Hils på 11 Anbud365-kommentatorer!

Anbud365: Hils på 11 Anbud365-kommentatorer!Tre av de 11 Anbud365 - kommentatorene, fra venstre: Birgitte Gullestad (innkjøpssjef i Bergen kommune), Espen I. Bakken (partner Arntzen de Besche) og Ulla Listerud (avdelingsleder Innkjøp Ski kommune).

Skriv ut artikkelen

Det er svært viktig for Anbud365 å få fram i lyset synspunkter fra dem som virkelig kjenner innkjøpshverdagen. Og fra uavhengige eksperter. Derfor har vi etablert et kommentatorkorps som med ujevne mellom utfordres til å komme med sine synspunkter på aktuelle tema. Korpset er nå fornyet, og vi ønsker velkommen de 11 som i månedene fremover skal glede oss med sine kommentarer.

Kommentatorkorpset til Anbud365 ble etablert for temmelig nøyaktig ett år siden. Siden den gang er medlemmene av korpset utfordret flere ganger om viktige temaer på området offentlige anskaffelser. Deres kommentarer har funnet veien til våre spalter, der vi har erfart at det har vært populært lesestoff. Dette er synspunkter fra offentlige innkjøperne, miljøer tett knyttet til disse og leverandører.

Kontakten med «det levande livet» er svært viktig for Anbud365, nær sagt en bærebjelke i vår publiseringsvirksomhet. Ikke minst er de som kjenner den praktiske hverdagen i anskaffelses–Norge viktige bidragsytere. De vet hva det dreier seg om, og de må høres. Det vil vi fortsatt la dem gjøre i våre spalter.

Vi har ved ettårs-merket gjort en smule endringer i sammensetningen av korpset. Noen fra den første gjengen fortsetter – det er vi svært glade for. Noen er nye – dem er vi like glade for å ha med på laget. Et hjertelig velkommen til alle! At så mange av dem vi spurte og som svarte på vår henvendelse, sa ja til å være med i kommentatorkorpset gledet oss.

Kommentatorkorpset

I alfabetisk rekkefølge er dette de deltakerne fra innkjøpermiljøet som fortsatt er med i kommentatorkorpset:

 • Gunn-Sølvi Arveschoug, seksjonssjef Anskaffelser/Politiets Fellestjenester
 • Ulla Listerud, avdelingsleder Innkjøp Ski kommune
 • Arve Sandvoll, rådgiver fellesenheten for anskaffelser Gjøvikregionen
 • Grete Teigset Solli, spesialrådgiver miljø og samfunnsansvar
 • Øystein Sætrang, innkjøpsleder i Hedmark fylkeskommune

Fire nye fra innkjøpermiljøet trer på inn i korpset. I alfabetisk rekkefølge:

 • Birgitte Gullestad, innkjøpssjef i Bergen kommune
 • Jacob M. Landsvik, innkjøpssjef Universitetet i Oslo
 • Magne Paulsrud, seniorrådgiver Initiativ for etisk handel
 • Bård Skage, innkjøpssjef i Helse Midt-Norge RHF

I tillegg ønsker vi velkommen til korpset representanter for våre samarbeidspartnere:

 • Espen I. Bakken, partner, for Arntzen de Besche
 • Alf Amund Gulsvik, Specialist Counsel, for Wikborg Rein

Vi arbeider med å supplere korpset med et par deltakere til, hvorav vi gjerne skulle sett en representant fra det nordnorske miljøet for offentlige anskaffelser.

Også leverandørene er representert i korpset – fortsatt med spesialrådgiver Johan Henrik Bjørge, NHO Service. Valget av Bjørge er enkelt – en av representantene på leverandørsiden som har meget god kompetanse på offentlige anskaffelser. NHO Service er en av de største landsforeningene i NHO–systemet, og representerer tjenestebransjer som så å si alle har det offentlige som en vesentlig kunde. Likeledes er medlemmene i foreningen alle i bransjer der det tidvis står sterkt strid om konkurranseutsetting.

Slik foregår det

Kommentatorkorpset får fra tid til annen invitasjon fra redaksjonen til å kommentere nærmere bestemte problemstillinger, og så kan de som vil, har tid etc. bidra. Det er helt opp til dem selv. Selvsagt kan de også kommentere noe de ser uten å bli invitert til det, og: Dette betyr ikke at ikke andre fra innkjøpsmiljøet også kan kommentere – enten i egne felter på siden eller i form av en redaksjonell artikkel. Intet publiseres før teksten er godkjent av den som står bak teksten.

Nå er anbud365.no imidlertid ikke en nettutgave av Speakers Corner – alt som kommer inn må her gjennom det redaksjonelle nåløyet først.

Bli den første til å kommentere på "Hils på 11 Anbud365-kommentatorer!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.