Dette er de nye Kofa-medlemmene, ny leder

Anbud365: Dette er de nye Kofa-medlemmene, ny lederSorenskriver i Møre og Romsdal, Elisabeth Wiik, er oppnevnt som ny leder av nemnda i KOFA.

Skriv ut artikkelen

Hallgrim Fagervold, advokatfirmaet Øverbø Gjørtz DA, Molde, Christina Paludan Melson, Advokatfirmaet Haavind AS, Oslo, Wenche Sædal, Advokatfirmaet Thommessen AS, Bergen, Hanne S. Torkelsen, Lin Advokater, Oslo og professor dr. juris Tarjei Bekkedal, Oslo er de fem nye medlemmene i nemnda i Kofa. De ble utnevnt i statsråd i dag. I tillegg er sorenskriver i Møre og Romsdal Elisabeth Wiik oppnevnt som ny leder av nemnda. Hun har vært medlem i KOFA i den inneværende perioden.

Nærings- og fiskeridepartementet gikk for en tid tilbake ut med en invitasjon til interesserte til å melde seg eller foreslå kandidater til verv som medlem i KOFA. Det kom inn 24 forslag til nye medlemmer i nemnda i Klagenemnda.

De nye medlemmene vil bli oppnevnt for perioden 1. juli 2023 til 30. juni 2027. Nemndas medlemmer er utnevnt av Kongen i statsråd. KOFA består av ti medlemmer. Fem av dagens medlemmer ble gjenoppnevnt for å sikre kontinuitet. Sorenskriver Wiik er den ene, i tillegg Sverre Nyhus, tidligere førstelagmann i Eidsivating lagmannsrett, og leder av klagenemnda i den inneværende perioden, og Bjørn Berg, lagdommer ved Frostating lagmannsrett.

Seks advokater

I tillegg oppnevnes seks advokater med god kompetanse innen offentlige anskaffelser, tvisteløsning og prosedyre og et sterkt engasjement for fagfeltet som viser seg gjennom deres forfatterskap, foredragsvirksomhet og akademisk bakgrunn, melder Nærings- og fiskeridepartementet.

De som er oppnevnes på nytt er: Alf Amund Gulsvik, CMS Kluge Advokatfirma AS, Oslo og Kjersti Holum Karlstrøm, SANDS Advokatfirma DA, Tromsø.

Alle KOFA-medlemmer er høyt kvalifiserte jurister med bakgrunn som dommere, advokater og fra akademia og med god kompetanse innen regelverket om offentlige anskaffelser og tvisteløsning. Den foreslåtte sammensetningen av KOFA sikrer at bred og relevant erfaring er representert, er i samsvar med kriteriene for representasjon av begge kjønn og har en tilfredsstillende geografisk fordeling, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Dette er de nye Kofa-medlemmene, ny leder"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.