Thommessen ny strategisk samarbeidspartner til Anbud365

Anbud365: Thommessen ny strategisk samarbeidspartner til Anbud365Thommessen, her ved partnerne Wenche Sædal og Eivind J. Vesterkjær, ønskes velkommen som en av fire langsiktige strategiske samarbeidspartnere med Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Nettavisen Anbud365 kan nå ønske Advokatfirmaet Thommessen AS velkommen som langsiktig strategisk samarbeidspartner.

– Thommessen har lang og omfattende erfaring med alle former for offentlige anskaffelser og vi bistår både leverandører og oppdragsgivere i alle ledd av anskaffelsesprosessen. Kunnskapsdeling er noe vi prioriterer, og samarbeidet med Anbud365 gir enda bedre muligheter til å bidra til kunnskapsutveksling på et rettsområde vi er sterkt engasjert i, forteller partner Eivind Vesterkjær.

Sammen med Wenche Sædal ser han frem til å ta fatt på samarbeidet med Anbud365. Sædal ble nylig ble tatt opp som partner i Thommessen. Hun jobbet i Konkurransetilsynet før hun kom til Thommessen som advokat i 2012, og vil som partner ha et hovedansvar for anskaffelser i Thommessen. 

Spennende fagområde

– Anskaffelser er et utrolig spennende fagområde, som lar en arbeide både på operativt plan og med tvisteløsning. Vi inngår ofte som en del av anskaffelsesteamet til oppdragsgiver eller som en del av tilbudsteamet til leverandør, særlig i komplekse anskaffelser. Det er veldig givende å være en del av slike prosesser, forteller Wenche Sædal.

På spørsmål om hvorfor det er så mange saker for domstolene og KOFA som gjelder tildelinger om offentlige, svarer Wenche Sædal at dette trolig skyldes at utfallet av konkurransene har stor betydning for de involverte, kombinert med at regelverket er komplekst og dermed tidvis kan være utfordrende å forholde seg til.

Dokumentasjon og miljøaspekter

– Mange tvister kunne trolig vært unngått dersom både oppdragsgivere og leverandører la enda mer tid ned i utformingen av konkurransegrunnlagene og tilbudene, og dersom oppdragsgiver sørget for god dokumentasjon av valg som har blitt tatt under konkurransen, sier hun.

Et av temaene Thommessen har jobbet mye med de siste årene, og som også har vært mye omtalt i Anbud365 sine spalter, er miljøaspektene ved offentlige anskaffelser.

– Dette har blitt et stadig mer sentralt hensyn i offentlige anskaffelser, noe som reiser nye utfordringer og muligheter for både oppdragsgivere og leverandører. Vi ser at dette temaet engasjerer, og at både leverandører og oppdragsgivere ønsker å lære mer. Det er viktig å sikre god kompetanse både hos oppdragsgivere og leverandører for å oppnå så grønne resultater som mulig, til riktig pris og med et lavt etterfølgende konfliktnivå, sier Wenche Sædal.

Anbud365 svært tilfreds

– Vi er svært tilfredse med at Advokatfirmaet Thommessen nå er på plass som ny langsiktig strategisk samarbeidspartner. Fra før av er Wikborg Rein Advokatfirma AS, Advokatfirmaet Grette AS og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS våre langsiktige, strategiske samarbeidspartnere, og vi er både stolte og ydmyke over å ha med oss nettopp fire av Norges ledende advokatselskaper på laget knyttet til det viktige arbeidet med å styrke og videreutvikle Norges ledende nettavis innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser, sier redaktør i Anbud365, Lennart Hovland.

Han understreker at disse samarbeidsavtalene er viktige for å sikre og styrke Anbud365 som et uavhengig redaksjonelt organ som fortsetter å sette dagsorden og søkelys på aktualiteter og nyheter innenfor fagområdet offentlige anskaffelser.

Nytte og glede for leserne

Som strategiske samarbeidspartnere vil Thommessen sammen med de øvrige samarbeidspartnerne bidra til økt fokus på juridiske aspekter ved offentlige anskaffelser, samt å gjennomføre seminarer og fagdager innenfor dette feltet i samarbeid med Anbud365. – Dette vil være til nytte og glede for våre lesere, som utgjør store deler av de som arbeider og for øvrig har interesser innen fagfeltet offentlige anskaffelser i Norge, understreker redaktør Hovland.

Avtalen med Thommessen trer i kraft 15. mars. Fra samme tidspunkt avslutter Arntzen de Besche Advokatfirma AS sine nær seks år som samarbeidspartner. Anbud365 takker Arntzen de Besche for et godt samarbeid og for deres bidrag til å løfte Anbud365 som en anskaffelsesfaglig spennende nettavis.

Bli den første til å kommentere på "Thommessen ny strategisk samarbeidspartner til Anbud365"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.