Fem-punkt huskeliste til bruk ved begrunnelse av kontraktstildeling

Anbud365: Fem-punkt huskeliste til bruk ved begrunnelse av kontraktstildelingNyttig fem-punkts huskeliste ved begrunnelser.

Skriv ut artikkelen

En huskeliste i fem punkter kan være nyttig å ha med seg når man skal begrunne en kontraktstildeling, spesielt når det er juridisk sakkyndige som står bak. Et dansk advokatfirma har nå lansert en slik liste.

Med utgangspunkt i en sak for Klagenævnet for Udbud lanserer Horten Advokatpartnerselskab en fem-punkts liste over hva som bør være med i en begrunnelse for kontraktstildeling. Saken i Klagenævnet gjaldt en klage fra Euro Therm A/S i forbindelse med en anskaffelse i regi av Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Kjennelsen kom 30. mars i år.

De fem punktene:

  • Tilstrekkelige opplysninger om det seirende tilbudets karakteristika og relative fordeler i forhold til det tapende tilbud.
  • Opplysninger om sentrale elementer som har vært vesentlige og utslagsgivende ved bedømmelse av det seirende og det tapende tilbud for de enkelte under- og delkriterier.
  • Navnet på den seirende tilbyder eller partene i rammeavtalen.
  • Resultatet av evalueringen på delkriterienivå når delkriteriet har hatt vesentlig innflytelse på utfallet av evalueringen.
  • Opplysninger om de forhold som det er lagt vekt på. Begrunnelsen må ikke utelate opplysninger om forhold som er tillagt betydning.

I tilfelle poengtildeling

De danske advokatene legger til at der tilbudene gis poeng på bakgrunn av den kvalitativ evaluering skal poengavgivelsen som utgangspunkt følges av en forklaring på poengtildelingen.  På den måten kommer de kvalitative forskjellene mellom vinnerens tilbud og den tapende tilbyders tilbud frem hvis ikke poengtildelingen er tilstrekkelig selvforklarende.  En opplysning med rene poengangivelser kan som utgangspunkt ikke stå alene, heter det i orienteringen fra Horten Advokatpartnerselskab.

Bli den første til å kommentere på "Fem-punkt huskeliste til bruk ved begrunnelse av kontraktstildeling"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.