Har lagt fram sju prioriteringer som marsjordre for skotske anskaffelser

Anbud365: Har lagt fram sju prioriteringer som marsjordre for skotske anskaffelserNick Ford har vært Director of Procurement and Property i den skotske regjeringen siden juli 2020. Nå er et prioriteringssett kommet fra den gruppen han leder.

Skriv ut artikkelen

Sju prioriteringer skal sette sitt preg på offentlige anskaffelser i Skottland i 2021 og 2022. Det er sentralmyndighetene i landet som står bak valget av prioriteringer som gjelder alle som steller med slike anskaffelser. Økt lederforståelse for betydningen av anskaffelser er en prioritering, kompetanseløft en annen. Men først og fremst preges prioriteringene av satsing på bærekraft – og hva man har lært av covid19 og brexit.

De som har ansvaret for den offentlige anskaffelsespolicy’en i den skotske regjeringen, har utviklet prioriteringene for alle innkjøpsledere i landet. Prioriteringene skal vise at myndighetene ønsker å bruke innkjøpsmakten til å levere og påvirke det som er til beste for Skottlands befolkning.

I en av prioriteringene heter det det at man skal øke synligheten av anskaffelser, slik at alle ledere kan forstå sin rolle i å drive og etablere anskaffelser til beste for befolkningen.

Under overskriften «re-etablering av bærekraftig økonomi» heter det at man ønsker å utvide styrken i bærekraftige anskaffelser ved å søke å levere bredere sosioøkonomiske fordeler til lokalsamfunnene. Dette betyr støtte til en ansvarlig anskaffelsespraksis, som inkluderer tilfredsstillende miljø og økonomi, bl.a. å legge inn muligheter for arbeid for vanskeligstilte grupper i flere kontrakter.

Risiko-tiltak

Det skal skaffes oversikt over – og søke reduksjon av – de kommersielle risikoene knyttet til en mulig geopolitisk, sosial og helsemessig utvikling for å være sikre på at leveringskjedene som understøtter offentlige service sikres. Skottene nevner covid19 og brexit som eksempler. Denne type risiko skal reduseres og styres, heter det.

Påvirkningsmulighetene gjennom bærekraftige anskaffelser skal – gjennom koordinerte tilbakemeldinger – også kartlegges fra en bred vifte av måltilnærminger for å teste effekten. Målet er å finne ut hva som er ønsket og mulig rent praktisk og dermed lage en plan for å følge opp.

Klima og sirkulær

Alt hva Skottland bruker på anskaffelser årlig, skal mobiliseres til støtte for forpliktelser i forbindelse med klimaendringer og sirkulærøkonomi. Risiko skal kartlegges og reduseres, muligheter og prioriteringer skal løftes frem.

Kompetanse er blant prioriteringene. Gjennom sektorvise Centres of Expertise skal man kjempe for, støtte og etablere profesjonalisering, heter det. Det er tale om talentutvikling og om å støtte interesserte som går fra privat til offentlig eller fra en annen avdeling over til offentlige anskaffelser. Det skal dessuten gis støtte til profesjonelle standarder for rekruttering og utvikling.

Beste praksis Likeledes fremgår det av listen med skotske prioriteringer for 2021-2022 på anskaffelsesområdet at man skal oppmuntre til og støtte felles utviklede nasjonale og sektorvise systemer og beste praksis-verktøy.

Bli den første til å kommentere på "Har lagt fram sju prioriteringer som marsjordre for skotske anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.