Tar i bruk anskaffelse for å få innovative innspill til integrering av flyktninger

Anbud365: Tar i bruk anskaffelse for å få innovative innspill til integrering av flyktningerKonkurransen «European Social Innovation Competition» ble innstiftet av EU–kommisjonen i 2012. I år er temaet innovasjoner som kan støtte integrering av flyktninger og immigranter.

Skriv ut artikkelen

Ti deltakere fra seks europeiske land – ingen norske – kjemper om å vinne EU–konkurransen om innovative og kreative løsninger for integrering av flyktninger og migranter. Bakgrunnen for konkurransen er flyktningkrisen. EU–kommisjonen ønsker å ta vare på og utvikle flyktningenes og immigrantenes potensial og har invitert til en form for før–kommersiell anskaffelse for å få svar på hvordan dette best kan gjøres.

Konkurransen «European Social Innovation Competition» ble innstiftet av EU–kommisjonen i 2012. I år er temaet innovasjoner som kan støtte integrering av flyktninger og immigranter. Det kan gjelde produkter, teknologi, tjenester og modelløsninger.

Innovasjonene kan relatere seg til alle sider ved mottaks– og integreringsprosessen. Eksempler er utvikling av utdannelse og kompetanse, entreprenørskap og sysselsetting, tilgang til husvære og helsetjenester, trygghet og menneskerettigheter eller integrering i samfunnet og kulturelt mangfold.

Flyktningledede innspill

Innspill som innebærer at flyktninger og/eller migranter enten står i spissen for prosjektet eller har bidratt til å utvikle det, blir særlig satt pris på.

Innovasjoner og kreativ tilnærming trengs for å realisere potensialet til flyktninger og migranter, skriver EU–kommisjonen, som har døpt inneværende års konkurranse for «Integrated Futures». Mange av dem, heter det, har potensial til å bli kommende entreprenører og innovasjonsaktører. Uten rett veiledning og støtte kan deres dyktighet og kompetanse bli kastet vrak på og de blir marginalisert.

Avgjøres 27. oktober

Prisutdelingen i konkurransen skal foregå i Brussel 27. oktober, og der skal de ti finalistene konkurrere om tre priser til en verdi av om lag 450 000 norske kroner hver (etter dagens kurs). I finalen er det tre tyske deltakere, to fra Storbritannia og en fra hver av disse: Belgia, Irland, Tyrkia, Hellas og Spania.

Da fristen for første fase i konkurransen løp ut – i april i år – var det kommet inn 1056 ideer fra 36 land. Av disse ble 30 semifinalister plukket ut. De fikk mentorhjelp til å utvikle sine ideer videre. Blant de 30 var det to nordiske – en fra Finland og en fra Danmark.

Konkurransen var åpen for enkeltpersoner, grupper og organisasjoner i EU–området og i land som deltar i «European Horizon 2020»–programmet. Norge er assosiert deltaker i programmet, men ingen norske deltakere nådde altså opp i konkurransen «Integrated Futures».

Bli den første til å kommentere på "Tar i bruk anskaffelse for å få innovative innspill til integrering av flyktninger"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.