Sporveien vant i retten – trikkeanskaffelsen i Oslo fortsetter nå med full styrke

Anbud365: Sporveien vant i retten – trikkeanskaffelsen i Oslo fortsetter med full styrkeSporveiens investeringsprogram for trikk og omfatter innkjøp av 87 nye trikker, oppgradering av infrastruktur og trikkeskinner og utvikling av trikkebaser (garasje, verksted og vaskeanlegg).

Skriv ut artikkelen

Oslo byfogdembete har gitt Sporveien fullt medhold og nekter Siemens innsyn i taushetsbelagt informasjon mellom Sporveien og leverandøren CAF. Siemens har med dette tapt saken som ble anlagt etter at selskapet ikke nådde opp i konkurransen om å få levere de nye trikkene til Oslo. Arbeidet med trikkeanskaffelsen kan dermed fortsette.

Anbud365 får opplyst i Sporveien at man sikter mot å signere kontrakt med den valgte leverandøren så snart som mulig.

Sporveien tildelte 11. juni 2018 kontrakten på leveranse av Oslos 87 nye trikker til det spanske selskapet, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF). Tilbudet fra CAF skåret høyest på teknisk løsning og var best på pris. Siemens leverte 26. juni i år en midlertidig forføyning til Oslo byfogdembete for å få stoppet signeringen av avtalen med CAF. Som en del av saken fremmet Siemens også et krav om innsyn i kontrakten og dokumenter fra forhandlingene med CAF.

Sporveien har vurdert at innholdet i dokumentene som Siemens ønsket innsyn i, er å regne som taushetsbelagt informasjon og forretningshemmeligheter, og at dette er dokumenter som Sporveien plikter å bevare taushet om. Innsynsspørsmålet i saken ble behandlet ved Oslo byfogdembete 22. og 23. august 2018. Retten sier i sin kjennelse at Sporveiens vurdering er riktig og avviste Siemens krav om innsyn. Siemens trakk deretter hele saken fredag 14. september. Det betyr at anskaffelsen av nye trikker til Oslo nå kan fortsette, og at det kan signeres kontrakt med CAF som vant konkurransen om å levere de nye trikkene.

Anskaffelse i henhold til lover og regler

– Sporveien har gjennomført alt arbeid med trikkeanskaffelsen i henhold til de lover og regler som gjelder for offentlige anskaffelser, også behandlingen av innsynsbegjæringer, sier CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen i Sporveien, Marianne Vik. –  Vi er glade for at retten er enig i de vurderingene vi har gjort og ser frem til å fortsette samarbeidet med CAF for å sikre at Oslo innen få år får et fornyet, attraktivt og robust trikketilbud med nye, moderne trikker.

Sporveien er hovedansvarlig for gjennomføringen av Oslo kommunes trikkeprogram, som omfatter oppgradering av trikketraseer, gater og byrom, utvikling av trikkebasene på Grefsen og Holtet (verksted, garasje og vaskelanlegg) og innkjøp av 87 nye trikker. Trikkeprogrammet skal gi Oslo et attraktivt, robust og kostnadseffektivt trikketilbud og de nye trikkene blir standardtrikker med en velutprøvd teknologi tilpasset Oslos forhold. Målet er at alle de nye trikkene skal være på plass i Oslo i løpet av 2024.

Bli den første til å kommentere på "Sporveien vant i retten – trikkeanskaffelsen i Oslo fortsetter nå med full styrke"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.