Vil bruke kunngjøringsskjemaer for å skaffe status for kjøp av fossilfrie biler

Anbud365: Vil bruke kunngjøringsskjemaer for å skaffe status for kjøp av fossilfrie bilerPresidenten i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, tar i bruk kunngjøringsskjemaer for å få status for medlemslandenes bilkjøp – om det kjøpes kjøretøy med fossildrivstoff eller om det dreier seg om lav- eller nullutslipps varianter (foto).

Skriv ut artikkelen

EU-kommisjonen vil sikre seg bedre informasjon om status i medlemslandene for arbeidet med å erstatte fossildrevne med lav- eller nullutslipp biler gjennom sine anskaffelser. For å få det til, foreslås at elektroniske kunngjøringsskjemaer endres med sikte på å samle inn slik informasjon i forbindelse med kontraktstildelinger. I en overgangsperiode på om lag et år fra november i år skal både nye og gamle skjema kunne benyttes.

Forslaget fra Kommisjonen er for tiden ute på høring med frist 14. september.

Motivet for endringsforslaget er å finne i arbeidet med å fremme lav- eller nullutslipps kjøretøy – eller andre alternativer. For å skaffe seg relevant informasjon om status og utvikling på dette området, ser Kommisjonen et poeng i å bruke opplysninger fra kunngjøringene i Tender Electronics Daily (TED), som er EUs kunngjøringsbase. Det er tildelingskriteriene Kommisjonen er opptatt av.

Kontrakttildeling

Medlemsstatene har en rapportplikt til EU, og de endrede skjemaene skal bidra til å hjelpe statene med å ivareta denne forpliktelsen. Gjennom å legge opp til innslag i skjemaet som kan si noe om utviklingen når det gjelder utslipp og biler. Det betyr at man bedre vil være i stand til å rapportere status.

I praksis betyr det at de elektroniske skjemaene får nye, valgfrie felter myntet for kontrakttildeling av det offentliges kjøp av kjøretøy.

Oppdatering og forenkling

For å sikre at skjemaets nye felter fremstår i pakt med Kommisjonens miljømål, heter det i forslaget, og at de gir klarhet og konsistens som grunnlag for status. Derfor anbefales en oppdatering av feltene for grønne anskaffelser og at området for innovative anskaffelser burde forenkles. Samtidig tas det i forslaget til orde for at man strammer opp visse språklige forretningstermer – og leger disse til grunn.

Ettersom medlemsstatene trenger en viss tid til å tilpasse seg de nye skjema-utgavene, vil det bli etablert en overgangsperiode der både nye og gamle skjema kan benyttes side-om-side. Forslaget lyder på fra 14. november 2022 til 24.oktober 2023

Bli den første til å kommentere på "Vil bruke kunngjøringsskjemaer for å skaffe status for kjøp av fossilfrie biler"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.