Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11.november

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11.novemberSekretariatsleder i Kofa, direktør Anneline Vingsgård, orienterte på Kofas fagdag om nye regler for klagegebyr.

Skriv ut artikkelen

Flere nye regler for klagegebyr i Kofa. Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) med råd mot korrupsjon. EU vil ha dialog om grønnere og mere effektive kjøp av el–kraft. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Viktige, nye regler for klagegebyr

På Kofas fagdag i Bergen 10. november gav sekretariatsleder, direktør Anneline Vingsgård en oversikt over viktige, nye regler klagegebyr fra 1. januar 2017:

  • Samme beløp på 8000, men klagegebyret betales tilbake dersom klagenemnda finner at bruddet har påvirket resultatet av konkurransen.
  • Ved ulovlige direkte anskaffelser betales gebyret tilbake i sin helhet dersom klagenemnda kommer til at det foreligger en ulovlig direkte anskaffelse.
  • Dersom klagen på en ulovlig direkte anskaffelse trekkes, så kan klagenemnda fortsatt behandle saken og ilegge gebyr

Gode Difi–råd mot korrupsjon

På anskaffelser.no finner du nå du gode råd, maler og eksempler på hvorledes korrupsjon kan forebygges ved offentlige anskaffelser. Ledelsen har et spesielt ansvar, heter det.

Vil at anskaffelsesregelverket blir klarere

Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft mener at Norge bør øke bruken av tre i bygg. – Mitt ønske er at anskaffelsesregelverket blir klarere slik at tolkningsmulighetene blir redusert til fordel for miljøet, sier arkitekt Ole Wiig i Narud Stokke Wiig til bygg.no.

Tester ut innovativ anskaffelse

Caverion har installerte et nytt ventilasjonsanlegg på Trosterud skole. Undervisningsbygg tester også ut løsningen fra Systemair A/S på en annen skole. Systemair A/S var den andre vinneren i den innovative anskaffelsen, og deres innovative løsning utvider kapasiteten i eksisterende lufteanlegg slik at man når dagens krav til luftkvalitet.

Læringsarena for før-kommersielle anskaffelser

Nasjonalt program for leverandørutvikling ønsker velkommen til tre begivenhetsrike dager i Stockholm for kompetanse- og nettverksbygging. Temaet i år er før-kommersielle anskaffelser. I programmets regi arrangeres det årlige studieturer, og i år legges denne til Stockholm fra 30. november til 02. desember.

Kunngjør ny, løpende avtale

Helse Sør-Øst RHF tar så langt sikte på å gå ut med varsel ila november i år, men utlysning av ny, løpende avtale i rusbehandlingen i januar/februar 2017. Helse Sør-Øst RHF vil først ved den endelige utlysningen ta stilling til spørsmål om bl.a. avtalelengde, ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie i et svar på spørsmål fra Stortinget.

Sykehusene får ny dataleverandør

Kontrakten som Dustin Norway AS har gjort med Sykehusinnkjøp HF er verd i overkant av 100 millioner kroner årlig, og er en av de største klientavtalene i Norge. Med et innkjøp av rundt 11.500 stasjonære og 7000 bærbare datamaskiner årlig er norske sykehus en svært attraktiv kunde for dataleverandører.

Konkurranse om stor ombygging i Tromsø

Statsbygg har startet konkurransen om hvem som skal bygge om 1800 kvadratmeter i et universitetsbygg i Tromsø. Det er lokalene til medisin- og helsefag ved UiT, Norges arktiske universitet som skal gjennom en etterlengtet oppgradering.

EU–dialog for innovative el–kjøp

EU–kommisjonen planlegger å innlede en dialog for å gjøre offentlige kjøp av elektrisitet grønnere og mer effektivt. Det er offentlige innkjøpere som er målgruppen for dialogen. Man ønsker å få kartlagt beste praksis og å diskutere og evaluerer innovative anskaffelsesmodeller.

Internasjonal standard for bærekraftige anskaffelser

Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO holder på med en veiledning for bærekraftige anskaffelser, ISO 20400. Den skal gjøre lettere den delen av bærekraftsarbeidet som går på å kople opp mot anskaffelser, melder Upphandling24.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11.november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.