NIMA–dagene: Regelverk, NAV–erfaringer og legemiddelkjøp

Anbud365: NIMA–dagene Regelverk, NAV–erfaringer og legemiddelkjøpEn av hovedattraksjonene på årets utgave av NIMA-dagene i aksjon: Torfinn Aanes, tidligere leder av daværende Legemiddelinnkjøpsamarbeid, nå rådgiver i Sykehusinnkjøp HF. Aanes har gjennom årene hatt ansvar for ikke få innsparte milliarder for norsk helsevesen.

Skriv ut artikkelen

Det stunder til en av vårens større konferanser av interesse for leverandører til og innkjøpere i den offentlige sektoren, NIMA–dagene. 2017–utgaven preges av at det er nytt regelverk for offentlige anskaffelser. Mer praktisk blir nok erfaringene fra anskaffelsesprosessene i NAV og fra Torfinn Aanes, som har spart helsevesenet for milliardbeløp ved legemiddelkjøp.

NIMA–dagene i år er lagt til 30. og 31. mars, og som vanlig forsøker arrangementet å favne over noe som interesserer både offentlig og privat sektor. Listen over foredragsholdere bærer preg av nettopp det.

Blant de mer spennende personene å finne på foredragslisten, er Torfinn Aanes, som nå er rådgiver i den delen av nye Sykehusinnkjøp som har med legemidler å gjøre. Aanes ledet imidlertid Legemiddelinnkjøpsamarbeid (LIS) i en årrekke og hadde i alle de årene ansvaret for at helse–Norge sparte milliardbeløp på legemiddelkjøp. Han er også sentral i debatten om hemmelige eller åpne legemiddelpriser, om enn foreløpig ikke som den mest sentrale aktøren.

Erfaringer fra NAV

En annen interessant foredragsholder er seniorrådgiver i offentlige innkjøp i NAV, Sølvi K. Tennstrand. NAV er i front når det gjelder å prøve ut innovative anskaffelser, samtidig som de kjøper inn hele bredden av hjelpemidler tilpasset ulike former for funksjonshemning. Men også store IKT–anskaffelser står tidvis på dagsordenen i NAV. På NIMA–dagene skal hun dele sine erfaringer fra anskaffelsesprosessene i NAV, heter det i forhåndsomtalen.

To advokater

Advokat Kristian Jåtog Trygstad, partner og advokat i Føyen Torkildsen, er medlem av nemnda i Kofa, og stiller som foredragsholder på NIMA–dagene. En annen advokat som skal på podiet er advokat og partner i Advokatfirmaet Grette DA, Marie Braadland. Blant temaene det er forventet at de to advokatene tar opp, er en statusoppdatering når det gjelder ny lov om offentlige anskaffelser og praktisk bruk av det europeiske egenerklæringsskjemaet (ESPD). Digitale kvalifiseringsprosesser og KGV-verktøy, miljø som evalueringskriterium og forsyningsforskriften – nye muligheter i vann- og avløpssektoren.

Samfunnsansvar

Factlines AS er blant samarbeidspartnerne NIMA har når det gjelder arrangementet. Selskapet er også å finne på foredragslisten.  Daglig leder Siri Engesæth vil illustrere en metode og rutine for å oppfylle lovkrav om samfunnsansvar på en ressursbesparende, sikker og effektiv måte.

Blant dem som ellers stiller opp på årets NIMA–dager er sjeføkonom i Swedbank Norway, Harald Magnus Andreassen, innkjøpsdirektør Mårten Skällenäs i Backe AS og markedsdirektør i Creuna, Eirik Norman Hansen.

Bli den første til å kommentere på "NIMA–dagene: Regelverk, NAV–erfaringer og legemiddelkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.