunnene er å sikre ressurser, men også å spare transaksjonskostnader, melder upphandling24.se.

Gevinsttak-forslag gir færre velferdsforetak

Antallet nye foretak i svensk velferdssektor synker, samtidig som gruppen etablerte som legger ned virksomheten øker. Politiske forslag om gevinsttak oppgis som den fremste forklaringen, viser en fersk rapport.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.