Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 24. februarMed styreleder Lin Helliesen fra Stavanger kommune i spissen samles KS Innkjøpsforum til årssamling i Trondheim i mai.

Skriv ut artikkelen

Kommunale innkjøpere samles til årssamling i mai, og 27. april trommer Difi sammen til sin årlige EHF–konferanse. Doffin mangler kunngjøring av kontraktstildelinger for over 4000 konkurranser. En internasjonal undersøkelse er i gang for å kartlegge når foretak der det forekommer lovbrudd, deltar i offentlige anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Årets EHF–konferanse 27. april

Difi inviterer til den årlige EHF-konferansen, som er en faglig møteplass for offentlig og privat sektor i utviklingen av digitale anskaffelses- og betalingsprosesser. Digitalisering er ryggraden i en effektiv offentlig sektor og et konkurransedyktig næringsliv. Årets konferanse går av stabelen 27. april i Oslo.

Etterlyser svar om 4 000 kontrakter

I følge Doffin mangler kunngjøring av tildeling av kontrakt for 4 258 konkurranser i perioden januar 2015 til august 2016. Nå ber Difi som svar fra virksomhetene.

KSIs årssamling i mai

KSI Årssamling gjennomføres i Trondheim 2017 10. – 11. mai 2017 under vignetten «DEN GODE INNKJØPER Kompetent, seriøs og handlekraftig». Med utgangspunkt i nytt regelverk skal vi fordype oss i innkjøperrollen, heter det. Frist for påmelding er 20. april.

Vil gi innspill til stortingsmelding

De offentlige innkjøpsmarkedet er svært viktig for mange MEF-bedrifter. MEF (Maskinentreprenørenes forbund) ønsker således å komme med konstruktive forslag til arbeidet med ny stortingsmelding som kan bidra til positive endringer og forbedringer i deres bransjer.

Lærlinger og kommunalt eide selskaper

Offentlige oppdragsgivere skal i en del av sine kontrakter kreve at leverandører er tilknyttet en lærlingordning, og at en eller flere lærlinger deltar i arbeidet med å oppfylle kontrakten. For kommunalt eide selskaper som primært driver ikke-økonomisk aktivitet, og som dermed må følge anskaffelsesreglene, inntrer plikten ved bestemte vilkår.

Rehab–avtaler på 8 år

Helse Midt–Norge vil kunngjøre anskaffelse av rehabiliteringstjenester lokalisert til deres opptaksområde innen 1. juli i år, fremgår det av et styredokument. Antatt avtalevarighet er inntil 8 år. Rehabilitering i spesialisthelsetjenesten i Midt-Norge består bl.a. av 10 private leverandører som har avtale med Helse Midt-Norge RHF.

Bane Nor anker Follobane-dom

Bane Nor har bestemt seg for å anke Follobane-dommen fra Oslo tingrett til Borgarting lagmannsrett, ifølge bygg.no. I dommen fastslo Oslo tingrett at tilbudet fra entreprenøren Condotte på kontrakten «EPC Civil Oslo S» skulle vært avvist. Retten gav også Skanska medhold i krav om positiv kontraktsinteresse på 306 mill pluss saksomkostninger.

Øke etikk–kompetansen?

Initiativ for etisk handel (IEH) melder at det fortsatt er ledige plasser på to av vårens arrangement for offentlig sektor. Det gjelder en workshop 4. april, «Hvordan stille kvalifikasjonskrav for etisk handel og evaluering av kravene», og et kurs 13. juni: «Risikostyring med hensyn til menneskerettigheter ved offentlige anskaffelser».

Pris for bærekraft og innovasjon

Påmelding av kandidater til 2017 Procura+–prisen kan skje frem til 30. juni i år. Prisens formål er å løfte frem bærekraftige og innovative anskaffelser og synliggjøre de mest dynamiske, fremoverlente og innovative offentlige virksomheter og deres initiativ. Oslo kommune med prosjektet Omsorg+ på Kampen kom til finalen i 2014.

Vil vite mer om lovbrytere

Hjelp oss med å få vite mer om uregelmessigheter i forbindelse med offentlige anskaffelser, oppfordrer Brottsförebyggande rådet (Brå) i Sverige. De er med i en internasjonal undersøkelse om når foretak der det forekommer lovbrudd, deltar i offentlige anskaffelser.

Drøftet mer effektiv håndheving

Første møte i EUs nettverk for nasjonale håndhevingsorganer er gjennomført, der også representanter for Norge og Sveits deltok. Tema var måter å få disse organene til å arbeid enda mer effektivt. Konklusjonen var bl.a. opprettelse av et «scoreboard» for å samle inn opplysninger om utfall av ulike saker i forskjellige land.

Nytte av «reisende i grønne innkjøp»

Ordningen med «reisende eksperter i grønne innkjøp» i Danmark har gitt resultater. Åtte nye, målrettede miljøinnsatser er satt i gang hos offentlige innkjøpere. Det dreier seg om å kjøpe miljøriktig, hjelpe med å utvikle grønne innkjøpsstrategier og til å integrere miljøvennlige kjøp i virksomhetens generelle innkjøpsstrategi etc.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.