SMB-tung ny, nasjonal anskaffelsesstrategi i Skottland

Anbud365: SMB-tung ny, nasjonal anskaffelsesstrategi i SkottlandSkottland har lansert sin nye nasjonale anskaffelsesstrategi for perioden 2024 til 2028. På bildet Nick Ford, direktør for anskaffelser og eiendom i den skotske regjeringen.

Skriv ut artikkelen

Den nye nasjonale skotske anskaffelsesstrategien legger stor vekt på å få SMB, frivilligheten og vernede bedrifter med i konkurransen om offentlige kontrakter. En veiledning foreligger allerede og en handlingsplan skal utvikles. Likeledes skal tilgangen på offentlige oppdrag av lavere verdi på Skottlands kunngjøringsportal gjøres enklere.

Den skotske regjeringens anskaffelsesstrategi for 2024-2028 beskriver hvordan de planlegger å gjennomføre sine anskaffelser fra dags dato til og med 31. mars 2028. Strategien vil bli tatt opp til vurdering årlig for å sikre at den står seg, heter det, slik at endringer kan komme på tale om utviklingen tilsier det. Anskaffelser har en sentral rolle å spille i den skotske regjeringens tiårige program for Public Service Reform.

Samarbeid og SMB

Samarbeid mellom sentrale og lokale myndigheter, og tilrettelegge for lokal utvikling er bærebjelker i strategien. Utover klimakrisen er det imidlertid lite å hente for den som leter etter hvilke beredskaps-hensyn skottene har tenkt å bake inn i sine anskaffelser de kommende årene.

Derimot er de små og mellomstore bedriftene (SMB), den såkalte tredje sektor (frivilligheten) og offentlig støttede bedrifter med et sosialpreget formål (vernede bedrifter) viet mye oppmerksomhet. Det fremgår av strategien at man skal se på hvordan man gjennomfører anskaffelser med sikte på å bygge ned barrierene for disse gruppenes deltakelse i det offentliges anskaffelser.

En forpliktelse

Det fremheves at SMB, frivilligheten og støttede bedrifter er kritiske for den sosiale, økonomisk og miljømessig helsen i Skottland. Det hviler en forpliktelse på myndighetene til å utnytte anskaffelsesreglene så langt råd er, for å gjøre det så enkelt som mulig for disse gruppene å by på og vinne offentlige anskaffelser kontrakter og/eller delta i lokale forsyningskjeder.

En handlingsplan for SMB og tredje sektors leverandører skal utvikles for å øke deres oppmerksomhet om og evne til å engasjere seg i offentlige anskaffelser, fremgår det av strategien. En veiledning med samme formål er utarbeidet av myndighetene og representanter for disse gruppen allerede.

Skotsk Doffin

Alle offentlige kunngjøringer offentliggjøres i Public Contracts Scotland (PCS) – skottenes Doffin. I regjeringens anskaffelsesstrategi slås det fast at myndighetene forplikter seg til å gjennomgå prosessene og retningslinjene knyttet til å forbedre SMBs tilgang til oppdrag av lavere verdi.

Bli den første til å kommentere på "SMB-tung ny, nasjonal anskaffelsesstrategi i Skottland"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.