Svensk innkjøpsprogram etter norsk modell

Anbud365 - Svensk innkjøpsprogram etter norsk modellSvenskene satser på et eget , norskinspirert program for å fremme innovasjon i offentlige anskaffelser gjennom tidlig dialog i perioden 2015–2019.

Skriv ut artikkelen

Sterkt inspirert av norske erfaringer setter nå svenskene i gang et eget, fireårig program for å fremme innovasjon gjennom offentlige anskaffelser.

Det er Upphandlingsmyndigheten i Sverige som har etablert programmet. Myndigheten har flere tydelige paralleller med Difis avdeling for offentlige anskaffelser. Det var regjeringen i vårt naboland som etablerte myndigheten i fjor. Dens formål er å gi støtte gjennom å utvikle og formidle kunnskap, verktøy og metoder for offentlige anskaffelser.

Norsk program

Svenskene har lenge før Upphandlingsmyndigheten ble etablert, interessert seg for vår norske Nasjonalt program for leverandørutvikling og hva de arbeider med og har fått til. Det har vært felles møter og befaring, og en form for forprosjekt ble etablert i Sverige før Upphandlingsmyndigheten kom til. Det er Difi, KS og NHO som er hovedaktørene i det norske leverandørutviklingsprogrammet.

Upphandlingsmyndigheten har i oppdrag fra sin regjering å fremme innovasjon i offentlige anskaffelser gjennom tidlig dialog i perioden 2015–2019. Tidlig dialog med leverandørmarkedet, før konkurransen settes i gang, og bruk av funksjonskrav og ikke detaljerte og spesifiserte krav i konkurransegrunnlaget, har vært hovedpilarene i det norske programmet.

Program för utvecklande inköp

For å løse regjeringsoppdraget har Upphandlingsmyndigheten nå organisert opp Programmet för utvecklande inköp. Programmet skal stimulere nye løsninger og bidra til utvikling av offentlige anskaffelser, heter det på myndighetens nettside. Formålet er å bistå med konkret støtte og hjelp i anskaffelsesprosjekter, utdanne og inspirere – i tillegg til å formidle erfaringer og eksempler.

Som i det norske programmet tilbys tilretteleggingshjelp. Det kan dreie seg om å lede workshops og dialogmøter, komme med forslag til forbedringer når det gjelder prosess, delta i prosjektmøter og være med å «spille ball» med den virksomheten som står for anskaffelsen.

Bli den første til å kommentere på "Svensk innkjøpsprogram etter norsk modell"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.