Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. januar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 5. januarDirektør Inger Helene Venås i Virke ideell og frivillighet (t.v.) og Anita Sundal, advokat næringspolitikk i Virke, er godt fornøyd med at Nærings- og fiskeridepartementet er kommet med en veiledning for reservasjon av anbudskonkurranser for ideelle.

Skriv ut artikkelen

Godt nytt anskaffelsesår til alle våre lesere! Nedenfor kan du bl.a. lese mer om en rapport fra Kofa, den førte norske BVP-kontrakten for bygg og reaksjoner på veiledningen som åpner for å reservere konkurranser om anskaffelser av helse- og sosialtjenester for ideelle aktører. Nye terskelverdier for 2018 og 2019 er på vei, og i Sverige skal det forskes på hvordan man kan øke kollektivtransporten via offentlige anskaffelser – uten at kostnadene skal øke noe særlig.

Kofa-rapport fra 2017

Nytt regelverk og ny gebyrmyndighet har gitt Kofa nye utfordringer, men 2017 har faglig sett ikke vært mer krevende enn andre år. Kofa-nemnda har hittil ikke ilagt gebyr for ulovlige direkte anskaffelser og foreløpig har ikke sekretariatet mottatt mange slike klager, ifølge siste nyhetsbrev fra Kofa i 2017.

Første offentlige BVP-kontrakt på bygg

Omsorgsbygg Oslo KF signerte rett før jul kontrakt med Control AS om bygging av nye Munkerud barnehage etter BVP-metoden, melder anskaffelser.no. Barnehagen skal bygges i massiv tre og blir den første i sitt slag i Oslo.

Gode rutiner for vikar-avtaler

De regionale helseforetakene og Sykehusinnkjøp HF har etablert gode rutiner ved etablering av rammeavtaler for helsepersonellvikarer, konstaterte helse- og omsorgsminister Bent Høie i et svar til Stortinget på spørsmål om Orange Helse-saken.  Likeledes er det etablert strategier for revisjon av rammeavtale for leverandørene.

Nøkkelrolle i digitalisering av anskaffelser

Difi skal effektivisere og forbedre offentlige anskaffelser ved å heldigitalisere anskaffelsesprosessen. Nå søker de inntil åtte personer som kan og vil spille en nøkkelrolle for å sette fart og retning på digitaliseringen av offentlige anskaffelser.

Handlingsrom for ideelle – positivt, sier KS

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) har publisert veiledning om adgangen til å reservere konkurranser om anskaffelser av helse- og sosialtjenester for ideelle aktører. – KS mener det er positivt at departementet har funnet at det er handlingsrom i reglene for å reservere slike konkurranser for ideelle aktører, såfremt visse vilkår er oppfylt.

Handlingsrom for ideelle – ja fra Virke

-Vi er svært tilfreds med at regjeringen nå har kommet med en veiledning som gir offentlige myndigheter et godt utgangspunkt for å reservere konkurranser for ideell sektor, sier direktør Inger Helene Venås i Virke ideell og frivillighet.

Dette er KS Innkjøpsforum

KS Innkjøpsforum (KSI) et fagforum for kommuner og fylkeskommuner som setter fokus på offentlige anskaffelser. På KS’ sine sider kan man nå finne lett tilgjengelig informasjon om forumet og hva det arbeider med og for.

Finansiering av innovative anskaffelser

Regionale Forskningsfond Hovedstaden (RFF Hovedstaden) finansierer inntil seks forprosjekter med inntil kr. 500 000 til hvert prosjekt. Pengene skal dekke prosjekteiers kostnader for gjennomføring av de tre første trinnene i en innovativ anskaffelse: Kartlegge behov, formulere en funksjonsbeskrivelse og gå i dialog med markedet.

Bergen inn i Nettverk for miljømerket innkjøp

Innkjøp konsern i Bergen kommune har meldt seg inn i Nettverk for miljømerket innkjøp. Medlemskapet er i første omgang en prøveordning på 1 år. Det er et kontaktnettverk mellom Stiftelsen Miljømerking i Norge, deltakerne i nettverket og bedrifter som leverer svanemerkede varer og tjenester. Nettverket teller 43 virksomheter.

Artillerisystem til Hæren for 1,8 mrd.

Forsvarsmateriell og sør-koreanske Hanwha Land Systems har signert en kontrakt for 155 mm artillerisystem. De første skytsene vil leveres til troppeprøver allerede i 2019. Hovedleveransen gjennomføres i 2020 og avsluttes i 2021. Kontrakten har en verdi av 1,8 milliarder kroner.

Bare elektronisk ESPD fra nå av

For anskaffelser som offentliggjøres etter 1. januar 2018 er det obligatorisk at benytte Europakommisjonens elektroniske ESPD. I praksis betyr det at man ikke lengre kan bruke papirversjonen av ESPD-formularet, melder danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Nye terskelverdier for 2018-2019

Europakommisjonen har offentliggjort de nye terskelverdiene for 2018-2019 for varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeider. Nærings- og fiskeridepartementet arbeider nå med den norske utgaven av disse terskelverdiene. På denne lenken finner du de nye danske terskelverdieneog via denne de nye svenske.

Anskaffelser skal doble kollektivtrafikk

Forskeren Helene Lidestam har fått 5,6 millioner for å se nærmere på hvordan anskaffelser skal være for å oppfylle den svenske regjeringens mål om å fordoble antallet reiser med kollektivtrafikk innen 2010. Kostnadsøkningen skal holdes under kontroll, melder upphandling24.se.

Slik bestemmes kompetanse-satsing

Studentenes etterspørsel og arbeidsmarkedets behov styrer behovet for høyre utdanning innenfor offentlige anskaffelser. Det slår den svenske regjeringen fast og legger planleggingsansvaret over på læresetene, skriv inkopsrådet.se.

Glemmer å kunngjøre anskaffelsesplaner

Anskaffelsesplanene for alle statlige institusjoner skal offentliggjøres på hjemmesiden Udbud.dk. Men fire av fem ganger skjer det ikke. Planene er et godt verktøy for både virksomheter og myndigheter, mener Dansk Industri, som ønsker seig en systematisk oppfølgning av innsatsen.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. januar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.