Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 våren 2023

Anbud365: En bønn fra oppdragsgiver til leverandørene når tilbud utarbeidesArtikkelforfatteren har satt sammen noen sentrale huskeregler for leverandørene som de kan ta med seg når de former tilbudene sine.

Skriv ut artikkelen

Samme artikkel som toppet listen over sist høsts 25 mest leste på Anbud365, gjentar bedriften når våren i år oppsummeres. Slikt har aldri i nettavisens drøyt syvårige historie skjedd før. Det er senioradvokat Malene Reinertsen, Wikborg Rein, som med sin artikkel om prisjusterings-krav står for dette. Hun er for øvrig også bidragsyter til en annen artikkel, som er blant topp 3 av de 25 i vår. Ellers er en snart seks år gammel artikkel skrevet av Terje Stepaschko med på listen, der Jacob M. Landsvik har hele tre artikler med.

Til sammen er det nå 5200 artikler å velge mellom på Anbud365, hvorav 433 er lagt ut i løpet av våren i år. Det er antall sidevisninger som er lagt til grunn for oversikten. Fra 1. januar t.o.m. 31.juni var det nær 393 000 slik for Anbud365s vedkommende. Å sette strek ved nr. 25 av artiklene er i og for seg ganske urettferdig. Leserinteressen for artiklene gjør at artiklene ligger tett som hagl.

I statistikken har vi hoppet over faste poster som «Offentlige anskaffelser: Stort og smått», «Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten», «Anskaffelseskaffe» og «Anskaffelsespodden». Hadde de fått delta, ville listen sett ganske annerledes ut! Også faste menypunkter er utelukket. Det samme gjelder omtaler av våre webinarer/seminarer.

Publiseringsdato er å finne i parentesene, og der det ikke dreier seg om våren 2023 er årstall oppgitt. Jacob M. Landsvik har, som den eneste, tre artikler på listen, men Malene Reinertsen og Terje Stepaschko to.  Og det tok bare et par uker fra publisering til en høringsuttalelse fra innkjøperne ved Universitetet i Bergen kapret en plass blant topp 10 på listen.

 1. Hvordan skal oppdragsgiver forholde seg til prisjusteringer som leverandøren krever underveis i avtaleperioden? Av senioradvokat Malene Reinertsen, Wikborg Rein Advokatfirma. (9.november 2022)
 2. Disse 24 er foreslått som nye Kofa-medlemmer (18.april)
 3. HR-2023-206-A: Dersom kontraktsinngåelse er i strid med anskaffelsesregelverket, kan ikke leverandøren kreve erstatning for positiv kontraktsinteresse Av advokatfullmektig Patrick Oware og senioradvokat Malene Reinertsen, begge Wikborg Rein Advokatfirma (2.februar)
 4. Tillit og mistillit i anskaffelsesprosessen Av Terje Stepaschko, avdelingsleder Juridisk og anskaffelser, Oslobygg KF (20.mars)
 5. Lovlige og ulovlige avklaringer – hvor går grensen? Av Peter Aadland, Isabell Fjetland og Fredrik Aadahl – alle i CMS Kluge (21.mars)
 6. Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 høsten 2022 (3.januar)
 7. Hvilke feil skal gi erstatning? Av partner Alf Amund Gulsvik, CMS Kluge Advokatfirma (15.februar)
 8. Foreslår innsynsbegrensninger, vil prisjustere 100 000-grensen  Universitetet i Bergen (UiB) ved Seksjon for innkjøp til Anskaffelsesutvalget (14.juni)
 9. Får «rødt lys» for forslaget om skjerpede miljøkrav – for dårlig utredet Regelrådet om forslaget fra næringsminister Jan Christian Vestre og hans departementet om skjerpede miljøkrav i offentlige anskaffelser (20.februar)
 10. DFØ i år: Nå kommer beste praksis for kontraktsoppfølging (17.januar)
 11. Skjerpede miljøkrav: 155 har ment noe, og flertallet er klart Høringssvar om forslaget til skjerpede miljøkrav (14.mars)
 12. Bane NOR-sjefen sier han ikke visste … Av Jacob M Landsvik, spesialrådgiver, Ressurser på avveie AS (11.januar)
 13. 10 råd til offentlige innkjøpere som kan bidra til et langt og lykkelig liv (del I) Av Jacob M Landsvik, spesialrådgiver, Ressurser på avveie AS (2. januar) 2023
 14. Unngå å stille for mange absolutte krav – et praktisk tips til hvordan oppdragsgiver kan unngå å ende opp med tilbud med lav kvalitet Av Tine Sæbø, jurist/senior manager og Marte J. Røkke, jurist/rådgiver – begge Inventura (22.mars)
 15. Bruk handlingsrommet – her er 10 gode råd for å lykkes Advokat & sertifisert tvistemekler Harald Alfsen i Stiegler Advokatfirma AS på NHOs anskaffelseskonferanse (31.mai)
 16. Slår alarm etter tingrettsdom om hemmelighold av legemiddelpriser adm. dir i legemiddelfirmaet MSD Norway, dr. Muhammed “Mo” Ali, om norsk tingrettsdom (12.januar)
 17. Behov for en praksisendring etter ny avklaring fra Høyesterett? Av Marie Braadland og Silje Grimseth Ullebust – begge partnere i Advokatfirmaet Grette (2.februar)
 18. Økokrim-sjefen eksklusivt til Anbud365 om korrupsjonsrisiko ved offentlige anskaffelser (20.april)
 19. Beste praksis i offentlige anskaffelser er ikke for amatører Av Jacob M Landsvik, spesialrådgiver, Ressurser på avveie AS (8.februar)
 20. Dette er de nye Kofa-medlemmene, ny leder (16.juni)
 21. Skifte i Kofa, minst fem nemndsplasser kan bli ledige fra 1. juli (14.mars)
 22. Slik kan du stille målrettede miljøkrav – uten store kompetansekrav Klima- og bærekraftsdirektør Tina H. Sølvberg i Telenor om Science Based Targets som bærekraftskrav til sine «hverdagslige» innkjøp (22.mai)
 23. Direkte anskaffelse fra én leverandør under terskelverdien på 1.1 millioner kroner Av Terje Stepaschko, avdelingsleder Juridisk og anskaffelser, Oslobygg KF (3.oktober 2017)
 24. Hva er greia med disse beslutningstakerne? Av Tore Magler Wiggen, konsulent/kontrakter og anskaffelser/Dynabyte Consulting AS (27.april)
 25. Slåss «for livet» i domstolene etter regelbrudd, bare tap så langt Bodø, Sørfold og Fauske mer enn vanlig engasjert i kamper i rettsapparatet (4.januar)

Bli den første til å kommentere på "Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 våren 2023"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.