Hils på Anbud365s kommentatorer!

Anbud365: Hils på Anbud365s kommentatorer!Anbud365-kommentatorene på rad og rekke: Øverste rekke, fra venstre: Jorunn Birkeland, Gjesdal kommune, Marie Braadland, Grette, Trine Lise Fromreide, Simonsen Vogt Wiig, Siri Hodne, Trifid og Bjørn Johansen, Bearingpoint. Annen rekke, fra venstre: Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS, Ida Laustsen, LUP (Leverandørutviklingsprogrammet), Malene Reinertsen, Wikborg Rein, Bård Sandbæk, Statsbygg og Arve Sandvoll, Ikomm AS. Nederste rekke, fra venstre: Grete Teigset Solli, Sykehusinnkjøp, Wenche Sædal, Thommessen og Øystein Sætrang, Innlandet fylkeskommune

Skriv ut artikkelen

Tretten innkjøpere, leverandører og advokater utgjør Anbud365s nye kommentatorkorps. Dette er eksperter med solid kunnskap om offentlige anskaffelser som fra tid til annen blir utfordret av redaksjonen til å kommentere aktuelle anskaffelsesspørsmål. Den første serien med kommentarer er allerede godt i gang. Poenget er å få frem synspunkter fra de som kjenner anskaffelses-hverdagen best – ikke til fortrengsel for andre med meninger, men som et svært verdifullt supplement.

Anbud365 er Norges eneste rendyrkede nettavis for offentlige anskaffelser. Det er en arena der så vel innkjøperes og leverandørers synspunkter skal komme frem, ikke bare i form av bidrag fra deres respektive intresseorganisasjoner, men også fra den enkelte. Noe heter «den vet best som har skoen på». Få er nærmere på anskaffelseshverdagen enn de to nevnte gruppene.

Synspunkter

Dette er motivasjonen bak reetableringen av ordningen med Anbud365-kommentatorer. Vi inviterte de som hadde vært med i korpset forrige gang til å være med, og vi inviterte via nyhetsbrevet. Responsen på invitasjonen til å være blant Anbud365s kommentatorer var gledelig.

Ordningen fungerer slik at Anbud365 ber kommentatorene om synspunkter på en konkret sak/konkret tema. Den eller de som har tid, lyst og anledning – føler seg kallet – sender oss noen ord, som vi så publiserer. Det er ingen forpliktelser i dette av typen at man må svare på alle temaene.

Samarbeidspartnerne

Men dette gjør at vi får frem synspunkter i våre spalter på konkrete saker fra innkjøpere og leverandører. Det er verdifullt – og, vil vi tro, av interesse for leserne å se hvordan kollegaer ser på ulike spørsmål.

I tillegg blir også våre samarbeidspartnere invitert til å komme med synspunkter som del av kommentator-ordningen. Samme spilleregler for dem. Forskjellen er at det her er utpekt kontaktpersoner for hvert av de fire advokatfirmaene. De kan, hvis ønske eller behov, f.eks. sende utfordringen til en kollega i firmaet som kanskje ivrer etter å svare.

Kommentatorene

Vi har fått kommentatorer som dekker et vidt spekter med solid erfaring som fellesnevner. Disse er:

Jorunn Birkeland, Gjesdal kommune
Øystein Sætrang, Innlandet fylkeskommune
Bård Sandbæk, Statsbygg
Ida Laustsen, LUP (Leverandørutviklingsprogrammet)
Siri Hodne, Trifid
Grete Teigset Solli, Sykehusinnkjøp
Arve Sandvoll, Ikomm AS
Bjørn Johansen, Bearingpoint
Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS

… og fra våre samarbeidspartnere:

Malene Reinertsen, Wikborg Rein
Marie Braadland, Grette
Trine Lise Fromreide, Simonsen Vogt Wiig
Wenche Sædal, Thommessen

Skatteetaten har også en plass blant kommentatorene, men hvem der som skal bekle rollen, er ikke avklart ennå.

Publiserte kommentarer

For tiden har vi invitert kommentatorene til å mene noe om sammenhengen mellom kvalitet på tildelingsbrev og omfanget av innsynskrav, se foreløpig:

Anbud365-kommentatorene (I): Slik kan behov for innsyn og klager reduseres (Jacob Landsvik, Ressurser på avveie AS)
Anbud365-kommentatorene (II): Enda bedre begrunnelser kan begrense strøm av innsynsbegjæringer (Wenche Sædal, partner, og advokat Anita Stangeland Holen – begge Advokatfirma Thommessen).
Anbud365-kommentatorene (III): Grundige og tydelige tildelingsbrev helt avgjørende (Bård Sandbæk, spesialrådgiver i Statsbygg).
Anbud365-kommentatorene (IV): Innsynskrav – har en jobb å gjøre! (Arve Sandvoll,  rådgiver anskaffelser, fellesenhet i Gjøvikregionen, nå Ikomm, Lillehammer).
Anbud365-kommentatorene (V): Mer tillitsvekkende å se et grundig tildelingsbrev (Øystein Sætrang, seksjonssjef Anskaffelser i Innlandet fylkeskommune).

Bli den første til å kommentere på "Hils på Anbud365s kommentatorer!"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.