Noen søker attraktiv sjefsjobb, men slipper å stå frem – de gjemmer seg

Anbud365: Noen søker attraktiv sjefsjobb, men slipper å stå frem – de gjemmer segHvem skal overta innkjøpssjefsstolen til Jacob M. Landsvik ved Universitetet i Oslo?

Skriv ut artikkelen

Fire av søkerne til en av Norges mest attraktive sjefsjobber innenfor offentlige anskaffelser, har valgt å gjemme seg for offentligheten. Men av de gjenværende ti er det mange interessante søkere som Universitetet i Oslo nå skal se om egner seg for å følge i Jacob M. Landsviks fotspor. Han og hans medarbeidere utgjør i dag et av anskaffelses-områdets mest spennende team.

Stillingen som leder av anskaffelsesseksjonen ved Universitetet i Oslo er neppe den høyest rangerte innenfor området offentlige anskaffelser. Den er imidlertid, takket være sin profilerte sjef, Jacob M. Landsvik – og ikke minst hans særdeles dyktige team, blitt et fyrtårn i «bransjen». Det gjelder digitalisering, forankring og samfunnshensyn for å trekke frem noen stikkord ut over den alminnelig høye kvaliteten i seksjonen. 1. juni trer han tilbake og begir seg konsulent-tilværelsen i vold.

Ifølge listen over søkere til stillingen har 15 interesserte meldt seg, hvorav en som senere tar trukket søknaden. Fire har fått medhold i sitt ønske om å være unntatt offentligheten. I seg selv et kompliment til Landsvik og stillingen fra Universitetet i Oslo. Ifølge offentlighetsloven skal det, ved anmodning om å få holde seg utenfor offentlighetens kunnskap «… legges vekt på om det knytter seg særlig offentlig interesse til stillingen». Tross kvaliteten på Landsviks innsats dreier det seg tross alt bare om en mellomlederstilling, men hans arbeidsplass har vurdert det slik at det knytter seg særlig offentlig interesse for å få jobben.

Blant søkerne

Og kanskje har de rett. Av de Anbud365 kjenner navnet på, er fire fra privat sektor, dersom vi har truffet i vårt google-fremstøt. Alle de offentlig kjente er i alderen 32-52 år, og det er fire kvinner av de 14 som gjenstår på listen når en har trukket seg. En av søkerne er fra Landsviks egen seksjon, seniorrådgiver Asle Orseth.

De øvrige fra offentlig sektor er:

  • Erik Borge kategorisjef i Sykehusinnkjøp
  • Marianne Sætra, seksjonsleder Lørenskog kommune
  • Trine Samuelsen, teamleder kategoriprogram Sporveien
  • Jarle Nigardsøy Amundsen, seksjonssjef NAV
  • Frank Mikkelsen, IT Procurement Manager Statkraft

Det er ikke lett for Anbud365 å tippe hvem som får jobben, men selv uten å kjenne til hvem som gjemmer seg, er det hevet over tvil at søkerlisten har interessante navn.

Bli den første til å kommentere på "Noen søker attraktiv sjefsjobb, men slipper å stå frem – de gjemmer seg"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.