Viktig brikke i kommuners innkjøpsordning trenger oppdatering

Anbud365: Viktig brikke i kommuners innkjøpsordning trenger oppdateringSammenslåtte kommuner, som nå utgjør en ny enhet med nytt organisasjonsnummer, trenger nye såkalte EierGLN. Fristen for å sende inn informasjon for registrering av nye GLN er satt til 15. november, forteller bransjeansvarlig for offentlig sektor hos GS1 Norway, Marianne Clausen.

Skriv ut artikkelen

Sammenslåtte kommuner, som nå utgjør en ny enhet med nytt organisasjonsnummer, trenger nye såkalte EierGLN. Lokasjonsidentifikatoren GLN (Global Location Number) identifiserer mottaksadresser og er en viktig brikke i mange kommuners innkjøpsordninger. Om kommuner slår seg sammen og beholder det eksisterende organisasjonsnummeret til en av kommunene, behøver man ikke å innrapportere dette innen fristen.

For å garantere at nye og sammenslåtte kommuner har riktig oppdatert informasjon på sine GLN-adresser fra januar 2020, har GS1 Norway satt 15. november som frist for å registrere nye Eier-GLN.

GLN (Global Location Number) er en global standard og identifikator som gjør det enkelt for kommuner å få varer levert på nøyaktig angitt punkt – det vil si hvor i bygget mottakers avdeling befinner seg, og ikke bare på adresse. GLN er i så måte vesentlig for transport innen eHandel.

GLN-identifikatorene er registrert i en GLN base, der transportøren får opp all nyttig leveringsinformasjon – blant annet GPS-koordinatorer – noe som gjør leveransen svært mye enklere.

Nye kommuner – nye adresser

Sammenslåtte kommuner, som nå utgjør en ny enhet med nytt organisasjonsnummer, trenger nye såkalte EierGLN. Fristen for å sende inn informasjon for registrering av nye GLN er satt til 15. november, forteller bransjeansvarlig for offentlig sektor hos GS1 Norway, Marianne Clausen.

– EierGLN er et slags hoved-GLN som alle GLN-nummer i kommunen er samlet under. Alle mottakspunktene i kommunen – enten det er et lærerværelse, en kantine eller et verksted – vil få sine egne GLN underlagt et EierGLN. Samtlige registreres og organiseres i GLN Portalen til GS1 Norway, og skal være klare til bruk 1. januar 2020, sier Clausen.

Finnes unntak

Men det finnes unntak der man slipper å melde inn endringer, forteller Clausen.

– Om kommuner slår seg sammen, men man beholder det eksisterende organisasjonsnummeret til en av kommunene, behøver man ikke å innrapportere dette innen den 15. november, forteller Clausen.

GLN er en global lokasjonsstandard som forvaltes av non-profit organisasjonen GS1. Erfaring viser at GLN effektiviserer tid- og ressursbruk, og dermed gir store økonomiske besparelser både for private og offentlige organisasjoner.

Bli den første til å kommentere på "Viktig brikke i kommuners innkjøpsordning trenger oppdatering"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.